• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

sibelkrks

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şubat 2017
Firma
başaranlar demir çelik inşaat geri dönüşüm san. ve tic. A.Ş.
merhabalar,
bir süredir tehlikesiz atık alan bir tat tesisinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum. tesis dışarıya herhangi bir atık oluşturmamakta. buna rağmen endüstriyel atık eylem planı hazırlamalımıyım?
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. :) Aynen aynı atık alanını beraber kullanmakta sorun yok, yeter ki çıkışlar farklı olsun :) Peki ben başvuru yaptığım zaman başvuru yaptığım unvan için geldiklerinde diğer unvan için de belge istenir mi? Yeni kurulum olacak çünkü görüşler alınmadı henüz. Diğer işletmenin ise evrakları tam.
 
@Kaan Kayral yok istememeleri lazım. Yani siz A firması için başvuru yaptığınızda A firmasına ait evrakları istemeleri lazım. Daha sonra B firması kurulduğunda atık yönetim planı ekine de B firmasına ait evrakları koyarsınız ve tesise gelirler ise B firmasına ait evrakları gösterirsiniz.

Ama kurulu olan firma için yaptığınız başvurudan dolayı tesise geldiklerinde diğer tesis faaliyette olur ve evrakları (özellikle sigortası) eksik ise idari para cezası uygulayabilirler. Ama kurulu olmayan bir tesisin/firmanın evraklarını isteyemezler. Neticede firma/tesis yok ki görüşleri olsun.
 
Aynı durum benim şuan çalıştığım firma içinde geçerli, 2 farklı firma mevcut. Atık alanı A firmasına ait, B firması ise A firmasından atık alanını kullanıyor ve A firmasından bu konuda hizmet aldığına dair bir sözleşme mevcut. EAYP'ler her iki firma içinde ayrı tabiki ve sigortada aynı şekilde.

Hatta sigorta son çevre iznimizi yenilerken istenildi, sigortanın sadece atık alanı için olmadığını tesiste mevcut olan tehlikeli maddelerin tümünden meydana gelebilecek risklere karşı olduğunu ve yaptırmamız gerektiğini söylediler.

Velhasılkelam şuan için bir sıkıntı yok :)
 
Merhaba,
Endüstriyel Atık Yönetim Planında Birinci Yıl olarak hangi tarih aralığının almalıyım. Bir önceki EAYP'nın geçerliliği Ocak 2020 tarihinde bitiyor. Bu nedenle 01/01/2020 - 31/12/2020 aralığı mı olmalı yoksa planı 10. ayda onaya göndereceğim için o tarihi mi baz almalıyım? Örneğin 14/10/2019 - 13/10/2020 gibi
 
Un ve Kepek üretimi yapan firmanın Endüstriyel Atık Yönetim Planında hangi atıklar bulunmalıdır? Yardımcı olabilir misiniz??
 
Kübra Hanım'ın da belirttiği üzere atığı, en iyi prosesi gezerek gözlemlersiniz. Genel hattıyla Kontamine ambalaj, kontamine atık, flüoresan, kartuş-toner, tıbbi atık, elektronik atık, ambalaj atıkları ve hurda metal çıkacaktır. Ancak proses bazlı çıkabilecek spesifik atıkları siz tespit edebilirsiniz.
 
@_aymer Firmanın beyanlarını isteyin ve iş akım şema ve proses özetlerinde işlemler sırasında neler çıktığı yer alır. Oradan yardım alabilirsiniz. Ayrıca firmadaki işleyişi bilen bir kişi ile görüşüp tüm aşamalarda ne kullandıklarını sorun ona göre kendiniz bulabilirsiniz. Ama en doğrusu kendinizin görüp belirlemesi, gözden kaçan bir şey olmaması ve sunduğunuzda eksiklik gelmemesi için
 
@Cem Yılmaz yazdıklarından başka bir şey çıkmaz ya :) yıllar önce değirmene mısır götürürdüm adam mısırı döküyordu değirmene mis gibi alıyordu unu :)
 
Merhaba Arkadaşlar,
Bakanlığın sitesinde Endüstriyel Atık Yönetim Planı Hazırlanması ve Değerlendirilmesi Esasları dosyasında "Atık yönetim planları geçerlilik tarihinin bitmesine üç ay kala yenilenerek il müdürlüğü onayına sunulur" diyor. 3 Ay kala sunulması ile ilgili bir yaptırım uygulanıyor mu? Örneğin süre bitimine 2 ay kala başvurulduğu taktirde bir sorun olur mu?
 
Nilay Hanım Merhaba, siz Eayp'yi sunduğunuz zaman il çevre 3-4 ay sonra gelebiliyor. Siz 2 ay kala da sunabilirsiniz. Yeter ki geçerlilik süresini geçirmeyin. Geçirlilik süresi bittikten sonra siz planı sunmadığınız taktirde il çevre idari yaptırım uygulayabilir.
 
Merhabalar,
Firma için eayp sundum ve eksiklik olarak atıkların gönderildiği tesislere ilişkin bilgilerin ilgili bölümde değinilmesini istedi. Bakanlığın sayfasındaki formata göre hazırlamıştım ancak hazırlarken de ve daha sonra tekrar baktığımda hangi konu altına yazmam gerektiğini bulamadım Mühendise ulaşamadığım için sizlere danışmak istedim. ?
 
Tam olarak hangi maddeye takıldılar? 7 nolu "Atıkların Bertarafa Gönderilme Gerekçesi" kısmına mı takılmışlar? Yoksa tablolardaki atık firmasının R'li, D'li kodlarına falan mı ?
 
@Cem Yılmaz Şöyle geri kazanım işlemini detaylandırma mı istemiş fakat böyle bir şey firmamda söz konusu değil. Üretim bile yok montaj bakım işleri yapılıyor. Ayrıca atıkları gönderdiğimiz firmaların ayrıntısını istemiş eskiden baktığım raporlara göre lisanslı firmanın adı, telefon numarası, yetkili kim vb. bilgiler giriliyormuş ancak formata baktığımda bu bilgi tam olarak nereye yazılmalı anlamış değilim. :rolleyes:
 
@Derya U. eayp'nin ekine bir önceki yılın beyanını ekledim ancak yine de istedi:confused: mühendise ulaşabilsem kendisine sorup öğreneceğim fakat ulaşamıyorum. Cevap için ayrıca teşekkür ederim
 
Üst