• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon İzni

Tuğçe Kökbaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Firma
X
Emisyon izni başvurusu yapıldıktan sonra teknik uygunluk raporunu yazabilmeleri için tesise geliyorlar. Bu konuyla ilgili sadece baca şartlarını mı kontrol ediyorlar. Yoksa atık sahası gibi başka durumları da kontrol ediyorlar mı?
 
Bildiğim kadarıyla ve bugüne kadarki tecrübelerimden hareketle inceleme konusu başvurunuz için ki bu durumda yalnızca emisyonla ilgili şartları değerlendirirler diye umuyorum. Bu şartlar da haliyle bacaların durumu, alan kaynak değerlendirmesi, açıkta malzeme depolaması gibi hususlar olur . Ama bazen duyuyorum bileşik denetim yapıcaz diye atlayanlar da oluyormuş :)
 
Tamemen gelecek kişilerin insiyatifine kalmış bir durum...
Diğer faaliyetlerede bakmalarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim...

Kolay Gelsin
 
@Tuğçe Kökbaş
emisyon izni diye bişey eskiden vardı artık çevre izinleri içinde gecen 5 daldan bir tanesi emisyon izni....ve uygunluk için geldiklerinde sadece bacalara bakılmıyo diğer durumlarda kontrol edilir.....
 
Bence genel olarak tesisin genel işleyişine bakarlar ve emisyon çıbilecek alanları belirlerler eğer varsa bunlar üstünde yoğunlaşarak bi kontrol yaparlar. Benim tavsiyem tesisin işleyişini anlatarak onları siz yönlendirin işiniz daha kolay olur.
İyi çalışmalar.
 
Uygunluk için geldiklerinde tesisin tümüne bakılıyor. Belge anlamında değil daha çok görsel olarak inceleniyor tesis. Özellikle atık alanlarının düzenli tutulmasını öneririm.
 
Denetime geldiler sadece bacalara baktılar.

@okan1987

5 daldan sadece başvurduğun kısmı seni ilgilendirir diğerlerinden zaten başvuru yapmıyorsan onları incelemenin doğru olmadığını zaten kendileri belirttiler...
 
Peki sizin diğer izinler konusunda zorunluluğunuz var mı yok mu? Çevre izniniz sadece emisyon izninden mi oluşacak? yani tek tek mi başvuruyorsunuz yoksa bu çevre izninin bir aşaması mı sizin için?
 
kömür kurutma tesisi ile ilgili emisyon izni için belirlenen bi değer varmı acaba kapasitesi 15-20 ton/h saat arasında bunun limit değeri varmı bulamadım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
 
Arkadaş duyurular bölümünde böyle bir belge var. Konuda emisyon konuşulduğu için;

emisyon konusunda çevre iznine başvurda bulunacak işletmelerin sağlaması gereken şartlar
 

Ekli dosyalar

  • emisyon.doc
    43.5 KB · Görüntüleme: 58
Biraz şansınıza kalmıs,sadece bacaya bakıp gidebiliyorlar ya da bileşik denetim deyip diğer şeylere de bakacaklardır.
 
Emisyon konulu çevre izni için teknik uygunluk raporu değil Valilik Tespit Raporu tanzim edilir İl Müdürlüğünce. Ve bu konu için gidildiğinde öncelikle emisyon kaynaklarına ve tabi bacaların yüksekliklerine, özelliklerine ve GFB sırasında tanzim edilen İl Müdürlüğü uygunluk yazısı verilmesi aşamasında belirlenen emisyon kaynaklarında değişiklik olup olmadığına bakılır. Ancak bu esnada diğer hususlarda bir aksaklık gözlemlenirse tabiki tutanağa geçmek gerekir. Ama asıl gidiş amacı Valilik Tespit Raporudur. Ayrıca birleşik denetim yapılabilmesi için yönetmelik gereğince en az 1 hafta önceden tesise bildirilmesi gerekmektedir. Bu durumda Valilik tespit raporu için gidildiğinde birleşik denetim yapılması söz konusu değildir. Tabi bazen birleşik denetim ile Valilik Tespit Raporu aynı gün içerisinde 1 hafta önceden haber verilmek suretiyle yapılabilir.
 
Üst