• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

sibelkrks

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şubat 2017
Firma
başaranlar demir çelik inşaat geri dönüşüm san. ve tic. A.Ş.
merhabalar,
bir süredir tehlikesiz atık alan bir tat tesisinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum. tesis dışarıya herhangi bir atık oluşturmamakta. buna rağmen endüstriyel atık eylem planı hazırlamalımıyım?
 
@sibelkrks
Sizin atık yönetim planı hazırlamanıza gerek yok. Siz zaten lisans aşamasında atık alanlarını göstermektesiniz ve tesise gelen atık içerisinde ne kadar proses dışı atık olacağı belli değil.
 
Merhaba ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Bir firmanın daha önceden AYP'si yapılmamış. 2015-2016-2017 yıllarını kapsayan atık yönetim planı hazırlıyorum. Ancak şuan 2017 yılındayız. Acaba bu planı 2016(beyan yılı)-2017(şimdiki yıl)-2018(gelecekteki yıl) şeklinde mi olmalı? Daha önceden bu firmaya hazırlanmadığı için hangisini yapmam gerektiğine karar veremedim.
 
Önceki yılı artık yapamazsınız, Sorun olmaz. herhangi bir denetleme anında denetleme tarihi döneminde onaylı atık yönetim planı olup olmadığına bakarlar. Varsa bi sorun yaşamazsınız
 
@sagapoo
Firmanız Kocaelindeyse 2016-17-18-19 şeklinde hazırlayın, son bikaç ayp'mi o şekilde revize ettirdiler.

@O.GENÇ

Kocaelinde bir tat firmam için ayp hazırladım ben, denetim geçirdiğinde istediler. tehlikeli atık alanına oluşma ihtimali olan atıkları (floresan lamba, kartuş gibi şeyler) koymamı istediler. o şekilde bir ayp sunmuştum. ama her memur istemiyor tabi ki.
 
Arkadaşlar merhaba,
endüstriyel atık yönetim planını il müdürülüğüne verip onaylatmanın bi zamanı var mı yani ilk üç ayda verilmesi vs gibi?
 
@sibelkrks

Tesisinizde atık oluşmuyorsa,atık yönetim planı muafiyet dilekçesi sunup,dilekçe ekinde prosesi,proseste neden atık oluşmadığını izah edip,il çevre müdürlüğünün değerlendirmesine sunabilirsiniz.
 
Tesisimiz için EAYP başvurusunda bulunduk denetim neticesinde; IBC tanklar için tehlikeli atık alanını yetersiz buldular Firmamızın taşınma durumu var 6 ay kadar bu eksikliğe hiç cevap vermesek bir sıkıntı yaşarmıyız acaba?
 
@erkan ateş

Benim de bir firmamın eayp onay başvurusuna eksiklik gelmişti. ardından memurla görüşüp durumu anlattım ve taşınacağız diye taahhütname ile birlikte dilekçe verdim. Önden, gelen memurla görüşüp durumu anlatabilirsiniz kabul ederse dilekçe verin.

@porcello85

@jn6zo

her ne kadar tesiste atık oluşumu yoksa bile, tehlikeli atık alanı kurulup, flüoresan lambalar, bakım esnasında oluşabilecek yağlı bezler, işçilerin kullandığı eldivenler, ofis mevcutsa kartuş tonerler için konteyner konulması isteniyor. Bununla çok sık karşılaştım ama görüş talebinde de bulunabilirsiniz tabi ki. @sibelkrks
 
@aySbuk merhaba çok sık karşılaştım demişsiniz anladığım kadarıyla tehlikesiz tat olsada isteniyor. Rica etsem örnek atabilir misiniz fotmatı inceledim hazırlayacağım çok kapsamlı bir Ayp olmayacak o zaman ? Oluşabilecek tahmini atıkları da belirtmelimiyiz fazla yazılırsa gerçekci değerler olmayacak bu durumda içinde bulunduğu yılın miktarına yakın değerleri yazmalıyım değilmi iletişim: akkus.betul@hotmail.com
 
@jn6zo

Bence de atık oluşmaması mümkün değil.Ama değerlendirme anlamında il çevreye sunulabilir.Sonuçta atık yönetim planı muafiyet yazısı verilmiş tesisler var.
 
Arkadaşlar merhaba. Çalıştığım firmada bir önceki seneye ait atık miktarları tutulmamış ve 3 senelik planda geçen döneme bir veri giremiyorum bu konuda ne yapmam gerekir. Buna ek olarak bu işlemin yapılmamasının ne gibi bir sıkıntısı var ve bu işlemi elektronik ortamda yapmam mümkün müdür yoksa il çevreye mi başvurmak gerekir kolay gelsin
 
@burakakdemir merhaba,

tesiste oluşabilecek tehlikeli ve tehlikesiz atıklarınızı listeleyip bakanlığın formatı doğrultusunda doldurmanız gerekmektedir.

geriye dönük işlem yapamıyorsanız sistemde sorun bildir kısmı vardır. oraya bilgi gönderirseniz belki açarlar sisteminizi.
 
Merhabalar,
Ofis olarak hizmet gösteren bir kurum atık yönetim planı hazırlamak zorunda mıdır ? Binada floresan, pil, kartuş ve atık yağ çıkmakta gerisi evsel atık ve karışık ambalaj.
İyi çalışmalar dilerim.
 
Üst