• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
@turkay23
çıkan dilekçeyi mutlaka il müdürülüğüne götürmeniz gerekir. Dilekçe olmadan onay işlemi yapmadılar

@Kenan Atalar
Kenan bey şöyle anlatayım. Bende önceki sistemde tesisi yetkilisi olarak göründüğüm için firma aktifleştirme bende çıktı. Aktifleştirme aşamalarında vekalet isteyince devam etmedim ama nasıl olduysa firma kaydı tamamlandı :). bakanlığa mail attım durumu tesis yetkilisinin (sahibi) aktifleştirme işlemini yapması daha doğru dedi. tesis sahibi üzerinden giriş yaptığımda önce firma görünmüyordu sonra çıktı Hesap,Firma kısmına geldiğinizde sağ üst köşede 'yetklili değişiklik başvurusu yap' kısmından formu (vergi no ve ticaret sicildi sanırım) doldurduğunuzda belgeler kısmında dilekçeyi çıktı alabiliyorsunuz. il müdürlüğüne gittim onlarda ilk defa bu işlemi yaptılar. onay işlemi tamamladılar.
umarım bu bilgi faydalı olur ;)
 
@neriman_i
bakanlıkla görüştüm, "uavt kodunda çakışma varsa il özel idareleri veya belediyeye başvurarak yeni bir uavt kodu talep edebilirsiniz." yanıtını aldım,
sizinde bilginiz olsun :)
 
@pnrckmk

Teşekkür ederim. Çok saçma değil mi aynı adres için farklı uavt?
 
arkadaşlar merhabalar. Bakanlığa ulaşamaya çalışıyorum ama kaç gündür ulaşamadım. Şöyle bir sorum olacak. Sistemde yetkili olarak görünen kişi firma sahibi değil. Onların Tc numarası ve e-devlet şifresi ile girdiğimde aktarım işlemini nasıl gerçekleştirmem gerekir? Danışman firma olarak işlem yapıyorum seçeneği ile hareket edebilir miyim yoksa illa firma sahibinin sistem yetkili olarak görünen kişiye vekalet vermesi mi gerek?
 
@sonberil
önceki sistemde firma yetkilisi olarak kim gorunuyorsa onun e-devlet hesabindan giris yapilarak firma aktifleştirilecek. eğer önceki sistemde danışman firmadan herhangi biri yetkili olarak yazılmışsa danışmanlık sözleşmesi üzerinden devam edilebilir.
 
günaydın, harita bölümünde bir belge yüklenmesi talep ediliyor. Nasıl bir belge olduğu yazmıyor? ne yüklenecektir. Bilgisi olan var mı?
 
Merhaba kaosun içinde kayboldum. Danışman firma olarak izinlisanstan yaptığımız takvim yükleme gibi işlemleri yapamayacak mıyız?Danışman firmanın yetkilisinin edevleti ile entegre sisteme giriş yaptığımda danışman firmanın ismini hiçbir bölümde bulamıyorum. Şu an için bu sistemde sadece çalıştığımız firmaların yetkilileri giriş yapıp çevre görevlisi atamasını mı yapacak :confused:
 
Allah aşkına bir sistem yapalım derken telef ettiler güzelim sistemi.
Yabancı menşeli firmalar ne yapacak?
Oldu da yetkili işten ayrıldı, bir de yetkili peşinde mi koşacağız?
Firmalarla uğraşmak yetmiyor, Bakanlık sağolsun buna da çanak tutuyor.
Çevrimiçi çevre izinleri kaç gündür kapalı, kendi üstüme kayıtlı tesis hala geçmiş değil.
Ayıptır yahu!!!
 
bir soru daha :S eğitim videolarında mesela uygunluk yazısı başvuru için e-imza ile başvuruyu tamamlanacak diyor. acaba artık mobil imza kullanılamayacak ve sadece e imza ile mi işlemler yapılacak? bilgisi olan var mı?
 
Çevre görevlisi belgesi vize yenileme eğitimine girmiştim katılım sertifikası var, dakat şuan belge başvurusu yapamıyorum onu da ecbs üzerinden mi yapacağız izinlisans zaten kapalı.
 
@dilek kaya
merhabalar bende tesisimizin sigortalı çalışanıyım ve tesisin cevre görevlisiyim.
işverenimin e devlet şifresi ile giriş yaptığımda işverenimin tesis şube listesinde çalıştığım firma gözüküyor.eçby aktar dediğimde Tesisin aktarılabilmesi için öncelikle tesisin bağlı bulunduğu Firmanın sistemde aktifleştirilmesi gerekmektedir
uyarısı alıyorum.
işverenim hesap bölümünde diğer firmalar gözüküyor ama benim çalıştığım tesisi bulunmuyor.
kendi e devletim ile giriş yaptığımda tesisler bölümünde çalıştığım firma gözüküyor. burdan mı tesisi aktifleştireyim .ileride bir sorun yaşar mıyım.
son olarak ulusal adres veri tabanında firmamım bulunduğu adres gözükmüyor. nasıl eklerim. belediye ye bugun bir dilekçe yazdım ulusal adres veri kodumu istiyorum diye. cevaı sizinle paylaşacağım
 
Ben tesis çevre mühendisiyim. kendi e devletimle girdiimde firma görünüyor, firma yetkilisi e devleti ile girdiğimde firma görünmüyor
firma yetkili değişiklik talebi açayım dedim sistemden hata veriyor.
benim durumumda olan var mı?
 
@Erkan Karakaya
Teşekkür ederim. dediğiniz kısımda şu an 404 not found hatası alıyorum. Hatasız bir gün inceleyebilirim umarım
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst