• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ek-5 Piyasaya Süren Ambalaj Beyanları Hk.

Özlem Kılıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Temmuz 2016
Şehir
İstanbul
Firma
Biyom Çevre Danışmanlık
Arkadaşlar merhaba, ben GEKAP bildirimleri çıktıktan sonra da Ek-5 Piyasaya Süren Ambalaj Beyanları yapılmaya devam ediyor mu? Bunu soracaktım. Şimdiden teşekkürler.
 
Arkdaşlar bir firmam geçmiş yıllardan kalan borçları için belgelendirme yapmak istemiyor çok yüksek bir ücreti olduğu için, bu yıl belgelendirme yaptırmazsa ne tür yaptırımlarla karşılaşılabilir?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Belgelendirme ile ilgili olarak "bilgi-belge vermeme" yükümlülüğü kapsamında ceza yazılabilir. Yazılabilir diyorum çünkü benim firmalarım belgelendirme kapsamında, danışmanlığım döneminde hiç ceza almadılar. O yüzden bu kapsamda ceza almış bir firmaya danışmanlık yapan arkadaş buraya yazabilirse çok memnun olurum
 
Merhaba
ürünlerinin bir kısmını yurtdışına, bir kısmını yurtiçine satan (bunların arasında logosuz fason olanlar da var, logolu ürünler de var) otomotiv parçası üreten, ürünlerini poşete sarıp kolilere koyayarak gönderen bir firmanın ambalaj beyan yükümlülüğü nedir? yurtdışına ihracat edilenler için farklı bir yol mu izlemem gerekiyor? Böyle bir firmanın GEKAP durumu ne olur? Teşekkürler
 
Önceki cevapları görüntüle…
Murat TÜYLÜFason tanımı biraz kafamı karıştırdı. logosuz ürünlerimiz üzerinde de ürün-üretici kodları basılarak ana tedarikçiye satışı yapılıyor ve oradan da ana sanayiye satışı yapılıyor; o halde bu logosuz ürünler fason kapsamından çıkmış mı oluyor? 🤔 bir de aynı isimli (aynı işveren) ama sgk ve nace kodları farklı iki tesis içinde birinden diğerine ürün tedariği sağlanıyor bu durumlarda da yine bir beyan yükümlülüğü oluşur mu? yukarıdaki tabloya göre GEKAP kapsam dışında, ambalaj beyanı için ne yapmam gerekli? Dİğer tesise ürünler ambalajsız olarak gidiyor bu arada.
 
selinyavuzFason ve tedarikçi konusunda GEKAP usul esaslarda örnekler var ama asıl mantık şu diğer firmanın logosu varsa, onun adına üretime yapıyorsanız tedarikçisinizdir, yani fason üretim yapıyorsunuzdur. Burada ürün verdiğiniz firmaya beyan/ödeme yapıp yapmadığını sorun onlar yapmıyorsa sizin yapıyor olmanız gerekecektir.
Ürünler ambalajsız gidiyorsa zaten Ek5 yada GEKAPa dahil edildir (eğer ek-1 listede yer alan ürün değilse).
 
Sanırım şimdi anladım. Peki kapsam dışı hallerde de yazılı bir onay ya da kanıt doküman oluşturmalı mıyız? Çok fazla soru sordum ama kusura bakmayın :8
 
Merhabalar,
Tesisimiz yurt dışına ürünlerini ihraç etmektedirler. Yurt içinde piyasaya ürün sürmemektedir. İhraç ettikleri ambalajların bildirimini yapacakmıyım?
Teşekkür ederim.
 
Neriman SERTErkan bey cevabınız için teşekkür ederim. Bugün bir çevre müh. arkadaşla bu konu üzerine konuştukta ek 5 beyanın sadece yurt içinde ps birde ihracat varsa o zaman doldurulacağı üzerinde konuştu. Yani onun demesine göre ek 5 te yurtiçinde piyasaya sürmüyorsa ihracat yapıyorsa bildirme yükümlülüğü yok diyor. Orada bilgi karmaşası oldu açıkçası.
 
ambalaj bilgi sistemine giriş yapamıyorum arkadaşlar aynı sorunu yaşıyan var mı ?
 
Üst