• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-Çevre İzinleri Sorunlarınız Hk. (Yeni)

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Eski konumuzu hala Sedat Bey'in görevde olduğunu zannedenlerin sorularıyla zor durumda bıraktığımızı düşünerek kilitlemiş bulunmaktayız. Sorunlarımız ile ilgili burada şu anlık (!) kendi kendimize yardım masası oluşturduk. Umarım birbirimize yardımımız dokunur.

Önemli bir ayrıntı da; Sedat Bey yerine bakanlıkta Cihan Bey'in ilgileneceğini diğer konuda belirtmişti. Cihan Bey'e şu anlık (!) 0.312.410.19.19 'dan ulaşabilirsiniz. Tabi telefonu düşürebilirseniz.

Birbirimize yardımcı olmamız dileğiyle, herkese iyi akşamlar..
 
merhaba

jpg yada pdf dosyayı e imza ile imzalamak için en son şifre bilgimide giriyorum ve sonrasında işlem üzerinde çalışıyor diyor ve öylece kalıyor.
çözümü nedir acab?
acil yardımcı olabilir misiniz;? gfb başvurusu yapıcamda:)
 
Arkadaşlar benim iki sorum olacak. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1. Çevre görevlisi olduğum tesis kapasite azaltımına gitti ve tesisin ek kapsamındaki yeri Ek-1'den Ek-2'ye geçti. Fakat sistem üzerinden tesisi hala Ek-1'de görünüyor ve 2 gün dolu gözüküyor. Sistem üzerinden bunu nasıl düzeltebilirim.
2. Çevre izni almış olan tesisin adresi ve faaliyeti değişmedi, fakat vergi numarası ve şirketin unvanı (L.T.D. Ş.T.İ.'den A.Ş.'ye geçti) değişti sistem üzerinden protokolü isim değişik olduğu için yükleyemiyorum. Yönetmeliğe baktım il çevreye danıştım ama net bir bilgi alamadım bu durumla karşılaşan var mı aramızda?
 
@Batuhan Aşcı
CEVAP 1-) Batuhan bey il çevreye durumu anlatan bir dilekçe yazın. Onlar gereğini yaparlar.
2-) Eğer şirket unvan değiştirmişsse işletme sahibi değişikliğe ilişkin sicil gazetesi, kapasite raporu ve mevcut çevre izni veya lisans koşullarına uyacağına dair taahhütname ile başvurur. Eğer il çevre izin ve lisans sürecinin yeniden başlatılmasını gerek görmekzse belgeyi yeniden düzenler.
 
@Batuhan Aşcı

1-danışman firma sayfasından işletme protokol işlemleri>tesis işlemleri>tesis bilgileri>ek kapsamından kapsamını ek-2 yaparsanız sistem üzerinden 1 gün olacağını göreceksiniz.
2-bu link yardımcı olur
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Arkadaşlar izin lisans sisteminde bir sıkıntı var aynı sıkıntı ile karşılaşan var mı?
Tesis işlemlerine girdiğimde tesise ait hiçbir bilgi görüntülenemiyor. Sisteme sözleşmeleri dahi yükleyemiyoruz. Tesislerin danışmanlarınıda atanamadığından tesisler boşta görünüyor. Çevre izin ve denetim şubeyi aradım Çoğrafi Bilgi sistemlerini arayın dedi. Çoğrafi bilgi sistemlerini aradım Çevre izin ve denetim şubeyi arayın dedi. Çevre izin ve denetim şubeyi aradım biz ilgilenmiyoruz dedi. :eek::eek::booo:
 
@Batuhan Aşcı
Batuhan Bey, bende bu hafta sıkıntı yaşadım hangi programdan giriyorsunuz bilmiyorum ama chrome kullanıyorsanız bir de explorer dan girmeyi deneyin tesise atamamı bu şekilde sorunsuz yaptım.
 
@Meltem Kekeç
Aynı şekilde 2-3 gündür bu sıkıntı mevcut.. GFB başvurularım var bir şey yapamıyorum...
@tansel Bey bu konuyla ilgili ne yapabiliriz ya da kiminle görüşebiliriz? Bakanlığı aradığımızda Ali Durak ile görüşün dediler fakat ulaşamıyoruz:kötü:
 
@İpekszksn
Aynı sorun bende de vardı. E-imza ile ilgili olan herşeyi kaldırıp (eimza programı java vs.) tekrar yükledim sorun düzeldi.

Sitem böyle bir hata veriyor. Daha önce karşılaşan var mı arkadaşlar. :agla::hihi::ckkmk:

"Tesis bilgileri okunamadı ya da birden fazla tesis bilgisi bulundu."
 
ben o sorunda bilgi işlemi aradım hemen ve sorunun aslında kendi internet sağlayıcımızdan olduğu ortaya çıktı. onların bir girişini bizim server engelliyormuş. onu bilgi işlem kaldırdı. ama tam olarak neyin engelini kaldırdılar bilmiyorum.
 
Merhaba,

Geçtiğimiz ay aldığımız GFB miz için İzin Lisans Başvurusunu başlatmak istiyorum ancak başvuruyu başlat butonuna bastığımda hata ekranına yönlendiriyor. Hata ekranında da hata konusu kısmı girilemediği için bildirim de yapamıyorum. Sİstemlerde bir sıkıntı mı var acaba, benzer sorun yaşayan arkadaşlar var mı?
 
Sistemde çeşitli şekilde sıkıntılar mevcut.1 gün sonra tekrar deneyin eğer aynı problem devam ediyorsa hata ekranını kayıt altına alın.Sistemdeki hatanız ile ilgili izinlisans@csb.gov.tr adresine açık bir şekilde mail gönderin.
 
Arkadaşlar benim bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum zira Bakanlıktan ilgili kişiye bir türlü ulaşamadım.

Çevre danışmanlık firmasında yeni işe başladım. Meslek bilgilerimden iş bildirgesini onaylama gerekiyor. Mobil imza kullanıyorum ve imzala dediğimde tüm gerekli işlemleri sorunsuz yapıyorum. En son şifre ile mobil imzamı gönderdikten sonra sistem otomatik olarak en başa dönüyor. İmzalama işlemi bir türlü olmuyor. Başka uygulamalarda mobil imzayı kullanabiliyorum. Sistem gerekliliklerini de yükledim.

Bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 
bende de aynı sorun olmuştu hatta mobil imzada mı sorun var diye bankaların internet şubelerine girdim sorun olmadı ve 1 gün sonra tekrar denedim kabul etti. yani o gün için sistemden kaynaklı bir problem vardır. akşama doğru tekrar deneyin ya da yarın falan sorun çözülür.
iyi çalışmalar..........
 
Tansel bey,
Danışmanlığını yaptığım bir firmanın GFB başvurusunu yapmak üzere sisteme girdiğimde seçilecek tesisler listesinde bu tesisin adı çıkmıyor. Başvurularım bölümünde görebiliyorum tesisin adını fakat GFB başvuru bölümünde göremiyorum.
Sorun sistemle mi alakalı.. Yardımcı olur musunuz ?
 
Üst