• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

MS Office Düşeyara-Yatayara Out Çaprazara In

hakanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Şubat 2019
Şehir
İstanbul
Firma
OYAK
Office365 kullanıcıları için yeni bir güncelleme var =çaprazara

=düşeyara ve =yatayara formüllerinde "indis" problemi bu yeni güncelleme ile sonlanmış oldu. Bunun yanında bir çok kolaylıklar da getirdi =çaprazara formülü.
Örneğin çalışma tablonuza herhangi bir sütun eklediğinizde indis sayısı değişeceği için bütün çalışmanızı gözden geçirmeniz gerekebiliyor hatta sütun eklemekten çekinir duruma gelinebiliyordu. Çaprazara formülü sayesinde ne kadar sütun ekleseniz de ilgili alanı tanıyor ve size hiçbir revize gerek duymadan istediğiniz veriyi getirebiliyor, bir nevi akıllı formül diyebilirim.

=çaprazara formülü hala aktif değilse aşağıdaki ekran üzerinden Office Insider üyeliği gerçekleştirerek aktif de edebilirsiniz;
Dosya>Hesap>OfficeInsider
Adsız.png

GoogleDrive e-tablolar kullananla ise =xlookup formülünün tadını çıkarabilirler.

Konu ile ilgili bir çok örneğin de yer aldığı aşağıdaki eğitim videosunu izleyebilirsiniz;

Yararlı olmasını dilerim.
 
Hakan bey teşekkürler, ben sürekli muhasebe ile stok kontrolü yapmak zorunda kalıyordum sırf bu sütun-satır ekleme muhabbeti yüzünden. Çok işime yarayacak gibi😊🙏
 
bir şekilde işe yarar :) düşeyara alışkanlığından yavaşça kurtulmak gerek. İnce konular var, onu eğitmen videosunda bahsetmiş, onlara dikkat edildiği sürece exceliniz akıllı olur, formül revizasyonlarına gerek duymazsınız.
 
Üst