• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel Atık Yönetim Planı

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ekim 2016
Şehir
Ankara
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar, ilk defa atık yönetim planı hazırlayacağım o yüzden yardımlarınızı talep ediyorum. Atık yönetim planı hazırlarken en çok nelere dikkat etmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Merhaba arkadaşlar, ben de bir şey sormak istiyorum.

Patchwork halı imalatı yapan fabrikamızda tela, halı kırpıntıları, etiket gibi tehlikesiz atıklar oluşmaktadır. Bu atığın kodunu ben Ayrı Toplanmış Fraksiyonlar Dahil Belediye Atıkları (Evsel Atıklar ve Benzer Ticari, Endüstriyel ve Kurumsal Atıklar) Listesinde bulunan 20 01 11 olarak uygun görüyorum. Ancak atık firmamızın lisansında bu kod olmadığı için Atık Yönetim Tesislerinden, Tesis Dışı Atık Su Arıtma Tesislerinden ve İnsan Tüketimi ve Endüstriyel Kullanım için Su Hazırlama Tesislerinden Kaynaklanan Atıklar listesinde bulunan 19 12 08 koduyla alıyorlar. Sizce hangisi daha uygun? Ve atığı hangi kodla Atık Yönetim Planında belirtmeliyim?
 
@Beril Çataltepe
Öncelikle merhaba, hali kıprıntılarını04 02 22 işlenmiş tekstil atığı ile etiket atıklarını ise 15 01 01 kağıt ve karton atığı olarak verebilirsiniz. Sonuçta halı kıprıntıları belirli işlemlerden geçtikten sonra çıkıyor. 04 02 22 daha uygun. Etiket olayına gelince Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği eklerde etiketler ambalaj olarak tanımlanmıştır.
 
@Olgaç Sürmelihindi

Teşekkür ederim Olgaç Bey. Ancak tesis küçük bir tesis ve çok fazla atık çıkmıyor, bu sebeple bu atıkları ayrı toplamak yerine ortak bir konternerda biriktirerek tek bir kodla veriyorlarmış yıllardır. Ben işe başladığımda düzen bu şekildeydi. Atıkları ayırmamız gerekir mi yoksa sadece kodunu düzelttirerek 20 01 11 olarak tehlikesiz endüstriyel atık olarak da veremez miyiz?
 
@Beril Çataltepe
Bence ayrı ayrı yapmalısınız. Zaten yönetmelikte atıklar kaynağında ayrıştırılarak verilmelidir diye ibare geçiyor. Eğer atık kaynakları farklı ise tek kodla çıkış yapılmaz.
 
Kendime özgü bir çalışmam ektedir. Kendi prosesine göre çıkan atıkları ekleme yada çıkarma yapabilirsin. İlk satırı örnek olması adına doldurdum. Daha önce böyle bir paylaşım görmediğim için paylaşmak istedim. İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • Waste Management Plan rev.01 14.07.18.xls
    76.5 KB · Görüntüleme: 148
@Beril Çataltepe
Rica ederim. Benim de yanlış bildiklerim olabilir. Daha iyi arkadaşlarımız var ve onlarda yardımcı olurlar. Allah kolaylık versin.
 
Arkadaşlar baktığımız bir un firmasının ayp si eski formatta yenilemek istiyorum fakat eayp çin çevre şehircilikten atık alanlarını gözetime geliyorlar mı
 
Hilal Hanım öncelikle hangi il çevreden bahsettiğinizi açıklarsanız size daha iyi yardımcı olabilirim. Mesela İstanbul İl Çevre Atık sahasına bakmak için geliyor fakat Kocaeli İl Çevre gelmiyor. Anlıyacağınız ile göre değişiyor:)
 
@Kübra Gülcan Köksal

Orhan Bey'e sormuşsunuz ama, yardımcı olayım :) Atık Pil ve Akümülatörler için 16 06 01 kodunu kullanıyoruz. Bertaraf yöntemi, vereceğiniz firmaya göre değişiyor. Geçtiğimiz sene 1 firma R4'ten aldı.
 
@Cem Yılmaz
Cem üstadım merhaba, tap derneği ile konuştuğum zaman 20 01 33 ile alırız dediler. Böyle bir şey başına geldi mi?
 
@Olgaç Sürmelihindi

Özellikle 16 06 01 istedi bende de bu TAP. Hatta R13 falan olmasın dedim, R4 metallerle ilgiliydi. Üzerine bastıra bastıra böyle istediler.
 
Üst