• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için izinlisans2@ormansu.gov.tr adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

@Sevinç, member: 784
Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

@Sevinç, member: 784

Yeterli

@Sevinç, member: 784

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.
 
Can Bey Merhaba,
Öncelikle sitemize katkınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Bu konuyu takip ediyorum ve bir çok arkadaşımıza yol göstereceğinizi sanıyorum.
Fazla teşekkür mesajını uzatmadan bir soru da ben sorayım:
Sistemde silinmesi gerektiğini düşündüğümüz fazladan kayıt varsa nasıl bir yol izleyebiliriz ?
 
@Can Güney Uyar Can Bey öncelikle böyle bir paylaşıma öncülük ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Telefon trafiyle yetkililere ulaşmak zor oluyor. Böyle bir yazışma ortamında sorunlara daha kolay çözüm bulunulabileceğini düşünüyorum. Ve soruma geliyorum, Bu Vekaletnameyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit Bey'le görüşün demişsinizde Adnan Bey Bakanlıkda hangi bölümde iletişim bilgileri sizde mevcutsa eğer burda paylaşmanız mümkün mü.
 
Can bey hoşgeldiniz.
firmaya danısman olarak kendimi atadım. izin başvurusu yapacağım ama çevre gorevlisi işletme secim ekranı dıye bir bölüm var orada "Dijital İmza Sahibi İşletme Yetkililerini Ekleyiniz. " yazıyor. şimdi tesiste yetkililerden biri digital imza mı almak zorunda demek oluyor bu?
 
Can Bey,
Belediyemize bağlı katı atık düzenli depolama tesisi ve evsel atıksu arıtma tesisi bulunmaktadır. Çevre yönetim birimi kurmak istiyoruz fakat şu anda benden başka çevre görevlisi yok belediyemizde çalışan ve başka branşlardan olup çevre belgesi almak için eğitime ve sınava müracaat edecek personelimiz mevcut. Bu süre içersinde çevre yönetim birimi kurup onlardan biri ÇGB alana kadar her iki tesis için çevre lisans izin müracaatlerini tek başıma yapabilir miyim?

iyi çalışmalar
 
Can Bey CBS sistemine giriyorum atık beyanı yapmak için tıkladığım zaman Kullanıcı bilgileriniz sistemde bulunamadı. diye bir yazı çıkıyor. yardımcı olursanız sevinirim
 
Can Bey,

Firma vergi no'su istanbuldaki merkez ofise ait ama fabrikamız çerkezköy organizede... Geçici faaliyet belgesi başvuru formunda çıkan bilgilerde vergi numarasına ait bilgiler otomatik atandığı için istanbulu atıyor.
Vergi no aynı iki farklı yerleşke olduğu için çevre yönetim birimi kurmaya çabalıyorum. Fakat çevre görevlisi olarak kendimi seçemiyorum. Çevre görevlisi ekle kısmını doldurunca ise "Belirtilen T.C. Kimlik numaralı çevre görevlisi halen çalışmaktadır" uyarısı geliyor.
Çevre Yönetim Birimi içerisindeki hiç bir yerde çevre görevlisi olarak kaydım geçmiyor. Fakat kendi kullanıcı adımla çevre görevlisi olarak girdiğimde fabrikada çalışıyor görünüyorum.

Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler, iyi eğitimler
 
Can Bey;
Her şeyden önce size burda aramızda görmek çok güzel,teşekkür ederiz. Kaydını yaptığımız tesislere çevre görevlisi ataması yapamıyoruz ayrıca il çevre müdürlüklerinin gönderdiği şifreler maiilerimize ulaşmıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
 
merhaba; TAT firmasında çalışıyorum ben ve ambalaj atığı portralında yeni bölümler açılmış 7C de ve 7B de bumesela belgelendirilen belediye gibi şu anda bir belegelendirme yapmıyorum ben ve o sutünü boş bırakıp işlemimi yapıyorum pekı o belgelyı daha sonradan belgelendırdıgımde gerıye donup o sutunları doldurmam gerekır mı? bu konuyla ılgılı yanı eskı sısıtemle ilgili bakanlık power point sunumu hazırlamıştı yine oyle bır sunum hazırlanırsa çok iyi olur:) teşekkürler şimdiden
 
@CMNet Okuru
Atık beyan sistemi ile bir alakam olmadığı için soruyu dikkate alamadım malesef. Sadece Çevre İzinleri ve ona bağlı olarak ÇBS ile ilgili soruları cevaplayabilirim.
 
@sevtap
Kullanıcı adınız,tesis adı, hatanın ekran görüntüleri ile beraber mail atarsanız inceleyebiliriz.

@basarg
Kullanıcı adınız,tesis adı, hatanın ekran görüntüleri ile beraber mail atarsanız inceleyebiliriz.

@filizaslan

Yapamazsınız.

@Sevinç

ÇBS hakkındaki bu tür sorularınız için 03122075872'yi arayabilirsiniz. Alper bey size yardımcı olacaktır.
 
Can bey merhaba
Ben belediyede çalışıyorum. Evsel atıksu arıtma tesisinin yetklisiyim aynı zamanda çevre görevlisiyim, izinlisans.cob.gov.tr kendi kullanıcı adımla girip tesis bilgileri kayıt kısımına giriyorum beni cevre.cob yönlendirdi başlangıçtan belediye ( sadece atık ambalaj ve belediye atıkları uygulamaları için) ona bastım belediye listesinden belediyemizi seçtim sonra belediye atıkları işratlayıp devam ettim kaydınız tamam cevap çıktı. fakat hala tesisi bilgileri gözükmüyor. izin lisantan protokol işlemlerinde belediyeyi seçtim yetkli ismi kendi ismimi girdim vekleti yüklediğim zaman hata veriyor ne yapacağım bilemiyorum
 
Merhaba Can Bey, yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ancak ÇBS ile ilgili pek çok sorun oluyor. Neredeyse bütün firmaların daha önceden kaydı yapılmış. Bu kayıtlar eksik ya da hatalı. Tekrar giriş yapmaya çalıştığımızda eksikleri tamamlayabiliyoruz ama yanlışları düzeltemiyoruz. Eksikleri tamamlayıp kaydet dediğimde ise yine eski kayıt görünüyor ve yeni tesis ekle butonu çıkıyor. Yeni tesis eklediğimde ise o firmanın şubesi gibi oluyor. Bu konuda bir çalışmanız var mı acaba ?
 
Can Bey merhaba,
benim sorum biraz daha farklı aslında. belediye bünyesinde çevre yönetim birimi kurulmasıyla ilgili kayıt yaparken çevre görevlisi ekleme adımında takıldım.
size bu konuda sayfa görüntüleriyle birlikte mail gönderdim. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
@Gülfem Polat
O alan Danışmanlık Firmanızın imza yetkilisinin istendiği yerdir. Danışmanlık yaptığınız tesisin yetkilisinin imzalamasına gerek yoktur.

@cevre000

Öncelikle bunu hangi ekranda yapıyorsunuz ÇYB demi yoksa Danışmanlık Firmasında mı? ÇYB 'de vekalet eklemek zorunda degilsiniz. İlçe bilgisi eşleşmedi diyorsa mutlaka ÇBS den güncellemeniz gerekir. Dogru şekilde güncellerseniz sıkıntı kalmayacaktır. Sıkıntının devam ettiğini düşünüyorsanız Alper bey'e ulaşmanızı tavsiye ederim.

@Yasemin Aslantürk

Tabi; Protokol yenilediğiniz tesislerin protokollerini yükleyin. İptal edip yaniden yükeyeceksiniz ve tesisten vekaletname alacaksınız.

@mohammed

Kayıt Başlangıç tan kayıt türünü firma olarak seçerek kayıt işlemini yapın ve il müdürlüğünden onay alın

@Sevinç
İş yerinin SGK numrası olmalı zaten. Problem yok.

@Yasemin Aslantürk
Bilgi amaçlı görünsün problem yok. Önemli olan size bağlı bir çevre görevlisinin o tesis adına işlem yapamamasıdır.

@Yasemin Aslantürk
Web sayfasından yayınlanacağını biliyorum. Çevre yönetimi ve çed resmi sayfalarından takip edebilirsiniz.

@fatih akcetin
0312 2075612 numralı telefonu arayarak Alper bey'den destek isteyebilirsiniz. Veritabanını kontrol ederek sizi bilgilendirecektir. Aramadan önce sistemi tekrar gözden geçirmenizi ve kendi hatanız olup olmadığını son kez kontrol etmenizi öneriyorum.
 
Üst