• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon ölçüm raporu hakkında

Mustafacop

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2012
Firma
Arbiotek Çevre Çözümleri
Arkadaşlar kolay gelsin merhabalar...Danışmanlığını yeni devraldığım tesisin geçici faaliyet belgesi çevre iznini zamanında alamadığı için iptal edilmiş.Ben tekrar gfb sini aldım bu tesisin şimdi izin sürecindeyim aklıma takılan soru ise şu daha önceden bu tesise ait kasım 2012 tarihli emisyon ölçüm raporu mevcut elimizde şimdi gfb iptal edildiği için biz tekrar emisyon ölçüm raporu hazırlatmak zorundamıyız yoksa eski emisyon ölçüm raporunu kullanabilirmiyiz?
 
@Orhan_Yılmaz
(2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.
a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,
b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,
c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,
ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin veya toplam yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının bu Yönetmeliğin Ek-1 Listesi kapsamında yer alması.
 
(2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.
a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,
b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,
c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,
ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin veya toplam yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının bu Yönetmeliğin Ek-1 Listesi kapsamında yer alması.
(3) İşletmede insan sağlığı ve çevresel etkiler açısından iyileştirme yönünde değişiklik yapılması durumunda veya ikinci fıkra kapsamı dışında kalan durumlarda yapılan değişikliğe ilişkin bilgi, belge ve raporlarla birlikte başvurulur. Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma sürecinin yeniden başlatılıp başlatılmayacağı, izni veren yetkili merci tarafından değerlendirilerek karara bağlanır.
(4) Çevre izin ve lisansı belgesi bulunan ve Ek-3C’de yer alan lisans konuları kapsamında faaliyet gösteren işletmelerin, çevre lisansına tabi tesisler veya üniteler eklemek istemesi halinde eklenecek tesisler veya üniteler için geçici faaliyet belgesi ile çevre izni ve lisans belgesi başvurusu münferit olarak yapılır. Çevre izni konusu işletmede bulunan tüm tesisler dikkate alınarak değerlendirilir ve uygun bulunması durumunda mevcut çevre izin ve lisansı belgesi geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla belge yeniden düzenlenir.

anlayacaksınızdır.
 
Mrblar .Hazır beton için GFB yi aldık ardından emisyon ölçümlerini yaptırdık...Çevre İzin Lisans belgesi başvurusu için izleyeceğim yol nedir
üst yazısı var mı..dilekçe örneği vs...şimdiden teşekkürler...
 
@Orhan_Yılmaz
Sanıyorum üretim miktaranızı dolayısıyla da ısıl gücünüzü artırdınız. Böyle bir durum söz konusuysa kapasite raporunun ve diğer çevre izininde kullanılan diğer evrakların revize edilmesi gerekir. (ÇED görüşü ,emisyon raporu vs. )

@sümeye

Merhaba, hayırlı olsun.

Valilik tespit raporu için başvuruda bulunacaksanız. Tesisle ilgilenen çevre müdürlüğündeki mühendisle görüşün, valilik tespit raporu formatını sizin doldurmasını isteyip istemeyeceğini sorun. ( İstanbul' da çevre görevlileri dolduruyor.) Tesise valilik tespit raporu verebilmek adına denetime gelecekler. Raporunuz çıkınca sistem üzerinden başvurunuzu yapacaksınız.
 
Peki valilik tespit raporu aldıktan sonra sistem üzerine sadece emisyon ölçüm raporu ile valilik tespit raporunu mu yüklüyoruz ,başka yüklememiz gereken evrak var mı?
 
mrb hava konulu çevre izni başvurusunda emisyon raporu ölçüm tarihi 25.05.2015 rapor tarihi 31.07.2015 bu raporla başvursam çevre izni kabul olur mu ?
 
kabul görür neden görmesin ki emisyon raporunda çöken toz varmıydı ? birde gfb den sonra ölçüm yaptırdıysanız ve gfb süresi geçmemiş ise bir sıkıntı olmaz başvurabilirsiniz.
 
@akint.

Emisyon rapor tarihi önemli, 31.07.2017 tarihine kadar raporunuz geçerli, tarihten dolayı bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum fakat bi kaç ay önceden teyit ölçümlerine de başlamanız gerekiyordu, çünkü geçerlilik sürenizin dolmasına da az kalmış.
 
@GüldenASLAN
Teşekkürler, ama rapor SKHKKY göre ;
ö) Emisyon Ölçüm Raporu Geçerlilik Süresi: İlk ölçüm tarihi esas alınarak, 10/9/2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamındaki işletmeler için emisyon ölçüm raporu geçerlilik süresi iki yılı,
25.05.2017 kadar geçerli sanırım.:)
 
ambalajlı son ürün depolayan kimyasal depolarda çevre izni muafiyeti nasıl oluyor? bilginiz var mı? Teşekkürler şimdiden
 
Üst