• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon kaynağı bacalar ile ilgili yardımm!!!

Elif Deliktaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Temmuz 2011
Arkadaşlar bir firma tesisteki aynı özellikteki bacalarını birleştirip tek bir baca kurabilirmi??(toplamda aynı özellikte 16 baca var birleştirip 8 yada 4 baca yapmak istiyorlar ya da tek baca mesela) SKHKKY'nde yeri varmıdır varsa hangi madde? Ben okudum Ek2-b bendine göre bşeyler diyor ama anlamadım. Bu konuda bilgi sahibi olanlar cevap verirse çok sevinirim..
 
Cevap: Emisyon kaynağı bacalar ile ilgili yardımm!!!

Yeni yönetmeliğe pek vakıf değilim ama bir sorun olacağını sanmıyorum.

2007 yılında Bursa' da bahsettiğine benzer baca sistemine sahip bir tesisin ölçümlerini yaptırıp emisyon iznini almıştık.
 
Cevap: Emisyon kaynağı bacalar ile ilgili yardımm!!!

pratikte evet yapan firmalar var emisyon ölçümlerinide rahatlıkla yaptırmışlar ama yönetmelikte yeri nedir. Yaptırdıktan sonra bir sıkıntı çıkarmı kesin bilgiler lazım :(
 
Cevap: Emisyon kaynağı bacalar ile ilgili yardımm!!!

Bu dediğinizi yapmanıza engel yok. Fakat tek bir şartla. Emisyon ölçümleri yapılırken bütün makinelerin çalışır durumda olması yani hepsinden çıkacak kütlesel debilerin ölçümlerinin alınması gerekmekte. İşin oluru bu şekilde. Tabi ölçüm yaparken bu şekilde yapmazsanız bunu ispatlayamazlar ayrı mesele. Kısacası bacalarınızı birleştirmede bir sakınca yok.
 
Cevap: Emisyon kaynağı bacalar ile ilgili yardımm!!!

endüstriyel ve sanayi kaynaklı hava kalitesini koruma yönetmenliği içinde .: bir tesisin havalandırma sisteminde flitreleme sonucu eksoz atıklarının, proses içinde 1 den fazla bacası varsa : tek biri emisyon ölçülür.adetle çarpılır .der.....Lakin bu poroses nedir?...izahat edeyim:mesela flitreleme sisteminde tek bir akışkan borudan gecen atıklar (multisiklon guruplarına) girerek flitrelenmesi gerekir ,birden fazla siklon olacağından eksoz çıkışları ayrı ayrı baca sayılmaz.
sizin firmanın 16 adet bacasından ne tür atıklar var? bu 16 adet baca pnömatik sistemlemi çalışıyor. flitreleme sistemleri varmı?
her bacanın debileri -kinetik hızları biliniyormu? ısı faktörleri varmı? tepkimeye yol açacak kimyasallar varmı? v.b. teknik konular analiz edilerek çözüm buluna bilir. Aksi halde her bir baca ayrı ayrı değerlendirilir.
bu tip konularda çok çalışmalarımız var .
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den veya. ecpa_ahmetecevit@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz.
işlerinizde başarılar.
 
Üst