• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Distilasyon Ünitesi

Hatice DOĞAN İLBAN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Şehir
İzmir
Firma
Egesis Çevre Teknolojileri ve İnş. San. Tic. A.Ş
Merhabalar,

Ambalaj işletmelerinde solvent gerikazanımı için distilasyon ünitesi bulunmaktadır. Bu ünite ÇED Yönetmeliği EK-2 Maddesi ç) (Değişik:RG-26/5/2017-30077) Tehlikeli, tehlikesiz ve/veya özel işleme tabi atıkların fiziksel yöntemlerle geri kazanıldığı tesisler, (Ömrünü tamamlamış lastiklerin, kabloların kırma ve parçalama işlemleri, tehlikesiz atık niteliğinde olan metal, kağıt, plastik atıkları toplama, ayırma, kesme, parçalama, öğütme ve granül elde etme işlemleri ile solar kurutma işlemleri hariç) kapsamında mı değerlendiriliyor?
 
Merhaba, tesis ambalaj geri kazanım tesisi değil de ambalaj üreticisi ise, tesis içi geri kazanım/Atık minimizasyonu kapsamında solvent geri kazanım işlemi Bakanlık tarafından değerlendirilerek çevre lisans muafiyet verilir fakat tesis içi geri kazanım olarak görüş gelirse bakanlıktan, sadece kütle denge sistemine girişler yapılır. Çevre Lisans muafiyeti için bakanlığa başvuru yapmanız gerekmektedir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Htc Dgn
Merhaba,

Solvent tehlikeli atık olarak sınıflandırılırsa ve distilasyon ünitesinde geri kazanımı yapılıyor ise bence ÇED Yönetmeliğinde;

Ek-1 10. madde;

a) Tehlikeli ve/veya özel işleme tabi atıkların geri kazanıldığı, yakıldığı (Oksitlenme yoluyla yakma, piroliz, gazlaştırma, plazma vb. termal işlemler) düzenli depolandığı ve/veya nihai bertarafının yapıldığı tesisler,


kapsamında değerlendirilebilir.
Sizin yazmış olduğunuz maddede geri kazanım işlemi fiziksel işlemlerde geçerli, distilasyon işlemini kimyasal işlem olarak yorumluyorum ben. Tabi bu benim şahsi görüşüm konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarında bilgisini almakta fayda var.
 
Üst