• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel kaynaklı atık su arıtma tesisi hk.

zeynepülken

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2011
Firma
Atılım Çevre Danışmanlık, İş Sağlığı ve Güvenliği İnsan Kaynakları Eğitim Mühendislik İnş. San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar 1000 m2 alana tehlikeli atık geri kazanım(varil, IBC, bidon) lisansı almak isteniyor. varil ıbc bidon için yıkama işlemleri var ve su tüketimi çok yüksek oluyor. 1000 m2 bir alan için nasıl bir arıtma tesisi tasarlanabilir bu konuda yardımcı olur musunuz ?
 
Zeynep hanm bu konuda endüstriyel aritma tesisi kurmaniz gerekir ama kullanilan kiyama kimyasalları miktarları kapasite ve desarz noktasinida yazarsaniz bu konuda yardimci olabilir.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden sistemlerimizi inceleyebilirsiniz .0543 250 94 75 bu numaradan ulasabilirsiniz
 
mehmet bey tesis kurmamız gerektiğini biliyorum şuanda hiçbir veri yok elimizde çünkü tesis bile şuan proje aşamasında biraz kararsızlık aşamasında. böyle bir yer var şuan bakılan ama bukadar dar alana nasıl bir arıtma tasarlanır bilemedim. yer altı deposu lazım mesela. kiralık bir yer için fazla alt yapı çalışması yapmamız gerek bana göre mantıksız. başkasının yerine bukadar masraf edip iki sene sonrada bırakmak var bilemiyorum
 
Genelde bizim yaptigimiz tesisler paket gibi düşünün tasinirken alip goturun yeni gerede kullanin telefon verirseniz görüşelim daha saglikli olur bence
 
Merhaba,

Varil ve ibc lerden çok fazla kimyasal ve yağ maddesi katkısı olacağı aşikar. Bir de çok fazla su tüketiminiz olacağından bu yoğunluğu kaldıracak bir deşarj noktası olması önemli. Eğer arıtılmış suyu vereceğiniz yer kanalizasyon şebekesi ise ilgili ilin su ve kanalizasyon deşarj standartları vardır. Onu da temin etmeniz gerek. Eğer dere, akarsu vs ise alıcı ortam standartlarını su kirliliği kontrol yönetmeliğinden bakmanız ve tesisinizi buna göre belirlemeniz gerek. Suyunuzu yukarıdaki iki deşarj noktası değerlerine göre önce analiz ettirilmesi gerek, bunun için bu işi yapan referans bir tesisten de bilgi yada numune alabilirsiniz.

Selamlar.
 
Fatih Bey;
Teşekkür ederim. bu konularda bilgim var daha önce bu konularda faaliyet gösteren bir tesiste çalışmıştım ancak ben kurulu bir düzende işe başladım. Tesisimiz ve arıtmamız çok büyüktü. şimdi sıfırdan bir tesis kurmayı planlıyoruz henüz netleşmedi. ancak yer kendimizin olmazsa arıtma problemini nasıl çözeceğimizi kestiremedim alan çok dar sizinde bahsettiğiniz gibi yer aldı stok bir depoya ihtiyaç var paket arıtma bu sıkıntımızı çözmüyor maalesef
 
Zeynep Hanım,

Yeraltı stok depo sizin fikriniz, benim değil :). Tesisi kurmayı planlıyorsanız, arıtma içinde muhakkak bir yer ayırmanız gerekecek. Hem yerim yok kalıcı yapamam, hem paket istemem derseniz işiniz zorlaşıyor. Şu an verdiğiniz bilgiler neticesinde sadece öneri sunabiliriz, bunun dışında söylenecek pek fazla bir şey aklıma gelmiyor.

iyi çalışmalar.
 
yıkamadan çıkan suları nerede depolayacağım arıtmaya göndermeden önce başka fikriniz varmı
 
Zeynep hnm yer altına değilde yer ustu depoda da topla ya bilirsiniz suyu buradanda aritma tesisine alip arittiktan sonra deşarj edebilirsiniz ve sistemi portatif olarak dizayn edildiğinde alip başla bir yere goturebilirsiniz
 
merhabalar,
çalıştığım fabrikada endüstriyel atıksu arıtma tesisi var. arıtma sonrasında çinko analiz testi yapılıp kanalizasyona deşarj ediliyor. Bu çinko analiz test ekipmanlarını nereden bulabilirim bilgisi olan var mı ?

kimse bilmiyor muuuu:kötü::kötü:
 
@Tuğba Çivioğlu
Çinko analizi klasik yöntemle nasıl bilmiyorum ama bazı firmaların hazır test kitleri oluyor. Spektrofotometrik olarak kolayca ölçüm yapılabiliyor. Çinko küvet testi diyerek aratabilirsiniz.
 
@Gülce Somaklar
yalnız tedarik ederken hangi seviyede ölçüm yapacaksınız mutlaka belirtilmeli. Zira bu kitler belirli aralıklarda çalışıyor.
 
Üst