• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,600
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,204
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 956
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Cem Yılmaz bey aynı durum bizim tesisimize atık olmayan çevre izin lisansıda bulunmakta bakanlığı arıyorum fakat cevap veren yok sorun bildir yapıyorum dönüş yok ne yapmak gerekiyor anlamış değilim ?
 
@Seren Doğan

Çözülmeyen o kadar sorun var ki, çözebilmek için Ankara'ya gidiyoruz sürekli. Hele şimdi bayram öncesi olduğundan yıllık izinleri de göz önüne alırsak, sorunların çözülmesi 1 ayı bile bulabilir.
 
Arkadaşlar kusura bakmayın. Daha önceden de sordum ama tam cevap alamadım :( Sistemde fesih yapabilmek için "Tesis işlemleri - ÇYB/Danışman firma hizmet verilen tesisler - açılan listede fesih ettiğiniz tesisin isme çift tıklayın yeni pencere açılıyor ve protokol bitiş tarihi istiyor." denilmişti. Bunu yaptım ama hala listede gözüküyor. Ayrıca sorumlu olduğum tesis listesinde de gözükmeye devam ediyor. Acaba en sonda çarpı işareti var, kaldır diye ona da basılmalı mı? Ancak danışman üstünden düşmüş olur mu aynı zamanda onu da bilemedim. Yoksa onun için ayrı bir işlem mi yapmak gerek... çorba oldum iyice.
 
arkadaşlar merhaba, çevre il müdürlüğünün gönderdiği eksiklik yazısı ilgili çevre görevlisinin eçbs sistemine hemen düşmesi gerekmiyor mu? bu konuda tecrübe yaşamış olan var mı aramızda?
 
@Atilla. Cm
Hemen düşmüyor malesef 31.07. de eksiklik yazdı memur bana ve hala ben göremiyorum imzalar tamamlanmadığı içinnn
 
@Kara--
imzalar tamamlanmadığı için derken eksiklik hangi imzalardan geçiyor bilginiz var mı? şube müdür, il müdür vs?
 
@Atilla. Cm

Başvurunuz hangi konularda ve tesisin ek kapsamı nedir?

İnceleyen Memur > Şube Müdürü > İl Müdürü/Vekili olabilir.
Ek 1 tesisi ise İnceleyen Memur > Şube Müdürü > Daire Başkanı > Genel Müdür/Vekili
şeklinde bir yol haritası izlediği de oluyor.
 
@F.N

Aynı sorunla bende karşılaştım. Sorun bildir kısmından hatayı ilettim. Lisansınızın R kodu izin lisans tarafından gelmemekte. İzin lisans ile iletişime geçin cevabını verdiler. eizin@csb.gov.tr adresine mail attım. Cevap bekliyorum.
 
@Cem Yılmaz
atıksu konulu çevre izni alınacak. GFB aşamasında. ek-2 kapsamında. memur ben eksikliği gönderdim diyor ama bize düşen bir eksiklik yok. GFB değerlendirme aşamasında olarak kaldı.
 
@Atilla. Cm

Şöyle ki, memur gönderdikten sonra en az 2 imza daha var önünüzde. Daha onlar tamamlanmamıştır. Malûm, bayram öncesi ve sonrası izin alan çok oluyor. Yerine birini bırakmadıysa, imzalanması bekliyor. Ben 1 hafta beklemiştim eski sistemde, yeni sistem için yaptığım başvurular henüz değerlendirme aşamasında. Benzer sorunu yaşamamayı umuyorum.
 
Bu sistemde izin lisasnta tike basınca mobil imza ile imzalamk için kapsam hatası diyor 15 gündür mailde attım kimse dönmedi yardımcı olurmusunuz.
 
@turkay23
malesef bunu bakanlık düzeltebiliyor yalnızca oradaki teknik elemanlar düzeltiyor, benimde e imza ile ilgili aynı sıkıntım vardı oradan çözdüler.
 
Telefonla ulaşabilirmiyiz.Mail attım kimse cevap vermiyor.

@S.GÜNERALP
Telefonla ulaşabilirmiyiz mail attım 15 gündür kimse geri dönmedi.zaten sistemde bi gidiyor geliyor.
 
@turkay23
Danışman firmanın yetkilisi e yeterliliğe giriş yapıp tesisin kapsamını(Ek-1 veya Ek-2) seçtikten sonra hatanın düzelmesi lazım. Düzelmezse bakanlıkla görüşün.
 
@ezgig

Çalışmasını durdurduğum bir firma için çalıştığı kurum kuruluş işten ayrıl butonuna basarak kaldırdım fakat hala sorumlu olduğum tesis bölümünde çıkıyor. Sıkıntı olan kısım o bölüm artık 16 firmayı geçti. Fakat uyarı bile vermiyor :/
 
Merhaba arkadaşlar çevre izni yenileme başvurusu yapacağım seçiyorum firmayı GFB başvurusu yapmadan yapamazsınız uyarısı alıyorum çoğu firma için böyle hata veriyor başına gelen var mı ?
 
@Sim

"GFB BAŞVURUSU" değil de, "Uygunluk Yazısı" başvurusunu yapmadan yaptırtmıyor. Tesis bilgilerini kontrol eder misiniz, önceki çevre izni görünüyor mu? Eğer görünmüyorsa mail-telefon v.b. yollarla düzelttireceksiniz. Sistemde göründüğü hâlde başvurunuz bu hatayı veriyorsa, süre konusunda sıkıntı olma ihtimali var. 180 günden az kalmış olabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst