• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

EÇBS İmza sorunu

nur ogutucu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2017
Firma
AYÇEM ÇEVRE DANIŞMANLIK
Herkese merhaba;
Dünden beri e imzayla imzalama işlemi yapamıyorum. e imzamı aldığım yerle görüştüm e imza da sıkıntı olmadığını girmeye çalıştığım bakanlığın sayfasından kaynaklı bu hatayı aldığımı söylediler. Bu hatayı alan var mı acaba ne yapmam gerekiyor?
Şimdiden teşekkür ederim...
1609830994138.png
 
Örneğin e-devlete e-imza ile giriş yapabiliyor musunuz?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Kara--Sol alttaki başlat menüsü simgesine sağ tıklayın
Açılan menüden Windows PowerShell (Yönetici) yazan seçeneğe tıklayın ve onay sorusuna evet deyin.
PowerShell ekranı açılınca aşağıdaki metni kopyalayıp PowerShell ekranına yapıştırıp enter deyin.

Get-ChildItem 'HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP' -Recurse | Get-ItemProperty -Name version -EA 0 | Where { $_.PSChildName -Match '^(?!S)\p{L}'} | Select PSChildName, version

Size hangi .NET Framework versiyonunuzu kullandığınızı gösteren bir metin çıkartacak. O metni buraya kopyalar mısınız?
 
Merhabalar, aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. 30.12.2020 tarihinde EÇBS'de yapılan Güncelleme (V3.2.273)’den önce sabah E-imza ile işlem gerçekleştirmiştim. Güncelleme tarihinden sonra sıkıntı yaşamaya başladım. Bakanlığa mail de attım ama henüz geri dönüş olmadı.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Buğra Dönderattığım maile gelen cevap şu şekilde benim sorunumu çözecek şekilde olmadı ama belki size yardımcı olur.


e-yeterlilik uygulamasında şu an için aktif bir sorun bulunmuyor. Sorun e-imza kurulumu ile ilgili olabilir veya eimza sertfika süresi ile ilgili bir durum söz konusu olabilir.Öncelikle bunun kontrol edilmesi önemlidir.

e-imza kart okuyucusu içerisinde yer alan akıllı kart (AKIS) Tubitak tarafından onaylanan / üretilen ve e-imza kart okuyucuları aracılığı ile çalışan bir donanımdır.
Kart okuyucu haricinde ilgili sim kart kurulumu da yapılmalıdır. (AKIS)

Kullanıcılar kendi e-imzalarını satın aldıkları firmanın sayfasından veya Tubitak’ın sayfasından bu yükleme dosyasını indirebilirler.

Hem akıllı kart hem de kart okuyucu kurulumu tamamlandığında e-başvuru uygulamasında e-imza bilgisini ve şifreyi isteyen pop-up penceresinde kullanıcı kendi ismini görebilmelidir.
e-imza ve şifre pop-up ekranı geçildikten sonra İmzalama işlemi başlayacaktır.
Sonrasında ÇŞB e-imza uygulaması içerisinde yer alan işlem adımları alanından imzalama süreci takip edilebilir.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Üst