• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

diyaliz bidonu hakkında

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhabalar,
diyaliz bidonları satılıyor ihale yöntemi ile bunların dayanağı nedir?
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

ambalaj atıkları ihale ile satılabilir mi?
belediye ayrı ihaleye çıkıyor bu tarz kurumlar ayrı ihale.
nasıl olacak bu iş?
 
bakanlık çoğu hastaneye kamu yararı adı altında ambalaj ihalesi için yazı gönderiyor , nereden gelirse kar :).. bakanlık ihaleye çıkmak isterken belediyeden görüş almak zorunda mı hangi makam söz sahibi ona bakmak lazım
 
Peki tam tersini düşünelim neye dayanarak bedelsiz versin :D yönetmelikte ücretsiz ibaresi yok :D hastaneler yıllardır ihaleye çıkarıyorlar.
 
Evrem Yeşil
Merhaba,
Belediye ile yaptığımız ambalaj atıkları yönetim planına hastaneler de dahil bulunmakta; fakat aldığımız duyumlara göre bölgedeki hastaneler diyaliz bidonlarını ihale usulü ile satışa çıkarmak istiyor. Belediyenin anlaşmalı lisanslı firması olarak belediyeye ihale bedeli öderken aynı zamanda bu tür atıklar için ihaleye çıkılmasını etik bulmadığımızdan bu durum için yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dilekçe yazıp, görüş aldık. Bakanlık dilekçeye karşılık olarak "belediye mücavir sınırları içerisindeki hastanelerin belediye ile anlaşmalı olan lisanslı firmaya verme yükümlülüğü bulunmakta; ancak belediye anlaşmalı firmanın toplama hizmeti sağlamadığı bir durum olursa başka bir lisanslı firmaya vermelidir." şeklinde cevap vermiştir. Ücretli ya da ücretsiz ibaresi hepimizin bildiği gibi yönetmelikte yer almamakta, bu da firma ve hastaneye bağlı olarak değişebilmektedir. Buradan, belediyenin anlaşmalı lisanslı firması toplama hizmeti verdiği müddetçe hastaneler, diyaliz bidonları dahil lisans kapsamındaki tüm atıklarını bu firmaya vermekle yükümlüdür sonucunu çıkarıyoruz.
 
Peki diyaliz bidonlarina ambalaj atığı degildir diyenlere ne demek gerek? yani ben satarım sonuçta ambalaj atığı degil diyen kurumlarimiz ozelikle de diyaliz merkezlerimiz var ne yazık ki...
 
Hastanelerle iş yapmak sıkıntı, siz ne kadar "belediye ile anlaşması olan firmaya vermek zorundasınız(ücretli veya ücretsiz) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu yönetmeliklerde yazmaktadır" deseniz bile, eminim çoğu hastane(sağlık kuruluşu) şunu söyler veya söylemiştir.
"Kardeşim biz SAĞLIK BAKANLIĞI'NA bağlıyız."

Danışmanlık alıp almaması gerektiğini SAĞLIK BAKANLIĞI'na soran sağlık kuruluşu gördü bu gözler :) Bundan dolayı sağlık kuruluşları ile çalışmak biraz sıkıntı kanımca..
 
Üst