• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel Atık Yönetim Planı

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ekim 2016
Şehir
Ankara
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar, ilk defa atık yönetim planı hazırlayacağım o yüzden yardımlarınızı talep ediyorum. Atık yönetim planı hazırlarken en çok nelere dikkat etmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
@Beril Çataltepe sıfır atık yaklaşımı güzel bir proje. Ama altyapısı hazırlanmadan başlatılan bir proje oldu. Bizim sorunumuz işletmelerde atıkların ayrılması, biriktirilmesi değil atıkların lisanslı tesislere gönderilmesi. Atık miktarına bakarak almaya değmez diyen geri dönüşüm firmaları. Bu iş öyle planlanmalı ki hem işletmeci hem lisanslı tesisler maksimum fayda sağlasın. Sadece işletmeler de değil konutlar için de ortak getirme merkezleri vb. çalışmalar yapılmalı. Hiçbir şey tam olarak hazır değil. Yani sadece evrak üzerine olursa bu proje yazık olacak.
 
Son düzenleme:
@Okan Türe Size katılıyorum, gerçekten düzgün bir şekilde uygulansa ve denetlenebilse çok güzel bir proje. Ancak dediğiniz gibi daha doğrudüzgün bir altyapı yokken bir anda böyle bir sisteme geçmeye çalışmak çok zor oluyor ve birsürü hatayı da içerisinde barındırıyor. Olursa şimdilik sadece evrak üzerinde olacak gibi ama umarım geliştirilir, gereklilikler kademeli bir şekilde ülkenin tüm detayına yavaşça yerleştirilerek ilerlenir.
 
Merhaba, tesiste atık pil,kartuş, gibi katı tehlikeli atık haricinde, hidrolik yağ ve motor yağlama yağı için konteynırlar koyacağım, bu iki yağ atıkları için kör kuyu ve kör kuyu kanalı yaptırmam gerekir sanırım değil mi teşekkürler
 
@MerveŞafak Yönetmelikte yazmıyor ama ilgili örneğe
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ulaşabilirsiniz. Ben size örnek resimde akşam üzeri gönderirim. Atık yağları depolayacağınız iligili alanının iç kısmının kapısının önüne boydan boya olacak şekilde belirli bir mesafe kanal geri kalan mesafeye ise kör kuyu yaptırın. Örneğin mesafe 2 metre diyelim. 60×60 cm kör kuyu. (Derinliği siz kendinize göre yapabilirsiniz) 140 cm ise kanal yaptırabilirsiniz.
 
@MerveŞafak varil koyacak iseniz atık sahası içerisine bir tava koyarak varilleri içerisine koyabilirsiniz. Ayrıca kör kuyu da ekleyebilirsiniz. Kanal olmadan da alabilirsiniz. Tabi İl müdürlüğü yeterli görmeyebilir.

Aşağıda kuyuya örnek fotoğraf mevcut
 

Ekli dosyalar

  • 20170816_153320.jpg
    20170816_153320.jpg
    593.6 KB · Görüntüleme: 28
@Olgaç Sürmelihindi google da aratıyorum ama kör kuyu bir türlü netleşmedi... Her tarafı kapalı bir alan yaptırıp konteynırları koyacağım. Yağlarda sızıntı olursa yağmurdan etkilenmemesi için.. Yağlar için bir kanal ve kör kuyu bu kapalı alanın içinde olsun. Kör kuyu betondan olması şart mıdır? Teşekkür ederim örnek resminizi 4 gözle bekleyeceğim... ??
[automerge]1562935752[/automerge]
@hakan çağlar Varil koyacağım, tava derken nasıl birşey kasdettiniz...o_O
 
@MerveŞafak Google'dan bulduğum örnek kör kuyu ve kanal için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Yağmurdan etkilenmemesi için içeriye yaptırmanız gerekmektedir. Kanal ve kör kuyu beton malzemeden olsun. Hatta beton malzeme için C30 sınıfını kullanabilirsiniz. Bu beton sınıfı daha iyidir. Kanal ve kör kuyu yaptırdıktan sonra üstünü kompozit malzemeden yapılmış ızgara ile kapatmanızı tavsiye ederim. :)


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
İyi akşamlarr, 2018 yılında 3 yıllık onaylı atık yönetim planı mevcut 3 Ay öncesi başvurma sürem yaklaşıyor. Daha önceden sunduğum gibi mi sunmalıyım yoksa 2018-209 atık beyanları ile mi işlem yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
 
@ısparta üstad merhaba, eayp onay yazısında atık yönetim planının sunulacağı tarih yazar. Siz bu tarihten önce sunmanız gerekir. Dediğiniz gibi geçerlilik tarihten 3 ay önce sunulması gerekir. Atık yönetim planını sunarken tarih aralığı olarak Emre arkadaşımızın güzel bir örneğini paylaşacağım;

Örnek olarak bugün sunulacak olan bir plan için tarih aralığı;

20.09.2020-20.09.2021
20.09.2021-20.09.2022
20.09.2022-20.09.2023

Şeklinde olması gerekir.
 
Üst