• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

emisyon izni. yardım

Aysun Kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2011
Arkadaşlar merhaba,

Çevre kanununca alınması gereken izin ve lis. yön. göre Biz ek 1 ve ek 2 ye girmiyoruz. Dolayısıyla emisyon ölçümü yaptırdıktan sonra mı il çevre müdürlüğünden kapsam dışıdır yazısı almalıyız? Yoksa yaptırmamıza gerek yok mu?

Nasıl bir yol izlemeliyiz?
 
Cevap: emisyon izni. yardım

İzin kapsamında olup olmadığınıza dair görüş isteyebilirsiniz (dilekçe ile). Onlarda gelip inceleme yaparak size kapsamdışı yazısı verebilirler.
 
Cevap: emisyon izni. yardım

Öncesinden emisyon ölçümü yaptırmalıyız? İl cevre gelip inceleme yapmalı diyorsunuz sanırım ondan sonra kapsam dısıdır yazısı alabiliriz.
 
Cevap: emisyon izni. yardım

Eğer işletme Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanlar Hakkında Yönetmeliğe göre kapsam dışında kalıyorsa, bir dilekçe ile İl Çevre Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak 'kapsam dışındadır' yazısı talep etmelidir. Memurlarda inceleme yaparak, belkide gerek görmezler, bu yazıyı tarafınıza verir.
 
Cevap: emisyon izni. yardım

@_brksn_

Anladım o zaman öncelikle il çevre müd basvuru yapmak gerekli isterlerse analiz yaptırmamız daha dgru olacak

Teşekkür ederim arkadaslar.
 
Cevap: emisyon izni. yardım

Baca gazı ölçümünü zaten kapsam dahilinde olsanız bile hemen yaptırmayacaksınız. Sadece eklerde geçmiyoruz, tesisimizin izin lisans yönetmeliği kapsamında durumunu bilmek istiyoruz gibi bir dilekçe yazın. Eklerde geçmiyorsanız gelmeye bile gerek görmeyebilirler. Ama dilekçeye ne yakıt yakıyorsanız yazın ve kazan kapasitelerinizi ( ısıl güç ) ekleyin. Onu isteyebilirler.
 
Üst