• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon ölçüm raporu hakkında

Mustafacop

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2012
Firma
Arbiotek Çevre Çözümleri
Arkadaşlar kolay gelsin merhabalar...Danışmanlığını yeni devraldığım tesisin geçici faaliyet belgesi çevre iznini zamanında alamadığı için iptal edilmiş.Ben tekrar gfb sini aldım bu tesisin şimdi izin sürecindeyim aklıma takılan soru ise şu daha önceden bu tesise ait kasım 2012 tarihli emisyon ölçüm raporu mevcut elimizde şimdi gfb iptal edildiği için biz tekrar emisyon ölçüm raporu hazırlatmak zorundamıyız yoksa eski emisyon ölçüm raporunu kullanabilirmiyiz?
 
Şöyle bir durum var danışmanlık yaplılan firma il müd. uygunluk yazısı almış, ( kömür kullanıyormuş 1.2.1 Katı (Kömür, kok, kömür briketi, turba, odun, plastik veya kimyasal maddelerle kaplanmamış ve muameleye tabi tutulmamış odun artıkları, petrol koku) ve sıvı (fuel-oil, nafta, motorin, biyodizel ve benzeri) yakıtlı tesislerden toplam yakma sistemi ısıl gücü 1 MW ve daha büyük 100 MW’tan küçük olan tesisler), firma mevcut olan kazanın yerini değiştiriyor fakat yakıt türünüde değişmiyor, daha önce alınan il müdürlüğü uygunluk yazısı geçerli olur mu ?

Vede il müdürlüğü uygunluk yazısının bir geçerlilik süresi 6 ay mıdır?
 
bende oyle dusunuyorum fakat il müdürlüğü uygunluk yazısı 6 aydan fazla süre geçmiş tekrar almama gerek yok diye dusunuyorum ama bir süresi var mı peki,
 
bencede olmaz ama il müdürlüğü ne der bilmiyrum 1,5 sene geçmiş il müdürlüğü uygunluk yazısı, ne kadar rahat davranmışlar 1,5 sene geçmiş
 
@Mahmut Cimşit
Valilik tespit raporu emisyon ölçüm raporunun formatında istenen bir rapordur, yalnızca ek-1 e özgü olduğu mevzuatın neresinde yazıyor, ek 1 dediğin mevzuat skhkky mevzuatı değil sanırım ???
 
@Erkan Karakaya
İl Müdürlüğü uygunluk yazısında sorun olmaz kapasite değişmiyorsa. GFB başvurusunda vaziyet planı üzerinde kazanların yerinin, emisyon kaynaklarının belirli olduğu bir vaziyet planı oluşturursunuz.
 
@Yasemin Aslantürk

Fiziksel şartlar gfb verildikten sonrada değişebilir valilik tespit raporu aşamasında fiziksel şartlar uygunluk yazısında belirtildiği şekliyle geçerli ise uygun valilik raporu verilir, bu nedenle alınan uygunluk yazısı geçerli olabilecektir. Zaten şartlar bozulmuşsa izin verilemeyecek ve gfb düşecektir.
 
@Mahmut Cimşit
Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrol Yönetmeliği Madde-8 c bendi gereği;
c) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesi (Değişik ibare:RG-13/4/2012-28263) kapsamındaki Ek-1 ve Ek-2’de yer alan işletmelerin aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi kapsamında değerlendirilmesinde; çalışma usul ve esasları Valilikçe belirlenen en az bir üyesi İl Çevre ve Orman Müdürlüğü teknik elemanı olmak üzere Valilikçe oluşturulan Komisyon tarafından bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yerinde inceleme yapılır ve Valilik tarafından yerinde tespit raporu hazırlanır.
Yani sadece Ek-1 değil, Ek-1 ve Ek-2 her iki listede yer alan işletme Valilik Tespit Raporu başvurusunda bulunmalıdır.

@Ahmet Yüksel bilgi amaçlı olarak da sizi etiketledim :)
emisyon konulu çevre izni.png
 
ilgili maddenin çıkarılma amacı ek-1 tesislerini bakanlıgın görememesi amacıyla çıkarılmış olup. sonrada eksiklik giderilmesi amacıyladır.
sizce valilik tespit tutuanagının bir aman aman bir önemi var mıdır.
 
çevre izni almış bir firmanın uygunluk yazısının gücellenmesi gerektiği bilgisi nerede yazıyor? sadece değişiklik olduğunda bilgi verilmesi gerekiyor, aydınlatırsanız sevnirim
 
MADDE 10 – (Değişik:RG-24/2/2010-27503)

(1) İşletmelere verilen çevre izin veya çevre izin ve lisansı, beş yıl süre ile geçerlidir.

(2) İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik olmaması durumunda, beş yıllık süre dolmadan üç ay önce yetkili mercie 6 ncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen kurum kuruluşlar tarafından hazırlanan durum raporu ile belgenin yenilenmesi için başvuruda bulunulur. Yetkili merci, başvuruyu uygun bulması halinde yeni çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi düzenler.

(3) Çevre izin veya çevre izin ve lisans şartları değişikliğe uğrayan işletmeler, değişen şartlarla ilgili bilgi, belge ve raporlarla birlikte yetkili mercie bildirimde bulunurlar.

(4) Aşağıdaki durumlarda çevre izin ve/veya lisans alma süreci yeniden başlatılır:

a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,

b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,

c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,

ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması,

d) İşletmenin yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması.

(5) İşletmenin toplam üretim kapasite ve/veya yakma/anma ısıl gücü artışının 1/3 oranından az olması halleri de dâhil, işletmede yapılan ve dördüncü fıkra kapsamı dışında kalan diğer değişikliklerde ise çevre izin ve/veya lisans alma sürecinin yeniden başlatılıp başlatılmayacağı, izni veren yetkili merci tarafından ayrıca değerlendirilerek karara bağlanır.
madde 5 ile ilgili görüş sor. değerlendirme yapsınlar.
 
@Gül CAN
Ölçümün-analizin yapıldığı tarih geçerlidir. Yapılan çalışmanın raporlaştırılması daha farklı bir tarihte gerçekleşebilir.

SKHKKY

j) (Değişik:RG-30/3/2010-27537) (1) Emisyon Ölçüm Raporu Geçerlilik Süresi: İlk ölçüm tarihi esas alınarak, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik (Değişik ibare:RG-13/4/2012-28263) kapsamındaki işletmeler için emisyon ölçüm raporu geçerlilik süresi iki yılı,
 
emisyon ölçüm raporunu sisteme yüklediğim yerde "başvuru formu" diye bir link var tıkladığımda çok garip sorular çıkıyor :) kullanılan hammaddelerin miktarlarını soruyor aylık olarak alınan ve satılan ürünlerin güzergahını, emisyon debilerini vs. Bunu dolduracak mıyız diye saçma bir sorum var. İllaki oraya koyduklarına göre doldurulacaktır ama acaba her tesisi için geçerli mi veya zaten emisyon raporunda yazan bilgileri neden soruyor kafam karıştı daha önce başvuru yapan varsa cevap verirse sevinirim :)
 
Üst