• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon İzni

Sinem Yener

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2011
Taş ocaklarında emisyon izni nasıl alınıyor? ÇEVRE GÖREVLİSİNİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLER NELERDİR?
 
Cevap: Emİsyon İznİ

Arkadaşlar lütfen konu başlıklarını ilgili forumlarda açınız. Bu genel bir hatırlatmadır. Konunuzu Çevre izinleri ve Lisanslar bölümüne taşıyorum.
 
Cevap: Emisyon İzni

Artık tek başına emisyon izni diye birşey yok. Emisyon deşarj ve gürültü izinlerini kapsayan çevre izni adı altında toplandı. Çevre izninde hangilerine tabiyseniz hepsinden başvuracaksınız. Neyse emisyon başlıklı çevre izni başvurunuz için ilk etapta bağlı olduğunuz il çevreye bir dilekçe ile uygunluk yazısı başvurusunda bulunacaksınız. İl Çevre fiziki şartların uygunluğu açısından işletmenizi denetlemeye gelecek. bu fiziki şartlar ise sizin taş ocağınızı düşünürsek tamamen tozumaya karşı aldığınız önlemlerle alakalı olacaktır. Taş ocaklarında tozumanın sebepleri ve önlemleri ise;
1- Patlatma bölgesinde patlatma anında oluşan toz
2- Kırma eleme bölgesinde oluşan toz
3- Üretilen malzemenin açık alanda depolanması sonucu oluşabilecek tozuma
4- İşletme içi ve işletmeye geliş yollarında araç trafiğinden oluşan tozuma.
olabilir.
Bunlar için alınacak önlemler biraz kısıtlıdır. Patlatma sonucu oluşan toz için pek bişey yapamazsınız. Kırma eleme ünitesi var ise orada çeşitli önlemler alabilirsiniz. Mesela su kullanabilirsiniz veya toz torbaları kullanabilirsiniz. Malzemenin depolandığı alan için ya sulama yapabilirsiniz yada üzerini örtebilir veya kapalı depolar yapabilirsiniz (depo yapmak çok mantıklı değildir). Yollardaki tozuma için ise sürekli sulama yapmak zorundasınız. En azında denetlemenin olacağı gün bu fiziki şartları elinizden geldiğince düzeltirseniz pek sorun çıkmaz.

Tüm bunları geçip uygunluk yazısını aldıktan sonra GFB başvurunuzu yapıyorsunuz. GFB başvuru kısmınıda atlattıktan sonra çevre izni kısmı başlıyor. O dönemde toz ölçümlerinizi yaptıracaksınız. (İsterseniz ölçümlerinizi hemen yaptırabilir ve çevre izni başvurunuzu yapacağınız tarihe kadar hazır hale getirebilirsiniz. Hatta başlamanız daha iyi olacaktır. Çünkü Çöken toz ölçümleriniz çok uzun sürecektir.) İlk önce PM10 ölçümleri yapılacak ve çöken toz ölçümünün yapılıp yapılmayacağına karar verilecek (Taş ocaklarında çöken toz ölçümü kaçınılmazdır.) Çöken toz ölçümleri sonucu alacağınız raporla sistemden çevre izni başvurusunda bulunacak ve sonucu bekleyeceksiniz.
 
Üst