• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon uygunluk için hangi belgeler gerekli?

Nermin Tuğralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
merhaba arkadaşlar,

ötl geri dönüşüm tesisi için emisyon uygunluk yazısı alacağız. il müdürlüklerinden geldiklerinde tesise ait hangi evrakları görmek istiyorlar? kapasite raporumuz çıkmadı henüz kapasite raporu olmadan emisyon il uygunluk alabilir miyiz?

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Öncelikle tesisinizin bulunduğu bölgedeki İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile temasa geçiniz. Çoğu İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün web sayfasında uygunluk yazısı için ne istedikleri yazar.

Bunun dışında uygunluk yazısı için tesisinizin içerisindeki faaliyetlerinin çevre izin ve lisanslar yönetmeliği ek listesinde hangi kod numaraları ile belirtildiğini bulmanız ve bunu (tabi yine il çevre'ye danışarak) uygunluk dilekçenizde belirtmeniz gerekmektedir.
 
Kapasite raporunuz çıktıktan sonra bulunduğunuz ildeki il çevreye başvurunuzu yapınız çünkü kapasite raporunu görmek istiyorlar. Denetime geldiklerinde kapasite raporu yok diye denetim yapılmaya bilir sir aenas arkadaşında dediği gibi diğer gerekli evrakları il çevreden öğrenebilirsin, dilekçe için gittiğinde kolay gelsin.
 
teşekkür ederim. kapasite raporu olmadan emisyon uygunluk alamıyoruz yani. kapasite raporumuzun çıkmasını bekleyelim o zaman. ..yardımlarınız için tekrar teşekkürler
 
Emisyon konulu İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı için İşletmelerin sağlaması gereken esaslar ekli dosyada belirtilmiştir. Ancak Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte, Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanım Lisansı başvurusunda istenen İl Müdürlüğü Uygunluk Yazıları için "işletmelerde ilgili yönetmeliklerde belirtilen fiziksel şartların sağlandığının belirtilmesi zorunludur" ifadesi bulunmaktadır. Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği Dördüncü Bölüm'de belirtilen "fiziksel" şartlar sağlanmalıdır.

Ayrıca ilgili memurlar Kapasite Raporu ve Ticaret Sicil Gazetesini görmek isteyebiliyorlar.
 

Ekli dosyalar

  • emisyon konulu il müd uyg esaslar.doc
    43 KB · Görüntüleme: 72
Nermin hanım ötl geri kazanım prosesinin tam olarak nasıl gerçekleştiğini bilemiyorum ama biz de atık geri kazanımı yapan bir tesisimiz için il uygunluk yazısına müracaat ettik. Bizim atığımız tehlikesizdi. Bildiğim kadarı ile ötller de UATF ile taşınıp lisanslı firmalara gönderilmesine rağmen tehlikesiz atık sınıfındadır ve yönetimleri bazı tehlikesiz atıkların geri kazanım tebliği hükümlerine göre yapılır. Bu yüzden il çevre müdürlüğünden uygunluk yazısı için geldiklerinde bu tebliğe göre kontrolleri yapıyorlar ve ekteki dosyadaki şartları sağlamanızı bekliyorlar. Emisyon konusunda ise çevreye verdiğiniz bir emisyon yok ise hava emisyonu konulu çevre izninden muafiyet yazısı almanız gerekiyor, varsa da onun için de gerekli koşulları sağlayıp uygunluk almanız gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikesiz Atik g.docx
    14.2 KB · Görüntüleme: 24
Üst