• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Ekok metal uygulaması

Arkadaşlar Merhaba,

Çevre Bakanlığının EKOK Metal uygulamasıyla ilgili sisteme kayıt yaptınız mı. Biz listede yer almıyoruz. Yine de yapmak gerekir mi. Sürekli e-mail gönderiyorlar.
 

Ekli dosyalar

  • EKOK METAL YAZILIM RESMI YAZI.PDF
    144.3 KB · Görüntüleme: 73
Listede yer alan tesisimi yaptım, kapsamda olmayanı yapmadım. Listede yer almayan için "niye yaptırmadın" diyemezler, sürekli mail atıyorlarsa Görkem Yeşilyurt'u arayıp iletin durumu. Muhtemelen listede yer alan herkese tekrar tekrar atıyorlar çünkü yetişmemiştir. O kadar çok veri girişi yapmak gerekiyor ki 2-3 gününü alıyor insanın.
 
Merhaba Arkadaşlar
Külçe hammade kullanarak Demir dışı metal döküm yaparak otomotiv yedek parça üreten firmamın kapasite raporunda alüminyum döküm üretim kapasitesi günlük iki ton. Yönetmelik taslağında Ek-1 listesinde 2.5 maddesi (b) de günlük 20 tondan bahsediyor. Buna göre kapsama girmiyoruz ancak (a) bendini anlayamadım. İkincil hammadde külçe alüminyum mu oluyor? Metalürjik derken saflaştırmaktan mı bahsediyor? Bu konuda bir fikri olan var mı ? Hangi işlemleri yaparsak (a) bendine dahil oluruz?

2.5. Demir dışı metallerin işlenmesi:

(a) Cevherden, konsantrelerden ve ikincil hammaddelerden kaynaklardan metalürjik, kimyasal veya elektrolitik işlemlerle demirli dışı metal elde edilmesi,
(b) Demir dışı metallerin, geri dönüştürülmüş ürünlerin eritilmesi, alaşımlanması ve demir dışı metal dökümhane kurşun ve kadmiyum için günlük 4 tonu aşan, diğer metaller için günlük 20 tonu aşan eritme kapasitesiyle işletilmesi.
 
Üst