• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel arıtma tesisi yardım!!!

Önder TANRIVERDİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eylül 2016
Firma
-
Merhabalar fırat üni. Çevre Müh. 3.sınıf öğrencisiyim . Bu yaz assan alüminyum firmasında staj yaptım. assan alüminyumda ağır metal işlenmesinden dolayı endüstriyel arıtma mecburiyeti var çünkü iski ye deşarj edilen su, limitleri aştığından kabul edilmiyor. hem endüstriyel hemde biyolojik arıtma var. Ancak çok aman aman bir arıtma tesisi yoktur. Açıkçası böyle bir yerde staj yaptığım için pişmanım biraz. Staj defterini yazacağım ancak detaylı bir tesis olmadığından nasıl bir yol izleyeceğimi nasıl bir defter yazacağımı çözemedim.YARDIMINIZI bekliyorum....ilgileneceğinizi bildiğim için teşekkür ederim...
 
İlk sayfa tanışma oldu diyebilirsin.
Sonraki sayfalar için tesisteki arıtımın bölümlerini tek tek açıklayabilirsin.
Yaptığın analiz varsa bununla ilgili deneyi yazabilirsin.
Danışmanlık hizmetiyle ilgili konu durumu olduysa bu konu hakkında bilgi verebilirsin.
Son sayfayada vedalaşma oldu dersin.
 
teşekkür ederim peki 1 hafta sahada isg uzmanlarıyla ve görevlisiyle birlikte saha turu yaptık İSG hakkında birşeyler yazsam bunu yazmamda bir sakınca olurmu bölüm olarak bu dersi bize verdiler.

fabrikada olan proseslerin ve neler yapıldığını yazsam bir problem olurmu diye düşünüyorum.daha sonra da arıtma kısmını anlatsam ?
 
Rica ederim. Türkiye petrollerinde stajı yaptıgımda staj yerim isg ve çevre korumaydı. Ve staj defterime çevre mühendisliği ile ilgili konu olarak ne var ise onları yazdım. Sende öyle yapmanı tavsiye ederim. Örneğin stajyer isg eğitimi verildi ve bunu maddeler halinde yazdım.
Yani dediğinde olur sıkıntı yaşıyacağını sanmam stajda görmüşsün sonuçta.
 
Üst