• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
@ebruarslan25
Merhabalar, Entegre Çevre Bilgi Sistemine ilk kayıt yaparken "Eski sistemde aynı tesis ismi birden fazla kaydı var ise" yeni sisteme kayıt yapılırken eski kayıtlardan ECBS aktifleştirdiyseniz eski beyanları göremezsiniz" bundan dolayı motat içerisinde beyanları ulaşamazsınız. Bir kontrol etmeniz gerekir!
Özellikle şuna dikkat edin eski 2017 yılı atık beyanı tablosunda tesisin adına bakın ve o tesis ismi yer alan ECBS akfifleştirirseniz eski beyanlarının hepsini görebilirsiniz...
 
@ebruarslan25

Şöyle bir durum olabilir mi; HESAP kısmından aktif ettikten sonra TESİS kısmında birden fazla aynı tesisten olabilir. Bir tanesi aktifleştirilmişse, aktifleştirilmiş olanlarda eski beyanlar yoksa bu durumla karşılaşabilirsiniz. 1 Firmamın EÇBS'de 3 tesisi görünüyor. Bir tanesinde 2017 beyanı varken, diğeri hesapta 2013-2014-2015-2016 beyanı duruyor :)
 
@Kara--

Bir önceki atık beyanı belirtilen tesis adını ile ECBS üzerinde olan tesisi aktifleştirirsen bütün atık beyanlarını görürsün. Aktifleştirmen için ilk önce çoklu UAVT kodu açtırman gerekiyor. Bunun için ALO 181 ve ardından 5 basarsan çoklu kullanımı açtırabilirsin.
 
Aynı durum bende vardı. Ecbs'de mükerrer kayıt. Bir tanesinde çevre izni, bekra, toprak kirliliği v.s diğerinde ise atık beyanları mevcuttu. Bu yıl itibariyle atık beyanını çevre izni ve diğer beyanların olduğu hesaptan yapmaya başladım. Böylece hepsi tek yerde toplanmış oldu. Diğer kaydı silmedim henüz atık beyanları için arşiv niteliğinde tutuyorum ama üzerinden herhangi bir işlem yapmıyorum artık.
 
Herkese merhaba,

Benim çalıştığım firma çevre izninden muaf ve çevre görevlisi çalıştırma zorunluluğu olmadığı için bu tür beyanları ben yapıyorum. Bende çevre görevlisi olmadığım için bu yeni sistemde neler yapılması gerekiyor tam olarak anlayamadım.

EÇBS ne firma yetkilisi olarak kimi göstermem gerek? ve ben çevre görevlisi olmadığım için kendimi ne olarak göstereceğim? her seferinde firma yetkilisinin e devlet şifresini alamam :(
Sistemi hala aktifleştiremediğim için beyanları yapamıyorum.

Lütfen bu konuda yardımcı olmanızı ve değerli bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

İyi çalışmalar.
 
@m_mpeath

EÇBS için çevre görevlisi olmanıza gerek yok. E-izin ve E-Yeterlik uygulaması için Çevre Görevlisi gerekiyor. Kendinizi tesise "Tesis Sorumlusu" olarak atayabilirsiniz. Zaten iki seçenek var; ya "Tesis Ortağı" ya "Tesis Sorumlusu". Karar sizin.
 
@Cem Yılmaz

Öncelikle cevap için teşekkürler :)
Peki tesis yetkilisi üst yönetimden birilerinin olması gerekmiyor mu? Yada imza sirkülerinde ismi olan kişiler?
 
@m_mpeath

1 Tane tesis ortağı ya da imza sirkülerinde yetkili olan birisi sizi atayabilir, bu konuda bir sıkıntı yok. He derseniz ki tesiste hiç yetkili yok, "YETKİLİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU" yapacağım diye; o zaman tabi ki imza sirkülerinde yetkisi olan ya da vekalet almış birisinin üzerine atanması gerekiyor öncelikle. Sonrası yine ilk cümlemde dediğim gibi, daha önceki sorumlularından birisi sizi atayabilir. :)
 
@m_mpeath

İlk önce firma yetkilisi kim ise ecbs üzerinden sistemi aktifleştirmelisiniz. Daha sonra kendinize yetki vererek gerekli işlemleri Uygulama kısmında atık yönetim uygulaması(motat) üzerinden beyanları yapabilirsiniz.

** ECBS aktifleştirme hala yapmadıysanız 2018 yılı atık beyanı işlemini boş yapacaksınız. Çünkü ECBS aktifleştirmediğiniz için Atık Yönetim Uygulamasından herhangi bir Atık Taşıma Kontrol Numarası oluşturmadınız bundan dolayı firmanız tehlikeli atık çıkışı sistemde yapılmamıştır.
**Tehlikesiz atıklar için TKN oluşturulmadığından dolayı atık beyanı boş olacaktır.

Artık 2019 yılı atık beyanı işlemlerini için Tehlikeli Atık çıkışı olmuş ise yaparsınız.

İyi günler...
 
Muhtemelen firmalarınızın mükerrer kayıtları var. Dolayısıyla tüm mükerrer kayıtları eçbs ye aktarmalısınız. Atık beyanlarını diğer kayıtlarda görebilirsiniz.
 
Arkadaşlar geri dönüşüm tesisine sattığımız kağıt ambalajların bildirimlerini yapmak istedim ancak geri dönüşüm tesisi o tarihlerde lisans yenilemeye başvurmuş. İl çevre eksiklik bildirimi yapmış ve lisansın süresi bitmiş. Firma eksiklik bildirimini yapmış olduğu halde ben o tarihte satışını yapmış olduğum ambalajların bildirimlerini ambalaj bilgi sistemine işleyemiyorum. Geri dönüşüm tesisinde çalışan arkadaş il çevre ile görüşmüş bildirimleri yapamazsınız çünkü lisans süreniz bitmiş, demiş. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor? 2 aylık faturaların bildirimini yapamayacak mıyım ?
 
Merhaba;

Çevre bakanlığı bilgi işlem ile ilgilenen Okan Kaya'nın numarası hiçbir yerde yok sadece mail yoluyla ulaşılabiliyor. Ancak maillere de yoğunluktan büyük ihtimalle dönüş yapamıyor. Okan kaya'nın telefon bilgilerine ulaşabilen varsa paylaşabilirse çok sevinirim. Kendisine çok çok acil bir konuda ulaşmam gerekiyor.
 
@gülistan

Okan Bey'in numarası tabi ki hiçbir yerde olmaz, çünkü odasında telefon yok :D Konunuz neyle ilgili? İzin lisans ile ilgiliyse Ufuk Bey, Yeterlik uygulamasıyla ilgiliyse Adnan Bey ile görüşmenizi öneririm.
 
@gülistan

Okan Bey'e bende ulaşamıyorum. İşimiz acil ama Cem Bey'in de dediği gibi odasında telefonu yokmuş. Eğer şansınız varsa yüzyüze görüşmeniz gerekiyormuş. Yoksa mail yoluyla ulaşmak çözüm yolu.
 
@Ünal Kemal


ECBS hala aktifleştirmedik ama motat sisteminden atıklarımızın bildirimi yapıyorduk, yinede 2018 için beyanda bulanamayacakmıyım ? Peki beyanı nasıl yapıcam? :(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst