• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

düzenli depolama sahalarında ayrıştırma

Erdem Akgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2009
Firma
TARSUS BELEDİYESİ
merhaba arkadaşlar;
düzenli depolama sahalarında geri dönüşümlü atıkların ayrıştırılmasını yasaklayan ilgili madde yönetmelik veya genelgelerde mevcut muydu.?
ilgili bütün yönetmelik/genelgelere baktım ama bulamadım/göremedim.hatırladığım kadarıyla böyle bir madde vardı.
 
Böyle bir madde bulamazsınız.çünkü geri dönüştürülen atıkların hepsi için ayrı ayrı yönemelikler mevcut ve işlemlerin ne şekilde yapılacağı bu yönetmeliklerde yazmakta.örneğin ambalaj atığı için lisans almadan toplama yapmak,satmak,almak vb. hepsi yasak.aynı zamanda belediyelerin yükümlülüklerine bakarsanız orada da düzenli depolamaya bu atıkların gitmesini önlemek ve düzenli depo sahasına bu atıkların alınmasına müsade etmemek gibi ibareler mevcutur.
 
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği nin Madde 5-e de " Sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması için ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması esastır. Ambalaj atıklarının bu Yönetmelikte tanımlanan toplama sistemi dışında bir yöntemle toplanması ve ayrılması yasaktır." ifadesi nedeniy ddt de ayırma yapılamaz.
 
bu iş yapılabilse toprağa gömülen servet azalır ama çok da masraflı bir iş yapılmak istense bile metod üzerinde (makineleşmiş bir yöntem tabii ki) çok çalışmak gerekir diye düşünüyorum kaldı ki çöpten ayrılan geri dönüşümün kalitesi de oldukça düşük olacaktır.
 
Üst