• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Düzenli depolama tesisi tasarımı ve maliyet hesabı

Mert Alagöz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Kasım 2014
Firma
Sakarya Üniversitesi
Herkese merhabalar...

Tasarım dersi için hocamın vermiş olduğu konu Düzenli Depolama Tesisi Tasarımı ve Maliyet Hesabı. Daha önce bu konu hakkında çalışma yapan veya elinde bilgi, belge, döküman vs. olan varsa paylaşabilir mi? Forumda açmış olduğum konuya benzer konular var; inceledim ve faydalı bilgilere ulaştım teşekkürler. Ne kadar fazla nitelikli veriye ulaşırsam benim için o kadar iyi olacak...

İlginize şimdiden teşekkürler, iyi günler :)
 
ekteki dosyanın 6. sayfasını tek tek hesaplayacaksınız.bunların hesabı her yerleşim yerine göre farklılık gösterir. ama daha önce yapılan bir kaç projden örnek verecek olursak YAPIM maliyeti 10 Ha. için bugün 15 milyon TL yi bulur.
 

Ekli dosyalar

  • D.D. Sahalarinin tasarimi yer secimi ve vahsi depolama alanlarinin islahi.pdf
    909 KB · Görüntüleme: 714
Hayırlı günler, düzenli depolama sahası lot doluluk oranı, sıkıştırma oranına ilişkin bir kaynağı olan veya bu işlemden anlayan biri yardım edebilir mi? Nasıl yapılacağını bilemedim.
 
süleymannÇok bildiğim bir konu değilde Lot'un hacmini hesaplayıp gelen atıklarıda m3 cinsinden hesaplayabilirsin. Çöpün özgül ağırlığı 0.7-0.8 gibiydi sanırım. Sıkıştırma oranını bilemeyeceğim. Forumda düzenli depolama sahalarında çalışan meslektaşlarımız daha iyi bilirler.
 
Üst