• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon ve gürültü ölçümü laboratuvar kurulumu için yardım....

erhan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Ocak 2012
partikül madde tayininde kullanılan tecora cihazı ile ilgili, laboratuvar kurulumu aşamasında olan bir firmada çalışmaktayım. laboratuvar kurulumu aşamasında cihaz eğitimi için gelen yetkili tecora cihazının 2 adet olması gerektiği bildirildi. aksi halde yeterlilik belgesi alma aşamasında sorun çıkacağını bildirdi. şuan elimizde 1 adet cihaz var ve bu konu ile ilgili yönetmelikte kesin bir ibareye rastlamadım. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum iyi çalışmalar...
 
2 adet Tecora marka cihaz denmesinin altında yatan sebep şu olabilir;
- baca gazı toz örneklemesi için bir cihaz,
- ortamda toz örneklemesi için bir cihaz.

ancak 2 cihaz zorunluluğunu ilkkez duyuyorum
eğer elinizdeki cihaz tcr Tecora isimli yaklaşık 16,5 kg ağırlığında bir cihaz ise kullanım menüsünde hem baca gazı örneklemesi için kullanılan ıso 9096 stnadardı ile uyumlu hemde ortamda toz örneklemesi için gereken 16,67 lt/sn çekiş debisinde çekim debisine uygun örnekleme yapacak donanıma sahiptir.

bu durum çevre referans lab. tarafından bilinmektedir.
eğer satıcı firma böyle bir bilgi veriyor ise Çevre Referans ile görüşmenizi öneririm.
 
Üst