• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dünya kadınlar günü

Tüm halkların ve ırkların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.Bugünden ve bu saniyeden itibaren kadına yönelik şiddetin son bulmasını ve hiç bir anneninartık ağlamamasını diliyorum.

''BİR ANAYI AĞLATMAK, GÖK YÜZÜNDEN YILDIZLARI KOPARMAK GİBİDİR'' (A.HAMİT DOĞRUL)
 
KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.
26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921'de Moskova'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda gerçekleşti. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Birleşmiş Milletler'in sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, kutlamanın New York'ta ölen işçilerin anısına yapıldığı yazılmamıştır.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun..

Bildiğim kadarıyla "Kadınlar Günü" Türkiye' de yaklaşık 1984' den bu yana kutlanıyor.

8-mart-dunya-kadinlar-gunu.jpg
 
İslâm Dîni, kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını, hiçbir nizâm ve sistemin veremediği müstesnâ bir makâma sâhip kılmıştır. Nitekim Cenâb-ı Hakk Kur’ân-ı Kerîm’inde:"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır." buyurmuştur.Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz de erkekleri, kadınların hak ve hukûkunu gözetmeye dâvet etmekte ve bu konuda: "Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız." buyurmaktadır.Başka bir hadîs-i şerîflerinde de: "Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım." buyurur.Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, erkeklere, kadınlara dâimâ iyi davranmalarını tavsiye ederek:"Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır." buyurmaktadır.Vedâ Haccı’ndaki meşhûr hutbesinde Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: "Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.Bazı hadisler : (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!
 
Mesela Yani Mesela diyorum;
bu gece bir delilik yapsam!
Bıraksam mutfakta biriken bulaşıkları, çeksem arkamdan kapıyı,
Kadın başıma, gitsem bir meyhaneyi dağıtsam!
Fonda bir masa, arkada Sezen'in şarkıları çalsa!
Ben ağlasam...
Şişenin dibine dibine vursam!

Mesela diyorum; sokaklardan bütün erkekleri kovsam!
Bu gecelik evlerinde otursalar.
Korkmadan dolaşsam bütün şehri,
Kimse dokunmasa bana,
Bir sandalda sabahlasam.
Alabildiğince kadın, alabildiğince özgür olsam.
Küfür etsem ağız dolusu, utanmasam,
Şehre isyanımı haykırsam.
Kim bilir kaç kere satılmıştır, bu dünyanın anası!
Mesela diyorum;
bu gece de ben babasını satsam!
Mesela..!
alıntı..

Dünyanın her yerinde hor görülen, eziyet çeken, itilen, var olduğunu bile bilmeyen kadınlara...Umarım her geçen gün dünya kadınlar için daha yaşanılası, daha özgür, daha saygılı bir yer haline gelir.. Ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buna vesile olur!
 
Eşitliğin ağızlarda sakız olduğu bir yerde,
Eşitsizliğin normal olduğu, normal geldiği zamanlarda,
İnsanoğlunun kendi kişisel çıkarları sebebi ile, parmak izlerinin bile farklı olduğu ima edilerek eşitsizliğin meşru hale geldiği bir gezegende,
Kast sisteminin olmadığı(!) iddia edilen ama sadece isim değişikliğine uğradığı,
Kadınların tüm dünyada ayrıksandığı tüm zamanlarda,
Kutlanılan Kadınlar günü sadece 1 gün için hatırlanmaksa eğer,
Bence bir gün koca bir şakadan başka bir şey değildir.

Bir gün öyle bir eşit olacağız ki Dünya Kadınlar Günü kutlanmayacak. :) (Günlerin hatırlanılmak, eşitsizliklerin işaret edilmesi gibi sebepler ile çıkarıldığı düşünülürse...)
 
Hz.Ali (radıyallahu anh) bir akşam üzeri eşi Hz.Fatıma'yı (radıyallahu anha) ağlarken görür. Yanına koşarak gider ve yüzüne bakar:
- Ey Rasullahın en güzel çiçeği neden ağlıyorsun.?
Hz.Fatıma biraz bekler ve söyle der:
-Ya Ali; Bugün gülümsemeni görmeyince "Benden razı değilsin" sandım.
İŞTA BAĞLILIK....İŞTE AŞK......İŞTE SEVDA
 
Kim Kadın?
Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır. İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır.

"Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım..."
 
@kurbantuncay

Geçmişe göz atarsak sıkıntılı süreçler sonrası doğan bir direniş günü. Fakat günümüze yansıyan ve görmek duymak istediğimiz durum ise geçmişte yaşanmış ve/veya yaşanabilecek olan kötü tutum, davranış ve hareketlerin bir kenara bırakarak, önlenmesi bu duruma maruz kalan kadınların korunması ve topluma kazandırılması gibi başlıklar ortaya çıkıyor.

Ayrıca ticari unsurlar ile birlikte 8 mart; kadınlara özel bir kutlama, sevinç veya özür anlamındaki bildirimlerin bulunduğu gün olarak yaşanıyor.
 
HAYATIMIZIN HER SAFHASINDA ANNE, KIZKARDEŞ, HAYAT ARKADAŞI GİBİ KUTSAL VASIFLARLA YANIMIZDA OLAN KADINLAR..
BU ANLAMLI GÜNDE CENNET KADINLARINDAN OLABİLMENİZ DUASIYLA YANINIZDAYIZ..
SADECE DIŞARIDA EMEKÇİ OLARAK DEĞİL ASIL HAYATIN MERKEZİNDE HER AN EMEK VEREN KADINLARIMIZDIR..
 
@kurbantuncay

Eyvallah Kurban kardeşim.. Aynı şey benim için de geçerli. Senin marjinal fikirlerini her zaman duymak bilmek isterim. ;)
 
Üst