• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel Atık Yönetim Planı

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ekim 2016
Şehir
Ankara
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar, ilk defa atık yönetim planı hazırlayacağım o yüzden yardımlarınızı talep ediyorum. Atık yönetim planı hazırlarken en çok nelere dikkat etmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
@Olgaç Sürmelihindi

Hayır, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Geçen sene tehlikeli ve tehlikesiz atık bildirimini yaparken arayıp sormuştum, özellikle bu kodu söylemişlerdi.
 
Merhaba. TAP bana da 20 01 34 kodunu verdi. Elinizde bu kodun kullanılacağına dair bir yazı var mı diye sorum hayır dedi. Ben de konu ile ilgili bir mail atmalarını istedim. Gelen mail aşağıdadır.

"atık pillerinizi beyan ederken sisteme girdiğiniz kodlar da değişiklik söz konusu olmuştur.
Şöyle ki;
16 06 01 kurşunlu piller akü sınıfına girdiğinden derneğimizin alanına girmemektedir.
16 06 02 Nikel Kadmiyumlu piller ülkemize giriş oranları son yıllarda ciddi miktarda düşmüş ve günlük hayatta kullanımı olmayan ve daha çok sanayi de kullanılan türdeki pilleri temsil etmektedir.
16 06 03 cıva içerikli piller Türkiye piyasasında çok az ya da hiç bulunmamaktadır.
20 01 33 de yukardaki tüm pil gruplarını temsil etmekte ve yukarıdaki sebeplerden dolayı artık kullanılmamaktadır.
Bu nedenle bundan sonrasında atık pillerinizi 20 01 34 koduyla tehlikesiz sınıfta beyan edebilirsiniz.

Geçtiğimiz sene Kocaeli’nde Exitcom adıyla kurulan bir geri dönüşüm tesisi ile birlikte atık pillerin geri dönüşümü yapılmakta olup, bu nedenle R4 kodunu kullanabilirsiniz."
 
İkbal Geniş@Cem Yılmaz Biriktirdiğimiz atık pillerin çıkışını yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda öncelikli olarak atık pillerin MoTAT sistemi üzerinden kayıt oluşturarak taşınabilmesi için atıklarımızın tehlikeli sınıfta olup olmadığını değerlendirmem gerekiyor. Günlük kullanımda çoğunlukla Alkali, Mangan veya Çinko Karbon pilleri kullandığımızı tesbit ettik. Bu nedenle göndereceğimiz atık piller tehlikesiz sınıfta görünmektedir. Bu nedenle çıkışımızı MoTAT üzerinden gösteremeyeceğimiz. Atık beyanında göstere bilmem için nasıl bir yol izlemem lazım. Atık pil çıkışı yapıp, atık beyanında gösteren oldu mu, bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Atık pil çıkışı yapıp, atık beyanında gösterdi iseniz, deneyimlerinizi paylaşa bilir misiniz. Şimdiden teşekkür eder, Sağlıklı günler dilerim.
 
@Gülfem Polat ÖNDAŞ

Aynı şeyi ben de sorguladım. Önceden çıkışları tehlikeli olarak yapıyorduk. Mailde neden tehlikesiz atık kodu kullandıklarını yazmışlar. Bu seneki gönderimlerimiz için Motat sisteminden talep yapamadık. Bu ay Ankara' da onaya sunduğum eayp lerde 20 01 34 kodunu kullandım. Henüz dönüş olmadı.
 
Son düzenleme:
Önceki cevapları görüntüle…
@Olgaç Sürmelihindi

İstanbul İl Müd. EAYP de piller için (20 01 35) 20 01 21 ve 20 01 23 dışındaki tehlikeli parçalar içeren ve ıskartaya çıkmış elektrikli ve elektronik ekipmanlar, olarak yer alması gerektiğini söylemişti yakın zamanda.
 
@hasan140715
Bilgiler için teşekkürler. 20 01 33 kesin, 20 01 35 muhtemel tehlikeli atık kapsamına girmektedir. Bakanlık 20 01 35 atık kodunun tehlikeli atık olup olmadığına dair analiz vb. belgeler isteyebilir. Bir de 20 01 35'in içeriğinde şu ibare geçmektedir. (6) Elektrikli ve elektronik ekipmanlardan kaynaklanan tehlikeli parçalar, 16 06 altında yer alan akü ve pilleri ve atık listesinde tehlikeli olarak işaretlenen cıvalı şalterleri, katot ışın tüplerinin camlarını ve diğer aktifleştirilmiş camları ve benzerlerini içerebilir.
 
Arkadaşlar Atık Yönetim Planı hazırlıyorum, 3 adet kodun bertaraf yöntemini öğrenecektim.
Gerçi 2 tanesini Olgaç Bey'in yardımıyla buldum.Son 1 tanesini bulamadım.
02 03 04= R3
02 03 05=?(Bulamadığım)
10 01 01=R1
 
@hilol kartal Gönderimi yapmayı planladığınız firmadan bilgisini alabilirsiniz, kafanızda gönderim yapacağınız bir firma yok ise bu atık kodunu alma yetkisine sahip lisanslı bertaraf/gk firmasını arayarak genel anlamda hangi proses kodu ile işleme soktuklarını sorgulayabilirsiniz.
 
Merhaba arkadaşlar,

Atık yönetim planında 20'li kodlardaki Cam, Plastik, Metal gibi atıkların belirtilmesi gerekiyor mu?
 
Merhaba ,

Kocaeli İl Çevre müdürlüğünden Halil Beyle görüşmemde firmada çıkan ya da oluşabilicek atıkları belirtmek gerekiyor diye bilgi aldım.
Ayrıca proses sonucu atık oluşabilecekse ama 3 yıllık planda 1 yılda oluşsa bile her yıl belirtilmesi gerekiyor.
 
Ben de bir yerde 20'li belediye kodlarını plana ilave etmek gerekmiyor diye okudum ancak biz onları da geri dönüşüm firmasına veriyoruz, belediyeye vermiyoruz, o yüzden eklemeliyim sanırım
 
Üst