• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

sibelkrks

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şubat 2017
Firma
başaranlar demir çelik inşaat geri dönüşüm san. ve tic. A.Ş.
merhabalar,
bir süredir tehlikesiz atık alan bir tat tesisinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum. tesis dışarıya herhangi bir atık oluşturmamakta. buna rağmen endüstriyel atık eylem planı hazırlamalımıyım?
 
Teşekkür ederim Olgaç bey.
İstaç TAP ve atık yağ alan firmalardan gelen evrakları sakladığım sürece sorun kalmaz sanırım ambalaj için atık alındı evrakları zaten mevcut. İyi çalışmalar dilerim.
[automerge]1563433801[/automerge]
Yemekhane kaynaklı bitkisel atık yağlar mevcut fatih bey.
 
@Sinan Özkorkmaz Fatih Bey'in dedikleri çok önemli aslında. Şuna şahit oldum; ofis deyip üretim yapan yerler ile karşılaştık ve bu tür yerlerde atık yönetim planı hazırlanması gerekmektedir (Lafımı kesinlikle yanlış anlamayın). Ancak; mimari ofis, market vb. yerlerde atık yönetim planı hazırlanmasına gerek yoktur. Ancak atık çıkışları düzenli olarak takip edilmelidir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
linkteki endüstriyel atık yönetim planı hazırlanması ve değerlendirilmesi esasları konu başlıklı yazının 8. maddesi şu şekildedir;
  • Proses kaynaklı atığı olmayan ve sadece yönetim binası ve idari faaliyetleri sonucu flüoresan lamba, kartuş, toner gibi atık oluşturan tesisler için atık yönetim planı hazırlanır; ancak, hazırlanan yönetim planı için il müdürlüğü onayı alınması zorunlu değildir.
 
Bu maddede ayp hazırlayıp ona göre atıkların yönetimini yapabilirsiniz diye belirtmiş.
Yani kendinizi için bir plan yapabilirsiniz.
Ofislerde atıkların gönderimi için beyan süreci oluyor.
 
@Fatih Koçak teşekkürler fatih bey. Bu durumda kafamda başka bir soru işareti oluşuyor. Ele aldığımız firma bir bir danışmanlık firması olsun. Proses kaynaklı atığı yok; idari faaliyeti mevcut; faaliyet sonucu tehlikeli atık değil ama evsel ve ambalaj atığı üretimi mevcut hem de EÇBS'ye kayıtlı bir firma-tesis. Bu durumda da mı beyan yapacağız?
 
@ozber Rica ederim. ECBS'de kaydınız var iste tehlikesiz atıklarınızla ilgili beyan yapacaksınız. TABS beyanı dediğimiz Şubat ayında yapılacak olan beyan. Bununla ilgili atıklarınızın gönderimini yaparken irsaliyeleri mutlaka biriktiriniz.
Ayrıca ofis faaliyetiniz mevcut ise , flüoresan , kartuş ve pil gibi tehlikeli atıklarınız oluşacaktır. Bunlarında gönderimini yapıp beyanınıza dahil edeceksiniz .
 
Merhabalar,
Proses kaynaklı atığı olmayan ve sadece yönetim binası ve idari faaliyetleri sonucu flüoresan lamba, kartuş, toner gibi atık oluşturan tesisler için Endüstriyel Atık Yönetim Planı ekinde sunmuş olduğumuz Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası yaptırma zorunluğu var mıdır?
 
2/04/2015 tarihli ve 29312 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 16 ıncı maddesi aşağıda yer almaktadır.
Mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü


MADDE 16 –
(1) Miktarına bakılmaksızın tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması, bertarafı ve prosesten kaynaklanan tehlikeli atıkların geçici depolanması faaliyetlerinde bulunanlar faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara verebilecekleri zararlara karşı tehlikeli atık malî sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadırlar. Sigorta yaptırma zorunluluğuna uymayan kurum, kuruluş ve işletmelere bu faaliyetler için izin ve lisans verilmez.
[automerge]1563860035[/automerge]
Çevre izin veya çevre izin muafiyeti kapsamında alınan il müdürlüğü uygunluk/muafiyet yazılarında "Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası " muaf ve tabii olduğu belirtilmektedir. Siz görüş sorabilirsiniz bağlı bulunduğunuz İl çevre ve şehircilik müdürlüğüne
 
Merhaba,

Endüstriyel atık yönetim planı oluştururken tehlikeli atıklar için çalıştığımız firmalarla sözleşme yapma zorunluluğumuz var mı ? Böyle bir beyan gerekiyor mu ?
 
@Fatih Koçak teşekkür ederim, yönetim sistemleri kapsamında bizden sözleşme istiyor tüm tehlikeli atıklar için. Fakat her atık çıkışında firmalardan teklif toplayıp en uygun hangisi ise onla çalışıyoruz. Tek firmayla çalışmak mümkün değil.

Bunu nasıl belgeleyebilirim acaba bi taahhüt falan mı yazmam gerekli ?
 
Çeçilya merhaba, Fatih üstadımın söylediklerine el olarak; yakın zamanda Eayp için denetim geçirmiştim. Bana da tehlikeli atıklar için sözleşme sordular. Ben de başka firmalarla çalışma olasılığından dolayı mümkün olmadığını söyledim. Ancak atık motor yağları için petdere verme zorunluluğundan dolayı sözleşme yapabilirsin. Zaten motor yağlarını petder harici firmalar alamıyor.
 
@Çeçilya Saktan Yani sizinde dediğiniz gibi sözleşme yapmak çok mümkün olmuyor çünkü maliyet kısıtlaması oluyor.
O an ki teklife göre değerlendirme yapıyorsunuz.
tıbbı atık , bitkisel atık ve atık motor yağları için sözleşme yapın yönetim sistemleri için ise kendilerine danışarak bi yol izlemeye bakın :)
 
Üst