• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-Atık

Merve Alkan Türkücü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağustos 2011
Firma
Mondi Group
Türkiye de yıllık ne kadar e-atık oluşuyor ve bunun yüzde kaçı toplanıyor?
E-atık toplayan lisanslı firmalar
1 kg anakart ve 1kg cep telefonunun hurda değeri nedir?

Bu konular hakkında araştırmam var acaba yardım edebilirmisiniz???
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Türkiye'deki elektronik atıklarla ilgili en güncel bilgilere 24-27 Nisanda Antalyada yapılan Sempozyumun sunumlarından ulaşabilirsiniz. Verdiğim Linkten sunumları indirebilirsin. Türkiye'de bakanlık tarafından uygunluk yazısı verilen yaklaşık 20 tane elektronik atık işleyen firma var. Bunların listesi çok güncel olmamakla beraber Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı web sitesinde bulunuyor. Ben yine de ekliyorum, bakabilirsiniz. 1kg anakart ve 1 kg cep telefonu hurda değerine gelince, bu detaylı bir konudur. Kalitesine göre fiyatlar değişir ama 1kg bilgisayar anakartının hurda piyasasındaki değeri yaklaşık 5tl ile 15tl arasında değişmekte, cep telefonu hurdası ise içerdiği plastik oranı ve elektronik devre kartı oranına göre değişir. Eklediğim yüksek lisans tezinde bilgisayar parçalarının içerdiği değerli metaller konusunda detaylı bilgi edinebilirsin. Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • elektrik_elektronik_uygunluk.doc
    73.5 KB · Görüntüleme: 114
  • aeee itü tez.pdf
    13.2 MB · Görüntüleme: 130
arkadaşlar merhaba,
Tarihi geçmiş su bazlı boyaları lisanslı tehlikeli atık firmalarına vermek gerekirmi? farklı bi çözümü varmı, bertarafçıların maliyeti bellide o bakımdan :)
 
Üst