• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon izni ve ÇKAGİL yeri

essem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Eylül 2011
Mrb arkadaşlar bir konuda kafam karıştı bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Bir işletme Çevre Kanununca Al. G.İ.L yönetmeliğinin eklerinde varsa ancak emisyon ölçümü atıksu vs alınacak bir izni yoksa ne yapmamız gerekir. Havalandırma bacası var onun ölçümünümü yaptırmamız gerekir yinede.
 
makina,kamyon yedek parçaları, dişli gibi mekanik parçalar üreten bir işletme. Ergitme falan yok ve daha önceki yıllarda emisyondan muaf yazısı aldı. ÇKAGİL EK 2. 3.32 ye giriyor.
 
Önerim bir dilekçe ile emisyon izni muafiyeti yazısını ekleyerek, tesisin herhangi bir şekilde izin lisans konularından herhangi birine girmediğinin görüşünü istemeniz. Hatta bu konu ile alakalı olarak birebir il çevre ve bakanlıkla görüşmenizi tavsiye ederim.

Edit: Tesis gürültü izninden de mi muaf?
 
Yalnız ben ÇKAGİL göre çevre izinlerine giriyor ancak emisyon izni alınabilir buraya diye il müd. uyg. yazısına balvurdum ve verildi bu yazı. Evet tesis gürültü iznindende muaf. sonradan aklıma geldi ÇKAGİL dan kapasitesi uygun olanlara izin alınması gerekmezmi diye. İl çevre buna dikkat etmezmiydi?
 
İl çevrelerde de durumlar karışık :) Önceki tavsiyemi yeniden tekrarlıyorum. Görüş isteyin. Bir anlamda topu il çevreye atın, ne diyorlarsa o şekilde yapın. Şimdiden kolay gelsin
 
tesis üretim konusu nedeniyle çevre izni kapsamına girmektedir. bu nedenle uygunluk başvurusu yaparak GFB almanız gerekiyor. havalandırma bacasında da ölçüm yaptırılarak raporlandırılır ve izin aşamasında bu rapor kullanılır.
 
Merhabalar, emisyon ölçümleri yaptırdığımız sırada acil durumda kullandığımız jeneratörlerin ölçümü yapılmadı. Yıllık kulanım sınır değerlerini geçmediğimiz için ölçümüne gerek yokmuş. Bununla ilgili ibare yönetmelikte nerede geçiyor bilen ya da duyan var mı? Ben bulamadım da. Bir de bu jeneratörlerin sınır değerleri geçmediğine dair beyanda bulunmamız gerekiyormuş. Bu yüzden durum hakkında bilgi toplamam lazım. şimdiden teşekkürler.
 
jeneratör kullanımı 500 saat /yıl altında ise emisyon ölçümüne gerek yoktur. bununla ilgili beyanda da jeneratör kullanımının 500 saat/yıl'ın altında olduğunu beyan ederiz şeklinde bir yazı yeterli olacaktır.
SKHKKY EK-5 Madde 7) İçten yanmalı motorlar:
İçten yanmalı motorlar aşağıda belirtilen ateşleme prensiplerine ve kullandıkları yakıtlara göre aşağıda belirtildiği şekilde sınıflandırılacak ve belirtilen sınır değerlere uyacaklardır.
Tamamen acil durumlarda kullanılan, acil güç sistemleri (sürekli çalıştırılmayan, herhangi bir arıza durumunda veya elektrik kesintisinden dolayı işletmeye sokulan ve bu durumların ortadan kalkması ile işletmeden alınan ve yılda azami 500 saat’e kadar kullanılan) için aşağıdaki emisyon standartları uygulanmayacaktır. Bu tesislerin işletmecileri her yıl içindeki bu tür kullanımlara ilişkin bir raporu yetkili mercilere sunmak zorundadır.
 
@Gülfem Polat ÖNDAŞ

çalıştığım şantiyede bu ek kapsamında 500saat/yıl dan fazla kullanım yapacağımız için hava emisyon izni almam gerekmektedir. bu izin için emisyon ölçüm raporu hazırlamam gerekli midir yoksa İl müdürlüğüne bu yönetmelik ve ekten bahsederek yazacağım bir görüş dilekçesi yeterli olacak mıdır? izlemem gerken prosedürlerle iligili beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
Üst