• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atik yönetim plani yeni formati

@tanrıverdi ben daha önce hiç hazırlamadım EAYP i. Dosyanın bir örneği daha var bende . Ben de bakanlık sitesinden indirmiştim biraz farklı ama içerik aynı .Diğer formatta "Tehlikeli atık depolama alanı zorunlu mali sorumluluk sigortası" dan bahsediyor . Bunu yapmamız gerekiyor mu nasıl yapılıyor ? ben ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışıyorum .Yardımınız için teşekkür ederim şimdiden .

Bende ki örnek . Eski hali olabilir .
 

Ekli dosyalar

  • EAYP Onaylanan Suret.doc
    75.5 KB · Görüntüleme: 146
Anladım, dediğiniz gibi eski halini bulamadım bunlar çıktı karşıma. Eski formatları kaldırdım şimdi @tanrıverdi verdiği formatları aldım . Teşekkür ederim. Peki sigorta için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ?. öncesinde şunu da söylemem gerekiyor benim şuan tehlikeli atık depolama alanım yok . Depolama alanı oluşturduktan sonra EAYP oluşturmaya başlıyım. Bizde sadece floresan kartuş yılda 5-10 kg anca çıkar hatta o kadar çıkmaz bile. Belli ölçüleri var mı depolama alanının ? yoksa kaba taslak bir yer olsa yeterli olur mu uygun şekilde
 
@mahsunGS
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Bulunduğun il müdürlüğüylede görüş ama çok büyük bir yer olması gerek yok, linklere bak fikir verirler. Sigortayı şirketler 300-500 tl arasında yapmaktalar. EAYP bitkisel atık yağlar, kademede araç bakımları yapılıyorsa onları, 150110, 150202 kodlu atıklarda gelebilir veya oluşabilir.
 
ben eski formatta hazırladım. geçen hafta denetime geldiler. eksiklik yazıp bunları değiştirin tekrar gönderin deyip gittiler. düzenlemeyi yapıp önümüzde ki hafta teslim edeceğim. sonradan demesinler yeni formata göre hazırlayın
 
Planı hangi yılları kapsar şekilde yapacağız. 2016-2017-2018 yılları için üç yıllık mı? Yoksa 2017-2018-2019 yılları için üç yıllık mı?
 
@tanrıverdi ben yeri falan ayarladım . şimdi fortmatı doldurmaya başlayacağım. EAYP planını oluşturduktan sonra atıkları vereceğim lisanslı firma bulup sözleşme imzaladıktan sonra mı planı il müdürlüğüne sunacağım ? yoksa geçici depolama alanı yaptıktan sonra formatı doldurup il müdürlüğüne göndersem sonradan çıkacak atıkları vereceğim firma bulsam olur mu ?

@OZAN ERKARAKAŞ 2016-2017-2018 olacak diye biliyorum. Geçmiş yıl ,bulunduğun yıl ve gelecek yıl için atık oluşum miktarları
 
İlk mesajda ekli esaslar adlı bakanlık sitesindeki yazıya göre;
"Atık yönetim planları sunulduğu tarihten itibaren üç yılı kapsayacak şekilde hazırlanır.
Onaylanan atık yönetim planlarının geçerlilik süresi il müdürlüğünce onaylandığı tarihten itibaren üç yıldır. " bu iki cümleden 2017-2018-2019 yıllarını kapsayacak şekilde olacağını düşünüyorum.
Normalde Bursada bizde bir önceki yıl, içinde bulunduğumuz yıl ve sonraki yıl yapıyorduk ve geçerlilik süremiz iki yıl oluyordu.

@mahsunGS öncelikle tehlikeli atık geçici depolama sahanızı oluşturmanız gerekir, onay sahaya verilir, tehlikeli atık mali sorumluluk sigortanızı yaptırın, eğer işletmenizde oluşan atıklarınız varsa da çıkan atıklarınızı verin, gerekli sözleşmelerinizi yapın, formatınızı oluşturup il müdürlüğüne sunun ama ani bir denetim olma ihtimaline karşı eksik başvuru yapıp başvuru değerlendirme aşamasında ufak tefek eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
@Mine ERARSLAN

Bu yazıyı okumuştum. Dediğiniz gibi bir de bu kısmı var ; "bir önceki yıl, içinde bulunduğumuz yıl ve sonraki yıl " diye . Şöyle düşünmeye başladım tabi ne kadar doğru bilmiyorum il müdürlüğünü arayıp sormak lazım . Ben tesisimi bu yıl kurdum ve EAYP bu yıl hazırladığım için onayı da bu yıl olacak ve geçmiş yılım olmadığı için 3 yıl sürecek bana .Fakat bir de sizin dediğiniz gibi geçmiş yıl bu yıl ve gelecek yıl olunca da 2 yıl oluyor gibi ama ikisinin mantığına bakarsak 3 yılı kapsıyor sanki. En mantıklısı il müdürlüğünü aramak bu konu netlik kazansın diye :) yazıya göre de sizin dediğiniz gibi 2017-2018-2019 çıkıyor.

@Mine ERARSLAN mali sorumluluk sigortasının yaptırılma nedenlerinden biri de geçici depolama iznini almak ya .Benim atığımın miktarı geçici depolama izninden muaf . Buna rağmen mali sorumluluk sigortasını yaptırmalı mıyım ? @tanrıverdi

Mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü
MADDE 16 – (1) Miktarına bakılmaksızın tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması, bertarafı ve prosesten kaynaklanan tehlikeli atıkların geçici depolanması faaliyetlerinde bulunanlar faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara verebilecekleri zararlara karşı tehlikeli atık malî sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadırlar. Sigorta yaptırma zorunluluğuna uymayan kurum, kuruluş ve işletmelere bu faaliyetler için izin ve lisans verilmez.
 
@mahsunGS Atık Yönetimi Yönetmeliği,
Mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü
MADDE 16 – (1) Miktarına bakılmaksızın tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması, bertarafı ve prosesten kaynaklanan tehlikeli atıkların geçici depolanması faaliyetlerinde bulunanlar faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara verebilecekleri zararlara karşı tehlikeli atık malî sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadırlar.

Atığınız bir kg dahi olsa sigorta yaptırmanız gerekiyor. Hatta il müdürlüğü uygunluk yazısı başvurumuzda dahi sigortayı sunuyoruz, il müdürlüğü tarafından isteniyor,
 
Üst