• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı(hastaneler için)

D. ÖKSÜZ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eylül 2012
Şehir
Zonguldak
Firma
BELEDİYE
Arkadaşlar ben hastanelerin çevre danışmanlığını yapıyorum ve endüstriyel atık yönetim planı hazırlamam gerekiyor ancak nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum elinde hazır örnek olan var mı? Onaylı yada onaysız var olanlar atabilirler mi acaba :(
 
nasıl doldurulması gerektğini bilmiyorum ki elimde bir örnek olsa ona göre başlıcam ve ona göre sorularım olacak ama şuanda soracak soru bile bilmiyorum
 
Şuan bizim size hazır belge göndermemiz sizin işi gerçek manada öğrenmenize engel olacaktır. Planı hazırlarken araştıracağınız yönetmelikler, yazılar vb. ileride hiç beklemediğin anda karşına kurtarıcı olarak çıkacaktır. Siz sorun bilen arkadaşlarımız yanıtlarlar. Ama hazır belge verilmesini doğru bulmuyorum açıkçası.
 
@dilber

Site içerisinde konu başlıklarını aradığınızda örneklerini bulabilirsiniz, daha önce defalarca konuşulmuş, paylaşım yapılmış bir konu.
 
atık yönetim planının bakanlık formatı var. Örnek derken dolu şekilde mi kast ediyorsunuz.
 
arkadaşlar merhaba,
endüstriyel atık yönetim planını sanayi kuruluşları mı hazırlar ? mesela ben tat firmasında çalışıyorum. hazırlamam gerekir mi?
 
Merhaba Arkadaşlar,

Laboratuvar analizörlerinden kaynaklanan 18.01.06 M kodlu tehlikeli atıkların bertarafı artık sorun olmaktan çıkıyor.
Cihazımız laboratuvar cihazından çıkan M sınıfı tehlikeli atığın içinden tehlikeli olan kısmını ayrıştırıyor.
Örneğin 5 ton M sınıfı sıvıdan 1 litre tehlikeli atığı ayrıştırıyor.Geri kalan 4999 litrelik atığın da mycobacterium tuberculosis bakterisini %100 yok edecek şekilde dezenfeksiyonunu yapıyoruz daha sonraki aşamada da pH'ını kanalizasyon deşarj kriterlerine uygun hale getirerek.Bertaraf firma maliyetlerinizi önemli bir oranda düşürüyoruz.
TÜBİTAK 'ın yaptığı EK-3B Tehlikeli Atık Analizinden geçmiş tek cihazdır.20 yıllık patente sahiptir.
Cihazımız şu anda İstanbul Florence Nightingale ve Okmeydanı Memorial'de çalışmaktadır.

İyi çalışmalar.
 
yaklaşık 30 hastaneye danışmanlık yapıyorum, bu hangi cihazlara takılıyor? hastanelerde birçok laboratuvar cihazı var( hormon, biyokimya, elisa v.s v.s gidiyor) çevre bakanlığı ve il müdürlükleri bu arıtmayı kabul ediyormu? bir örnek var mı?
beraber çalışabiliriz bu konuda.
 
Rıdvan Bey,

Beraber çalışmayı bizde çok isteriz.

Söylediğiniz cihazların hepsine oluyor.Çevre Bakanlığı ve İl Çevre Müdürlükleri bildiğiniz gibi sadece TÜBİTAK'ın yaptığı EK-3B analizinin sonucunu referans alıyor.EK-3B analizinin sonucu tehlikesiz atık çıkarsa ve Kanalizasyon deşarj kriterlerine de uygunsa bu atıklarınızı kanalizasyona verebiliyorsunuz.
Çevre Bakanlığı ve İl Çevre Müdürlükleri alınan bu atığın tehlikesiz olduğunu kanıtlayan belgenin Atık yönetim planına konulmasını yeterli görmektedir.
Şu anda hali hazırda İstanbul Florence Nightingale ve Okmeydanı Memorial hastanelerinde cihazımız kuruludur.Her ikisi de TÜBİTAK analizinden geçmiştir.

İyi çalışmalar.
 
Hastane isimlerini vermeden birbirimize yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum keşke biraz daha yardım sever olsanız. Bencillikten nefret ederim. Bakın İnşaat yada makine mühendislerinin sayfalarına adamlar yaptıkları projeleri bile paylaşıyorlar bir plan paylaşmadınız ya ne diyim. :ckskc:
 
Kaba taslak ne yapman gerektiğine dair buradan bilgi edinebilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • ENDÜSTRİYEL(TEHLİKELİ VE TEHLİKESİZ) ATIK YÖNETİM PLANI .pdf
    167.1 KB · Görüntüleme: 84
Üst