• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

sibelkrks

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şubat 2017
Firma
başaranlar demir çelik inşaat geri dönüşüm san. ve tic. A.Ş.
merhabalar,
bir süredir tehlikesiz atık alan bir tat tesisinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum. tesis dışarıya herhangi bir atık oluşturmamakta. buna rağmen endüstriyel atık eylem planı hazırlamalımıyım?
 
Merhaba, endüstriyel atık yönetim planında eksiklik olarak hurda malzemelerin bilgisi de istendi. Atık kodu, depolama şekli ve yönetimi hakkında bilgi isteniyor. İlk sorum, genel bi kod var mı örneğin atık sedye, sandalye, dolap gibi şeyleri kapsayan? Var ise nedir? : ) İkincisi, EAYP formatında bu bilgileri nereye yazmalıyım? Tabloya bu kodu eklediğimde bertaraf ya da geri kazanım kodu vs yazmam gerekiyor, ayrı bir paragraf olarak bu bilgiyi verebilir miyim? (yıl yıl çıkan atıklar olmadığı için miktar da öngöremiyorum, tabloda miktar belirtmem gerekiyor)
 
Merhaba ,

Atık yönetim planında belirteceğiniz hurda malzemeler cinsine göre kodlanabilir.

Örneğin eğer hurdanız metal ise ona göre 12 li kodları kullanabilirsiniz.
Veya plastik hurdanız var iste 20 li kod veya ambalaj atıklarınız var ise 15 li kodu kullanabilirsiniz.
Bu kodların bulunduğu yönetmeliği paylaşayım
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


EAYP formatında ile göre bu bilgileri tablolara dökmeniz ve miktar belirtmeniz gerekiyor.
Bertaraf veya geri kazanım kodlarını da yine yönetmelikten edinebilir veya atık beyan formunuzdan bulabilirsiniz.

Ayrıca formatın alt kısımlarında dilediğiniz açıklamaları dahil edebilirsiniz.
Miktar öngörüsü yapmanız gerekmektedir.
 
Gizem Hanım merhaba, dolap, sandalye vb. Malzemeler metal ise 20 01 40 ile atık yönetim planında belirtebilirsiniz. Bunları 4. Madde başlığı altında yazabilirsiniz. Siz tahmini belirtebilirsiniz ve r kodları genel de r12 olabiliyor. Tabi ki bu atıkları vermeden önce daha önce çalışmış olduğunuz firmanın lisansında bu kod varsa ve alıyorsa r kodunu firmaya danışabilirsiniz.
 
Merhaba , 17 li kodları da kullanıyorum ben böyle durumlarda , farklı tablolar yapıp detaylandırabilirsiniz , tahmini-ortlama bir rakam yazacaksınız , ben genelde atığım daha çok çıkacak gibi hazırlıyorum ama hep daha az atık çıkartmak ilk hedefimiz :) kolay gelsin
 
Cevaplar için çok teşekkürler. Şimdiye kadar bu atıkların çıkışını ben yapmadım, hep ana merkeze gidiyor deniliyordu ama işler sanırım sandığım gibi düzenli olmuyormuş ayniyat depo bugün itiraf etti bunu :utan: O yüzden şimdi ne yapacaksam bundan sonrası için olacak, belirleyeceğim kod, miktar vs. bir de insanları eski kara düzenden çıkmaya ikna etmek var tabi : /
Haliyle elimizde bir miktar, fatura vs yok. (çok kurcalarsam bir şeyler bulurum gibi ama asla gerçek rakam olmayacaktır, ne demek istediğimi anladınız : ) )
Bir formata sokamazsam dediğiniz gibi en alta açıklama olarak eklemeyi denerim. Çok teşekkür ederim verdiğiniz fikirler için : )
 
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Yalnız bulamadım orada, Edirne de yeni açılmış diye duydum da acaba bilgisi olan var mıdır? örn: 160305*
 
Hasan Bey Merhaba, Fatih üstadımın affına sığınarak yazıyorum. Sistem üzerinden lisanslı firma bulunamadıysa; geçici faaliyet belgesi alacak firmanın değerlendirme aşamasında olabilir diye düşünüyorum. Eğer atığı acil çıkartacaksanız civar illere bakmanızı tavsiye ederim.
 
@hasan.kebya Hasan Bey Merhaba, Fatih üstadımın affına sığınarak cevap vermek istiyorum. Sistemde lisanslı firma bulunamadıysa; 1. durum firma geçici faaliyet belgesi değerlendirme aşamasında olabilir. 2. durum ise Edirne bölgesinde lisanslı firma yoktur. Eğer atığı acil gönderecekseniz civar illere bakmanızı tavsiye ederim.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Çalıştığım firmanın Endüstriyel Atık Planını yenileyeceğim. Tesis Kocaeli'de. Tesiste tehlikesiz atıklar için Geçici Depolama sahası yok. Atıklar üretim içinde oluştukları alanda depolanıyor ve yetkili atık toplama aracı geldiğinde direkt yükleniyor. 3 yıl önce Atık Yönetim Planını onaylatırken dilekçe ekine sadece Tehlikeli Atık Geçici Depolama Sahasının resimlerini koymuştum ve plan onaylanmıştı. Şu anda Kocaeli'nde Tehlikesiz Atık Geçici Depolama Sahası fotoğrafları da isteniyor mu? Eğer isteniyorsa Üretim alanı ya da Tehlikeli Atık Sahası içinde sadece işaretleme yapılarak bir yer ayrılsa ve resimleri öyle çeksem uygun olur mu? Bir de İl Müdürlüğünce Gerekli Görülen Diğer Bilgi ve Belgeler olarak neleri yüklüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
 
Merhabalar,

Kocaeli İl Çevre Müdürlüğü EAYP başvurularında Tehlikesiz Atık sahası depolama kısmı da istiyor. Bunu üretim sahanız içerisinde bir kısmı çevirerek yapabilirsiniz.
Bu şekilde yaptığınızda herhangi bir sorun çıkmaz.

Ekler içinse aşağıdaki gibi düzenliyorum.
EKLER:



  • Endüstriyel Atık Yönetim Planı (2019)
  • 2018 Yılı Atık Beyan Formu
  • Tehlikesiz atıklara ait irsaliyeler (kantar fişleri)+tehlikeli atık talep formları
  • Tehlikeli Atık Malî Sorumluluk Sigorta Poliçesi
  • Kapasite Raporu
  • Atık Sahası Fotoğrafları
  • Bertaraf ve Geri Kazanım firmalarının lisansları
  • Yemek Sözleşmesi
  • Tıbbi Atık Sözleşmesi
  • Geçici depolama izni
  • EAYP onay yazısı (07.06.2017 Tarih, 6740 sayılı)
 
Fatih Bey dönüşünüz için teşekkürler. "Üretim sahanız içerisinde bir kısmı çevirerek" demişsiniz yer çizgileri şeklinde zemin işaretlemesi yahut zincir ile çevirmemiz yeterli midir?
 
@Esin Alkar Tehlikesiz atık sahası için İl çevre müdürlüğü çok fazla sıkıntı çıkarmıyor. bir panel veya basit bir tel ,zincir vb çevirmeniz yeterli olur ancak etiketleme kısmını unutmamanız gerekli. Ayrıca çevireceğiniz kısım kapalı bir alanda olmalıdır.
 
Yakın tarihte İstanbul Çevre İl Müdürlüğü EAYP başvurumuz için denetime geldi, kısaca bilgi vermek gerekirse;

Tesiste atölye olup olmadığına(varsa atıkların durumuna)
✔ Tehlikeli ve tehlikesiz atıklar için geçici depolama alanının bulunmasına (Bununla ilgili atıkların kesinlikle etiketli,yağmur suyu ile temasının engellenmiş, kapısı kilitli ve dışında ki levhada sorumlu personelin iletişim numarası ve dışarıda alanda çıkması mümkün olabilecek yangına karşı bir tane yangın tüpü)
✔ Revir olup olmadığı ve tıbbi atık çıkışlarının yapılıp yapılmadığı,
✔ Tehlikeli atık mali zorunluluk sigortasının olup olmadığı,
✔ Yemekhanede yapılan yemeklerden çıkan atık yağların lisanslı firma tarafından alındığına dair belge,
✔ Tesiste çıkabilecek atık kodlarının yazılması,
✔ Jenaratör kullanılıyorsa tesiste bunun bakımından çıkan atık yağın kodunun eklenmesi
✔ Bir önceki yıla ait atık beyan formunun bulunması,
✔ EAYP miktarlarının güncellenmesi gerektiğini ... Raporu böylece sonlandırdılar.

Konu ile ilgili görsellerin bulunduğu önceki konumuz.
 
Üst