• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-Çevre İzinleri Sorunlarınız Hk. (Yeni)

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Eski konumuzu hala Sedat Bey'in görevde olduğunu zannedenlerin sorularıyla zor durumda bıraktığımızı düşünerek kilitlemiş bulunmaktayız. Sorunlarımız ile ilgili burada şu anlık (!) kendi kendimize yardım masası oluşturduk. Umarım birbirimize yardımımız dokunur.

Önemli bir ayrıntı da; Sedat Bey yerine bakanlıkta Cihan Bey'in ilgileneceğini diğer konuda belirtmişti. Cihan Bey'e şu anlık (!) 0.312.410.19.19 'dan ulaşabilirsiniz. Tabi telefonu düşürebilirseniz.

Birbirimize yardımcı olmamız dileğiyle, herkese iyi akşamlar..
 
Arkadaşlar merhaba izin lisans işlemlerinde erteleme olacak mı?
3 firmam var bu ay sonuna başvuru yapmam gereken, ne analiz yaptırabildim ne de erteleme konusunda herhangi bir kimseden bilgi alabildim.
 
Süreçler ve sistem devam ediyor.
Saha ziyaretleri ve ölçüm/analizler Nisan ayı sonuna kadar durduruldu. Sistemde bir ilave süre verilir mi? Sanmıyorum.
İl Müdürlükleri/Bakanlık nöbetleşe çalışmaya devam ediyorlar. Size verecekler cevap şu olacaktır.
- bu ay sonuna kadar başvuru yapmanız gerekiyorsa çoktan ölçüm vs. yaptırmış olmanız gerekirdi.

Dolayısıyla eksik evrakla süreyi kaçırmadan başvurularınızı yapın, eksiklik aşamasında eksiklerinizi tamamlarsınız.
 
Arkadaşlar Günaydın,

Entegre Çevre Bilgi Sisteminde, Çevre İzin ve Lisans Uygulamasına giremiyorum. Bunu şuan içi yaşayan başka kimse var mı? Sadece bende mi açılmıyor :(
 
Sisteme kendinizi atamanız işe giriş bildirgenizi yüklemeniz gerekmektedir, bu işlemler sonrasın e izin sayfasına girebileceksiniz.
 
Merhaba ,

Ambalaj toplama ayırma ve geri kazanım tesisinde e izin sisteminden başvruyu tamamlamak ve e imza ile imzalanmak istendiğinde "Yeterlik Uygulamasında tesisin kapsamını seçiniz. (Danışman firma/ÇYB yetkilisi Hizmet verilen tesis listesinden tesis kapsamı seçilmelidir.)" uyarısı çıkmaktadır. Ancak firmada tam zamanlı çevre mühendisi çalışmakta olup, şu zamana kadar her hangi bir danışmanlık firmasından hizmet alınmamış ve firmada çevre yönetim birimi hiç kurulmamıştır. Bu tarz bir durumla karşılaşan var mı? Tesisin kapsamının seçileceği yeri hakkında fikri olan var mı?

Teşekkürler.
 
@Zeynep_yz üzerinden çok zaman geçtiği için yerini ve sekmesini hatırlayamıyorum. Şu anda sistem güncelleniyor uyarısı verdiği için sisteme de giremiyorum. Sisteme girebildiğimde yardımcı olmaya çalışırım tabi ki.
 
@Zeynep_yz Firma yetkilisinin hesabından kapsam seçme kısmını tekrar bulmaya çalıştım, fakat bulamadım. Zamanında yazılım mühendisi tarafından gelen mailiekte iletiyorum. Yeterlik uygulamasını tekrar incelediğimde en altaki tesis işlemleri kısmından denenebileceğini düşündüm.
 

Ekli dosyalar

  • tesise çg ekle.JPG
    tesise çg ekle.JPG
    37.9 KB · Görüntüleme: 34
  • mail.JPG
    mail.JPG
    46.6 KB · Görüntüleme: 34
@FirdevsSZR teşekkür ederim hassasiyetiniz için . Ama firmadaki işlemler danışman firma üzerinden yürümüyor . Firma bünyesinde tam zamanlı çalışan çevre mühendisi tarafından yurutuluyor. Mailde ki yonlendirme ise danışman firmaların hizmet işlemleri için. Sonrasında hallettim. Problem yaşamadım. Demek ki sistemsel bir problemdi.
iyi aksamlar
 
@cmuhh Red süreci, başvurunuzun reddedileceği anlamına geliyor. Şu an için inceleyen ilk kişi red vermiş ve diğer İl Müdürlüğü çalışanlarının imzalaması bekleniyor (İl Müdürü, Şube Müdürü, Müdür Yardımcısı vb.). Reddedildikten sonra tekrar başlatmanız gerekecek.
 
Üstteki mesaj silindi kusura bakmayın. Peki red nedeni eksikliklerin zamanında giderilmemiş olması olabilir mi yani bunun bir süresi var mıdır
 
Size "eksiklik bildirimi" yapıldı mı? Eğer eksiklik bildirimi yapıldıysa ve siz zamanında dönüş yapmadıysanız (60 ya da 90 gün oluyor tam hatırlayamıyorum), direkt olarak süreniz dolduğu için red sürecine düşüyor. Ancak eksiklik vermeden de RED sürecine sokmuş olabilirler.

Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ İl Müdürlüğünden bir yetkili eksiklik veremeyeceğini, direkt red vereceğini iletmişti. Belki Uygunluk Aşaması için eksiklik verme seçeneğini kaldırmışlardır. Ek belge talebi hala açılabiliyor ama onunla da uğraşmak istememişlerdir.
 
@Cem Yılmaz Eksiklik tutanağı var elimizde. ancak firma onay bekleyenler kısmında 'Red Sürecinde' gözüküyor. Acaba süreyi mi geçirdim dedim ama 14 eylülde denetime gelmişlerdi.
 
Üst