• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Enerji Yöneticiliği

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Enerji Yöneticiliği hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. Sanırım tüm mühendis dalları bu konuda hizmet verebiliyor. Kimlere ne şekilde hizmet verilebilir veya bir çevre mühendisi bu bilgi ve belgeyi nerelerde kullanabilir? Konu hakkında bilgisi olanların paylaşması faydalı olabilir. Şimdiden teşekkürler.
 
ben şöyle bir cevap buldum sorunuz için ama ne kadar faydalı olur bilemedim.

KİMLER ENERJİ YÖNETİCİSİ OLABİLİR?
  • En az 2 yıllık mesleki tecrübeye sahip,
  • Endüstriyel işletmelerde mühendislik,
  • Organize sanayi bölgelerinde makina, elektrik veya elektrik-elektronik mühendisliği,
  • Binalarda ise makina, elektrik veya elektrik-elektronik mühendisliği veya teknik eğitim fakültelerinin makina veya elektrik teknik öğretmenliği bölümlerinde lisans eğitimi görmüş kişiler
 
enerji yöneticiliği, enerji kimlik belgesi gibi sertifikalarda çevre mühendislerinin olmaması çevre mühendisleri odasının pek iyi çalışmadığının en iyi göstergesidir. sadece endüstriyel işletmelerde yetki verilmesi ne demek? ki çevre mühendislerine değil tüm mühendislere yetki verilmiş.. enerji verimliliği gibi projelerin hepsinde maliyetlerin yanında çevre boyutu da göz önünde bulundurulur. bu yüzden çevre mühendislerinin bu kasamın dışında bırakılması düşünülemez.
 
Siz ne düşürnürseniz düşünün . Bayındırlık bakanlığı pardon Çevre şehircilik bakanlığı , düzenlediği tebliğdi sanırım , eskiden biz Çevre Müh. kısmen yapabilyorduk. Ama artık hiç yapamıyoruz. Makina-elektrik ve bunlara benzeyen müh. dalları örn. mekatronik müh. gibi ve aynı dalların teknik öğretmenleri de yapabiliyor. 2000 küsür TL verip eğitim alan ve sertifika sahibi Çevre Müh. lerininde belgeleri galiba haziran 2013 den sonra geçerliliğini yitiriyor.
 
hatırladığım kadarıyla TMMOB çevre mühendisliğine çevre görevlisi sertifikasını sınavsız alma hakkı verildiği için dava açılmıştı. bizim bağlı olduğumuz ve bizi de temsil eden bir kurum bile bizlerin arkasında durmuyor. (yanlışım varsa düzeltin lütfen) o yüzde çevre mühendislerinin mevcut haklarını kısıtlama çabalarına asla şaşırmam. Orman Müh. Mak. Müh. İnş. Müh. onlara sorsan bizden daha iyi çevre müh.ler zaten. durum böyle olunca odamızın çok sağlam olması gerekiyor. ama bizimkilerin böyle bir yönetmelikten vb den haber olup olmadıkları bile meçhul. Odamızın bizi haberdar etmesi örgütleyip bu hakkımızı geri almak için gerekli çalışmayı yapması gerekiyor.
haksız eleştiri yapıyorsam ve oda faaliyetlerinden haberdar olanlar varsa lütfe beni uyarsın.
 
Üst