• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon Ölçümü

yadigar can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haziran 2011
Arkadaşlar Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik eklerine göre emisyon kaynaklı olarak enerji sektöründe izine tabi olmayan firmalar mevcut kazanlarında 2 yılda bir olan teyit ölçümlerini yaptırmakla yükümlü müdür?
 
(2) (Ek:RG-13/4/2012-28263) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-2’sinde yer alan “7. Gıda Endüstrisi, Tarım ve Hayvancılık” başlığı altındaki işletmeler, mezkûr Yönetmelik Ek-1 ve Ek-2 listelerinde başka bir grupta yer almıyorsa, söz konusu işletmeler için; çevre izni kapsamında emisyon ölçüm raporu hazırlanması ve işletmelerin hava emisyonu açısından değerlendirilmesi gerekmez.
Bu madde Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği' nde yer almaktadır. Benim Firmam Zeytin İşletmesi ancak bu maddede açıklık olduğunu düşünüyorum.
 
Sorumlu olduğu madde sadece 7. maddeyi kapsıyorsa tesiste baca yok demektir. Tesiste baca yok ise zaten ölçüm yaptıramazsınız. mutu149'un dediği gibi kapsam dışı yazısını almanız yeterlidir.

Farklı olarak bununla ilgili benim bir sorum olacak. Yönetmelikteki değişiklik ile birlikte eskiden emisyon ölçüm raporunun bir nüshası İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne sunuluyordu; ancak artık bu zorunluluk kalktı. İl müdürlüğünün talebi üzerine veya denetimde istemesi üzerine emisyon ölçüm raporu sunulacak. Peki bu emisyon ölçüm raporunu internet üzerinde yüklediğimiz bir yer mevcut mu; yoksa artık hiçbir yere yüklemiyor muyuz. Bildiğim sadece GFB tamamlanırken izin/ lisans başvurusu esnasında yükleniyor; fakat bu da 5 yılda bir yapılacak. Bu sebeple 2 yılda bir yapılan ölçüm herhangi bir yere sunulacak mı sunulmayacak mı?
 
Küçük bir yanlışlık olmuş, kapasitesi düşük ise ve çevre iznine girmiyorsa dediğiniz gibi emisyon ölçümünü yaptırmanıza gerek yoktur.
 
Üst