• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel kirlenme

Fotoğrafta zaten gerekli bilgiler ve soru bulunmaktadır galiba soruyu okumadan yorum yapıyorsunuz
 
Artık foruma girince sınava giriyomuş gibi hissetmeye başladım? Öyle üsluplarla soruluyor ki sorular yapamazsam kalacakmışım gibi?
Nedense problemler çözülmeye hiç uğraşılmadan olduğu gibi paylaşılıyor. Velev ki burada bu soruları birileri çözse ve çok iyi notlarla geçseniz kime ne faydası olacak? Tek derdiniz o dersleri geçmek olmasın, öğretilenleri öğrenmeye çalışın biraz. Burada amaç sizin araştırıp bu problemleri çözmeniz. Çözemiyosanız da kalacaksınız bi zahmet öğrendiğiniz zaman geçeceksiniz biz öyle yapıyorduk?
 
Eren bey yukarıdaki bayanla konuşmadan bahsediyorsanız eğer bayan soruyu okumadan cevap verdiği için öyle bişey söyledim ikincisi araştırmadan uğraşılmadan buraya soruyu attığımı söylüyorsunuz iftira atıyorsunuz ben soruyu 5 gündür araştırıyorum bence bilip bilmeden cevap vermeyelim teşekkür ederim
 
Arkadaşlar mümkün olduğunca dengeyi korumaya çalışalım. Biz her zaman araştırdılar ve çözüme ulaşamadılar yaklaşımında olalım. Aksi durum zaten kendini belli edecektir. Aksi taktirde gelecekte ki meslektaşlarımızı sebepsiz yere incitmiş oluruz. Unutmayın birgün beraber çalışacağız.
 
Peki ben bir ipucu vereyim, geri kalanını bugüne kadar aldığınız mühendislik eğitimi ile tamamlamanız gerektiğine inanıyorum. Kirlilik parametrelerinde dikkatinizi çekmesi gereken yağ, AKM ve krom +6 değerleri. Çünkü diğer değerler, birçok sanayi tesisinin giriş suyunun altında değerlere sahipler. Eldeki bu veriler dikkate aldığında sorunuzda yer alan sanayi tesisinin "DERİ SANAYİ" olma ihtimali çok yüksek. Buna göre bir tasarım yapabilir, arıtma tesisine sahip deri tesisleriyle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.

Kendiniz tasarım yapacakken yağ, AKM ve krom+6'nın atıksudan nasıl giderildiğini iyi bilmeniz gerek. Örneğin; yağ tutucu olmadan bu tesisin yağ değerleri indirilemez. Gerisi de sizin araştırmanıza kalmış olsun.
 
Sizin yaklaşımınızda olacağım Fatih Bey, bariz de olsa bir şey yazmayacağım burada böyle bir ortama gerek yok. Ve hadsiz çocuklar umarım bir gün benimle çalışmazlar :D
 
Üst