• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,600
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 956
Moderatörün son düzenlenenleri:
@S. Sancar Tural
hmm genelde il müdürlüğü kendi ekranı dışında çok müdahale edemiyordu fakat en kısa zamanda görüşürüm teşekkürler.
yeterlilik kısmında da danışmanlığı yapılan tesislere tıklıyorum eski sistemde bulunan tüm firmalar görünüyor. ayrı bi yerden bakılıyor mu bilemedim. bayagı da kurcaladım

@Tolgay Doğan
evet bende denedim değişmiyor.tesis adresi , mail , tel. değişiyor sadece.. sadece eksik bilgileri eklemek için secenek var.
 
Arkadaşlar eski sistemde yaptığım başvuruya ilk dönüş oldu yeni sistemden. Sizle de paylaşmak istedim.Soldaki kısımda bildirim olarak uyarı çıkıyor dekont talebı bekleyen yazısı koyu olup 1 yazıyor. tesis ismine tıklayınca da yatırılması gerekn miktar ve referans numarası çıkıyor ancak dekont yuklenecek kısım göremedım. Sizin de bilginiz olsun.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    73.8 KB · Görüntüleme: 63
Arkadaşlar size danışmak istediğim bir kaç mevzu var. Bir danışmanlık şirketinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum.
Soru 1: Koordinatörümün danışmanlığını yapmakta olduğu firmanın biri hem hesaplar kısmında hem tesis kısmında görünmesine rağmen bu firma çalışma takvimi listesinde çıkmıyor.
Soru 2: Bu Firma yeterlilik uygulaması sayfasına girdiğimde bizim şirketin yanındaki ok işaretini tıkladığımda sanki danışman firma gibi ismi çıkıyor. (uygulama kısmına acaba yanlışlıkla yeterlilik de mi ekledim diye kontrol ettim fakat öyle bir uygulama seçilmemiş)
Soru 3: Koordinatörümüzün danışmanlığını yaptığı diğer firmalar hesap kısmında çıkmıyor sadece tesis şube kısmında görünüyor. Dolayısıyla bunlar için de takvim oluşturamıyorum çünkü çalışma takvimi listesinde görünmüyor. Allah rızası için bu konuya bildiğiniz birşey varsa yorum yazın. Teşekkür ederim...
 
merhabalar ekran görüntüsü aldım. tesisin cevre görevlisiyim ama
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde tesisin hem tesis yetkilisi olarak tesisi aktive ettim. daha sonra işverenim otomatik olarak tesis yetkilisi olarak gözüktü .kendimi tesisi sorumlusu ıkarakta ekledim. tesis yetkilisi olduğum kısımdan silmeye çalışıyorum silemiyorum. işverenim tesisi yetkilisi olacak ben erdem engin tesiis sorumlusu larak kalmak istiyorum bunu nasıl gerçekleştirebilirim.tesis yetkilisi.png

merhabalar çevre görevlisi olarak çalıştığım tesisin tam zamanlı sigortalı çalışanıyım. tesisin çevre görevlisiyim. sistem ilk açıldığında
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde benim sayfamda tesisi gözüküyordu.çalıştığım tesisi ben aktive ettim. tesisin hem tesis yetkilisi hemde tesis sorumlusu olarak gözüküyorum.işverenim tesisi aktive ettikten sonra otomatik tesis yetkilisi olarak gözüktü.
daha sonra kendimi tesise çevre görevlisi olarak atamaya çalıştım ama atayabildim mi bilmiyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresindeki görüntü resimdedir. şimdi ben çalıştığım alemdar sun tesisinin çevre görevlisi olarak atamamı yapmış mı bulunuyorumEkran Görüntüsü.png

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sayfasına giriş yaptım ekran resmini aldım. resim aşağıdadır.
sorum şu üzerime kayıtlı bir tesis var mı
çalıştığım firmanın yetkilisi beni tesisine müstakil çevre görevlisi olarak eklemek istediğinde çalıştığınız kişi farklı bir firmada çalışmaktadır. uyarısı alıyorum.

e yeterlilikte kendi sayfamı açtığımda işten çıkış yapmak istiyorum. ama kullanııcı işlemleri kisisel bilgilere giriş yapıp işten çıkış yapacağım ama hata alıyorum. böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlarımız var mı yorum atarlarsa sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • e izin.png
    e izin.png
    54.4 KB · Görüntüleme: 36
@S. Sancar Tural

e yeterlilikte bu kontrolleri yaptım kendimi çevre görevlisi olarak ekledim ve kendi sistemimden onayladım. il müdürlüğüne defalarca gittim ama muhattap yok. herkes imar barışı nedeniyle görevde maalesef. ayrıca benim eksikliğim değişen ambalaj yönetmeliğine istinaden yeniden il müdürlüğü uygunluk yazısının alınması idi. 1 ay önce yeni uygunluk için başvurumu yaptım fakat gelen giden olmadı bu imar barışı olayından dolayı. mail attım cevap yok. telefon ile arıyorum kimse yok. gidiyorum muhattap yok. kısaca yokta yok.
 
@Abdulkerim DOĞAN

Öyleyse sürenizin geçmesinden dolayı sizin açınızdan hiçbir aksi hal iddia etme şansları da yok. Yarın birgün bak sen bunu yapmamışsın deme şansları hiç yok :) İmar barışı dersiniz sizde olur biter. Şakası bir yana bunları resmi evraklarla yada ekran görüntüsü vs. şeylerle ispat ettiğiniz müddetçe sizin önünüze "süreyi kaçırmışsınız" gibi bir sebeple tabiri caizse taş koyamazlar. İmar barışı durumundan dolayı evet şuanda bu işlere pek yönelemiyorlar sanırım.
Umarım en kısa sürede bu durumu çözüme kavuşturursunuz.

@demet.e

İsterseniz birde Tesise ÇG Ekle kısmından bakın. Orada bazı tesisler boş bir şekilde olabiliyor.
 
@S. Sancar Tural

Çalışm takvimi sadece danışman firma veya uzaktan çevre görevlisi hizmeti veren kişiler için mi gerekli?
Ben bulunduğun firmada çevre görevlisiyim, firmanın personeliyim, çalışma takvimi yüklemem gerekiyor mu?
 
@S. Sancar Tural
EVET BAKTIM ŞİMDİ AMA ÜZERİMDE EKLİ OLARAK GÖRÜNÜYOR EKSİKLİĞİ OLAN FİRMALAR.
 
@Seren Doğan
Emin olmamakla birlikte sigorta belgenizin olma ihtimali daha mantıklı. Ayrıca ikinci bir alternatif olarak firma yetkiliniz bir belgeye "..... isimli personelimiz ..... tarihinde işletmemizde göreve/çalışmaya başlamıştır." gibi bir yazı yazıp kaşe ve imza yapıp sisteme yüklese yine aynı işi görecektir.

@Berilctp

Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre "Çalışma Planını" oluşturmak ve sistem üzerinden bildirmekle yükümlü olanlar yalnızca Çevre Danışmanlık Firmalarıdır.

@demet.e

Demet hanım öyleyse size kalan İl Müdürlüğünü usulünce rahatsız etmek :) Ayrıca aldığınız her görsel veya yazılı cevabı ileride bir sorun oluşmasına ve bu durumun size fatura edilebilme ihtimaline karşı delil olarak sunmak maksadıyla saklamak.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Danışmanlık firmasında çalışanlar tüm firmaları için aktifleştirme işlemlerini tamamlayıp, aylık çalışma programını doldurabildi mi? Haziranın sonuna kadar süremiz varmış...
 
@Aydan Kuvanci
bizler de yapamadık bakanlığı arayıp ek süre istenmesi gerekli zaten imar barışı ile uğraşıyor tüm il müdürlükleri sistemde tıkandık kaldık
 
İlerleyen zamanlarda Mayıs ve Haziran aylarını açabilirmiş Bakanlık fakat Temmuzla ilgili cezai işlem uygulanabilirmiş. Bakanlık personeli ile görüşmelerimiz sonucunda bu bilgileri edinebildik
 
@Aydan Kuvanci
adnan beyle mi görüştünüz acaba ,
haziran çalışma takvimi daha sonra açılacak o zaman temmuz çalışma takvimini ne zamana kadar yüklemeliyiz?
bir de sanırım protokol yükleme ile son tarih haziran yoksa tüm firmaları sisteme aktarmak daha uzun sürecektir.
 
@Aydan Kuvanci

Tüm firmalarımızı aktifleştirdik ve Haziran ayının son bir haftalık dilimini (öncesini kabul etmiyordu sistem) girebildik. Bugün yarın da Temmuz ayını girmeye başlarız.
 
@Akif Güvercin
Akif Bey firma yetkilisinden kendimizi nasıl çıkaracağız? Bende bu şekilde bir buton yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Ben eski sistemde firma yetkilisi olarak kendi ismimi yazmıştım. Herkesten e devlet istemeyeyim diye. Şimdi aktifleştirme yaparken şahıs firmalarında tesis adı benim adım soyadım geçiyor. o sebeple aktifleştirme olmuyor. Şahıs firmalarında nasıl bir yol izlemeliyim?
 
@Tolgay Doğan
Tolgay Bey aynı durum bende de var. Tesisimin adını değiştirmem gerekli. Eskiden online çevre üzerinden bunu yapabiliyorduk. Ama şuan da isimlere müdahale ettirmiyor. Sorunu çözebildiniz mi acaba? İl müdürlüğündekiler de bilmiyorlar.
 
Kişi ismini ve protokol işlemlerini tam bilemiyorum bir şey söylemem yanlış olur. Temmuz ayı Haziran sonuna kadar sisteme yüklenecek.
 
arkadaşlar kendimi müstakil çevre görevlisi olarak kayıt ettim fakat kendim sisteme girip onaylayacağım ama çalıştığım firma adana ceyhan olarak görülmekte ve telefon bilgileri falan yanlış böyle bir sorunla karşılaşan var mı ne yapmam gerekmektedir?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst