• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-Çevre İzinleri Sorunlarınız Hk. (Yeni)

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Eski konumuzu hala Sedat Bey'in görevde olduğunu zannedenlerin sorularıyla zor durumda bıraktığımızı düşünerek kilitlemiş bulunmaktayız. Sorunlarımız ile ilgili burada şu anlık (!) kendi kendimize yardım masası oluşturduk. Umarım birbirimize yardımımız dokunur.

Önemli bir ayrıntı da; Sedat Bey yerine bakanlıkta Cihan Bey'in ilgileneceğini diğer konuda belirtmişti. Cihan Bey'e şu anlık (!) 0.312.410.19.19 'dan ulaşabilirsiniz. Tabi telefonu düşürebilirseniz.

Birbirimize yardımcı olmamız dileğiyle, herkese iyi akşamlar..
 
9 konut ortaklaşa bir evsel arıtma tesisi kurmuşlar. Bu konutlar birbirinden bağımsız müstakil evler yani ortada site yönetimi gibi bir tüzel kişilik de yok. Arıtma tesisi ev sahiplerinin birinin arazisine kurulmuş. Arıtılan su da 9 evin bahçesine veriliyor. Şimdi arıtma tesisine izin alınacak. Ama ortada bir tüzel kişilik yok. ÇBS ye de öncelikle kayıt açılması gerekiyor nasıl bir işlem yapacağım işin içinden çıkamadım. Acaba işlemleri arıtmanın bulunduğu arazi sahibi üzerinden mi başlatmalıyım yoksa bu 9 ev bir araya gelip site mi olmalı.
 
yapılan son derece mükemmel bir hareket o konut sahipleri tarafından ancak ortada bir kooperatif ve/veya site yönetimi yok. site yönetimi kurulması en pratik yöntem. tabi ki böylece ilk önce site yönetimi kurulması işlemleri başlayacak. diğer bir yol da birisi noter onaylı vekalet alacak. tüm muhattabı bu vekalet sahibi olacak, doğal olarak ta tüm sorumluluk ve olursa eğer cezai işlemlerde bu kişi muhattap alınacak. bu duruma bu güne kadar yanaşan birisi daha göremedim. bundan önce; çevre izni değil gfb süreci başlayacak. bundan da önce zaten o arıtma tesisinin proje onayı var mı, var sa ek-3 form bilgilerinden kimin muhattap alınacağı görülecektir. paket arıtma kuruldu diye tahmin ediyorum, proje onayını inceleyin derim, yoksa eğer proje onayı olmadan zaten bu süreç devam etmeyecektir. ya vekalet ya da site vb tüzel kişilik kurulmalı.
 
arkadaşlar bir uzmanlık sorusu :D
zeyyinyağı fabrikalarından çıkan posadan pirina üreten tesisler ve balık işleme tesislerinden kaynaklanan balık iç organlarını alıp balık unu veya balık yağı üreten tesisler atık geri kazınım için çevre lisansı almak zorundamıdır? bakıldığında çıkan bir atık başka bir ürüne dönüştürülmetkedir.

Yok mu fikir verebilecek
 
@Şafak Yılmaz

Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliğine göre tesisinizde oluşan tehlikesiz atıkları lisanslı firmalara verme zorunluluğunuz var.

Genel esaslar madde 5/3: "Tehlikesiz atıkların Bakanlığın çevre lisansı verdiği tesisler dışında geri kazanımı yasaktır." yani ya lisanslı firmaya vereceksiniz ya da lisans alacaksınız.

Tehlikesiz atık üreticisinin yükümlülükleri madde 8/c: Tehlikesiz atıklarını çevre izin/lisansına sahip geri kazanım tesislerine göndermekle...

Çıkan atığın farklı bir ham maddeye dönüştürülmesinden ziyade, oluşan atıklarınızı işleyebilmeniz için izin alınması gerekiyor. Kısacası bu atığı işlemek için izin alınması gerekiyor. Tebliği okursanız daha detaylı bilgi sahibi olursunuz...
 
bu bahsettiğiniz atıklar öncelikle BTAGKT kapsamındaki atıklara giriyor mu, önce bunu değerlendirmek gerekir bence?
 
Merhaba arkadaşlar tat firmasında çalışıyorum tehlikesiz atık lisansımız mevcut birde tehlikeli atık lisansı almak istiyoruz neler yapmam gerek hangi evrakları hazırlamam gerek yardımcı olursanız sevinirim bu işte daha yeniyim tecrübem yok.
 
kapasite artisi sebebiyle cevre izni yenilenirken yenileme zamani gelmemis olcum raporu yenilenmelimi boyle bir zorunluluk varmi
 
@Kenan Atalar
Kapasite artışı için yeni bir emisyon kaynağı oluştu ise sadece o bacayı ölçtürmeniz gerekir diye düşünüyorum.
 
@Kenan Atalar

Kapasite artışından sonra yeni emisyon kaynağı oluşmuş ise bu kaynakların ölçtürülmesi gerekir.

Mevcut kaynaklarda ise "kapasite artışının etki ettiği emisyon kaynaklarında" emisyon ölçümleri yenilenir. Zaten izin belgesinin yenilenmesinin mantığıda budur.
 
Atık Yağ Geri Kazanımı İzin ve Lisans Şartları yenilendi.
01.02.2016
Atık Yağ Geri Kazanımı tesisleri için fiziki şartlar revize yenilenmiştir. Bilgi için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Atık Yağ Geri Kazanımı tesisleri için teknik uygunluk raporu yenilenmiştir. Bilgi için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bilgilerinize.
 
Hazır betonun yoğunluğu 2,5 ton/m³ ' tür. Projelerde bu baz alınıyor.
................................................................................................
 
@sevgi barış
İzin lisans Yönetmeliği kapsamında mi soruyorsunuz? Öyle ise günlük 2 tonun üzerinde üretim yapıyor ise çevre izni kapsamında kalır. Kat karıştır şeklinde bile olsa. Eğer prosesinizde reaktör varsa ve yan ürün oluşuyorsa o vakit ÇED Yönetmeliği kapsamında da değerlendirilmesi gerekir.

@celyagut
Çevre izin ve lisans yön. Ek-2 madde 4.1.6 ve 4.2 inceleyebilirsiniz.
 
Üst