• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Düzenli depolama tesisinde bir çevre mühendisi ne iş yapar? İşi zor mu kolay mıdır?

Recep K

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2018
Şehir
Sivas
Firma
çalışıyor
Düzenli depolama tesisinde bir çevre mühendisi ne iş yapar? Ne gibi problemler ile karşılaşır?
 
Öncelikle merhaba.
Yaklaşık 1.5 senedir belirttiğiniz tesiste çalışıyorum. Belediyeye ait bir tesis olduğu için ihalelerle firmalar değişiyor. Bu ihale süresinde acaba. Ben ne olacağım diye sürekli düşündüğünüz bir süreç geçiriyorsunuz ki bunu 3 kere yaşadım. Bi süre sonra alışkanlık oluyor. ? zor bir iş mi ??? Hayır değil çünkü iş yükünüz kısıtlı günlük rutin işleriniz oluyor genelde siz söylüyorsunuz personeliniz yapıyor. Düzenleme kısmı sizde. Zor bir iş mi ??? Evet zor bir iş .. çünkü uğraştığınız yüz tane adam var. Her birinin farklı derdi var. Bir de tabi ki pis bir iş. Mesleğimiz pis ama bu sektör çok daha pis, bi nevi mikroplarla iç içesiniz. Saha da rolünüz aktif. Diğer bir yandan Sektör deki hâkimiyetiniz köreliyor malesef. Ama bana sorarsanız memnun musun diye. Evet ben çok memnunum diyebilirim. Çünkü alıştım. İşe hakimim işi seviyorum. En önemlisi saha da olmayı seviyorum.
 
İş yükü kısmını açacak olursam ; en önemlisi rutin mıntıka temizlikleri. Olumsuz hava şartları çevreye fazlasıyla zarar veriyor. Bunun önüne geçebilmek için günlük bir temizlik şart. Bürokrasi çok fazla. Hakediş tutanakları vs. Eğer ayrı bir muhasebecisi yoksa şirketin muhasebe kısmı da mühendise kalıyor. Ben şanslıydım her firmanın kendi muhasebesi vardı. Bunlar dışında günlük iş makinası vidanjör ve diğer araçların kontrollerini yapmalısınız. İşin sürekliliği için bu önemli. Bunu da planladıktan sonra saha formenlerinden destek alabilirsiniz. Aylık ölçümler oluyor. Bunların takibi önemli. Bakanlık istiyor. Vardiya düzeni tamamen sizde. Aktarma merkezleri var örneğin benim 8 adet merkezim var her birinin denetimi yönetimi yine sizde ki mesafesi uzadıkça baş etmek güçleşiyor. Bazen yangın çıkıyor bazen tır devrilşyor. Bazen tüm mesai yolda geçiyor.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Birde raporlama evrak işleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 
Aylık olarak baca gazı ve memba suyunun ölçümleri var 3 ay ve 6 ayda tekrarlanmak üzere de sızıntı suyu ile yer altı suyu var. 4 analizimiz var toplamda. Herhangi bir sıkıntıda müdahele edebilmek için ben bunların grafiklerini çıkarıyorum. Zorunlu değil ama hazırlayıp gözümün önüne koyuyorum her bir parametresi için. Hak ediş ise her yıl bizde ay başlarında yapılmakta. Baca diktiysem kaç metre çapış ne kadar bunları belirtip ekine fotoğraf koyduğumuz bir tutanak hazırlıyorum. Muhasebesel evraklar var, borcu yoktur hizmet listesi vs gibi. Onlar da mail geliyor çıktı alıyorum yalnızca. Sarf malzeme alındıysa yine tutanak olarak tutuyoruz. Bazı ilan tutanakları oluyor Yine onları hazırlıyoruz. Çalışma saatleri oluyor makinaların onların yine bi standardı var. Bunun gibi işin yürüdüğünü gösteren belirleyici tutanaklar hak ediş dosyasında teslim ediliyor.
 
Merhaba @recep_060 ,
Düzenli depolama tesisleri hakkında kılavuzlar ve çeşitli dokümanlara erişim sağlayabilirsiniz zamanında indirip incelediğim 2 dokümanı ekliyorum. Umarım faydalı olur ?
 

Ekli dosyalar

  • duzenli-depolama-tesisleri-20180418123432.docx
    2.5 MB · Görüntüleme: 66
  • DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSLERİ SAHA YÖNETİMİ VE İŞLETME KILAVUZU.pdf
    4.1 MB · Görüntüleme: 63
@Beste Nur KARAKAYA @betül akkuş Betül hanım, Beste hanım merhaba birkaç sorum olacaktı size, düzenli depolama tesisinde yeraltı suyu, gaz ve sızıntı suyu izlemeleri hangi aşamadayken ve hangi periyotlarda yapılıyor, ölçüm melbes üzerinden mi yaptırılıyor ve son olarak sonuçlar bakanlık ile paylaşılıyor mu?
 
Düzenli Depolama sahası işletmeye alındıysa baca gazı ölçümleri aylık, sızıntı suyu analizleri 3 ve 6 aylık 2 farklı analiz, yer altı suyu dediğiniz sanırım gözlem kuyuları analizleri 6 aylık periyotlarla yapılır. Dosyalar saklarsınız.
 
Üst