• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2010
Firma
N/A Environment
Arkadaşlar merhaba,

Bu konuyla ilgili bilgi veya deneyimi olan arkadaşımız varsa cevap verirse sevinirim. İzin aşamasında bildiğiniz gibi Emisyon Ölçüm Raporu istenmekte. Ben burada İzin aşamasına başlamadan önce hazırlatmışsam bir rapor onu kullanabilir miyim ? Yoksa mutlaka izin aşamasında mı olmak zorunda ölçüm ? Bilgisi olan var mı ?
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Benim bildiğim önce emizsyon ölçümleri yaptırılıyor ve bunların 3 yıl geçerliliği var.Bu süre zarfında başvurunuzda bunları kullanabiliyorsunuz.
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Ben de öyle biliyorum ama il Çevre'den bir kişi farklı söyledi diğer kişi farklı cevap verdi. Resmi yazı olması için dilekçe yazdım ben de.
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

bunun sonucunu bizlede paylaşırsan sevinirim. banada il çevrede bulunan bir memur 3 diğeri 2 yıl demişti.
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Resmi sonucu henüz almadım ancak yönetmelik olarak konuşacak olursak HATIRLADIĞIM KADARIYLA Ek 1 ve Ek 2 deki faaliyetler yönetmelikte 2 ve 3 yıl olarak değişiyordu bulunduğu eke göre. Fakat Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te hepsi 3 yıl olarak değiştirilmiş.
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

tesisin emisyon izin belgesi var olabilir ancak müdürlükten sadece gfb basvurusu yapabilmek için emisyon konulu bir yazılı alınıyor ve o sunuluyor.saygılarımla...
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

raporların 3 yıl geçerliliği var dikkat edilmesi gereken nokta emisyon raporu formatları değişti o formata göre revize edilmesi gerek, ayrıca emisyon ölçümü özet raporu isteniyor artık onun da olması gerek bir de valilik tespit raporu :)
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Bize yazı gelmişti uygulamada kolaylık olması açısından önce gfb alıp ardından emisyon ölçümü yaptırıp sonra yeni emisyon raporunuzla çevre iznine başvurun diye. Ama zorunluluk mu bilmiyorum, gfb'ye daha başvurmadım ama SKHKKY'ye göre süresinin dolmasına az kaldığı için kışa kalmadan yaptıracağım ölçümleri.

@Gülfem Polat

Gülfem Hanım özet raporunu ölçüm firması mı hazırlıyor yoksa firmanın çevre görevlisinin özet çıkarması gibi bir zorunluluk var mı?

Bir de ben şunu soracağım tesis yetkilisiyle ilgili gereken belgeler tam olarak neler? İmza sirküleri yeterli mi? Çevre görevlisinin de imza sirküleri gerekiyor mu?
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Özet raporu tam olarak bilmiyorum, o konuyla ilgili durumu biraz açar mısınız Gülfem hanım ?
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Özet raporu emisyon ölçüm raporlarında önemli kısımların belirtildiği bir formattır. Artık il çevre yada bakanlık bütün raporu incelemek yerine özet rapora bakıp inceleme yapacaklar. Rapor formatı e-izin sitesinde mevcut.
Özet raporu doldurmak çevre görevlisinin görevidir.
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Emisyonla ilgili olarak özet rapor ben göremedim açıkçası tekrar bakmama rağmen. Özet rapor dediğimiz İş Akım ve Proses Özeti mi yoksa ayrıca Emisyon Ölçüm Raporu'nun genel özeti olan bir rapor mu mevcut ?
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

özet rapor bakanlığın internet sitesinde yayınlanmıştır. özet raporu ölçüm gerçekleştiren firma hazırlar.
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

özet raporu doldurmak çevre görevlisinin görevi değildir.
özet raporu emisyon ölçümünü yapan,raporu yazan yetkili laboratuvar hazırlar
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Özet rapor yukarıda belirtildiği gibi ölçüm yapan firma tarafından hazırlanır. Özet raporun üzerinde ölçüm yapan firmanın kaşe/imzası olması gerekiyor.

Eizin sayfasında özet rapor ve ilgili duyuru bulunmaktadır.

Eğer halen geçerli bir ölçüm raporunuz var ise, ölçüm yapan firmadan özet raporuda talep edebilirsiniz. İl çevre özet rapor istemekle beraber daha önceki ölçümlerin normal raporlarınıda kabul etmekte. Bu konuda itirazımız eski raporlara tekrar özet rapor istediğimizde firmaya mali külfet getirebileceği yönündeydi.

Tavsiyem: geçerli rapor için özet rapor talep edin. Özet rapor için ücret istenir ise normal raporu sisteme yükleyin.
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Gülfem Hanım danışmanlık firmamıza Çevre İl Müdürlüğünden gelen yazıda ilgili kısmı aynen aktarıyorum. Ben böyle yorumlamıştım yanlışlık yapmış olabilirim.

"Sistem üzerinden online olarak yapılacak olan Çevre İzni müraacatlarında yetkili laboratuvar tarafından hazırlanan emisyon ölçüm raporunun tamamının sisteme yüklenmemesi; çevre görevlisi/çevre danışmanlık firması tarafından
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde duyurular kısmında yer alan "Emisyon Ölçüm Raporu Formatı" na uygun olarak hazırlanan emisyon raporunun ve "Hava Emisyonu Ölçüm Özet Raporunu" nun sisteme yüklenerek müraacaat yapılması...."

ki tekrar tekrar okudum haklı olabilirsiniz. :)
 
Cevap: Emisyon Ölçümü ve İzin Hk.

Elinizde olan emisyon ölçüm raporunuzu yeni formata çevirmesi için ölçüm yaptırdığınız laboratuar ile görüşün,herhangi bir ücret olmadan onlar bu format değişikliğini yapıyorlar.Emisyon ölçümünüz üzerinden 3 yıl geçmemişse bu ölçüm sonucunu kullanabilirsiniz.Özet raporu ölçümü yapan laboratuar hazırlıyor,çevre görevlisi hazırlamıyor.
 
Üst