• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
merhaba arkadaşlar mutlu haftalar güzel başlangıçlar dilerim. EÇBS de tecrübeli arkadaşlarıma zamanla birkaç sorum olacak! ben Çevre Mühendisi daha dogrusu çevre görevlisi olarak firma ekle kısmından firmamı aktifleştirmeye calısıyorum fakat belgeler kısmında ne olarak giriş yapmalıyım ?Vekaleten mı firma sahibi olarak yoksa danışman firma olarak mı bilemedim.Beni tanımlayan bir ibare yoK malesef
 
@Asude Çavdar

Siz firma bünyesinde mi çalışıyorsunuz? Eğer öyleyse vekaleten işlem yapacaksınız. İstediği evraklar:
-Ticaret Sicil Gazetesi
-Vekaletname
-İmza sirküleri

Eğer firma sahibi tarafından etkinleştirirseniz sadece sicil gazetesi ve imza sirküleri yeterli olacaktır. Sonrasında kendi üzerinize aktarma yapabilirsiniz.
Danışmanlık firması iseniz:
-Ticaret Sicil Gazetesi
-Danışmanlık Sözleşmesi
-İmza sirküleri (her iki tarafa ait)
 
Merhaba. Bir sorum olacaktı. Danışmanlığını yapacağımız bir firmamın protokolünü yükleme aşamasındayız fakat, vergi numarasından arama yaptığımız zaman tesisi bulamıyoruz. Bu konu hakkında ne yapabilirim? Teşekkürler
 
@selinbozkurt84

Şöyle bir ihtimal olabilir, firma şahıs şirketidir. Size verdiği vergi numarası; 11 haneli TC Kimlik Numarasıdır. Aslında bu numaranın, yine de vergi numarası olarak bir karşılığı bulunmaktadır. 10 Haneli vergi numarasını talep edebilirsiniz (Tam tersi de olabilir). Yine bulamıyorsanız, ticaret sicil üzerinden sorgulamanızı öneririm. O bilgiler Maliye'den çekiliyor, firma ile ilgili bir problem olabilir.
 
@Cem Yılmaz

Cem Bey, firma şahış firması değil vergi numarasını 10 haneli şekilde girdik. Fakat şube şeklinde acaba bundan kaynaklı olabilir mi? Ayrıca teşekkür ederim
 
@selinbozkurt84

Şube de olsa, ana merkez ile aynı vergi numarasına sahip olacaktır. EÇBS'de firma aktif mi? En basit şey belki ama dikkatten kaçmış olabilir. Entegre Çevre Bilgi Sistemi'nde hem "HESAP" kısmından hem "TESİS" kısmından aktifleştirmişler mi önce onu öğrenin, sanırım sorun bu :utan:
 
Merhaba,

sistemsel bi sorun mu var bilemedim ama e imzamı şuanda kullanamıyorum izin lisans sisteminde. süre işliyor ama şifre bölümü gelmiyor. gerekli eklentileri de indirdim aslında. imzam da aktif. yardımcı olabiliecek birisi var mıdır.
 
İyi günler, tesisine "faaliyete son verme" başurusu yapan oldu mu? danışmanlık verdiğimiz bir firmamızın, 4 tesisinden birinde çalışma bitti. Danışmanlık üzerinden tesisi kaldırdık. Firma üzerinden sisteme giriş yaptığımda hala tesis olarak gözükmekte ve şimdi bu tesis sözleşme bitimi 30 gün içinde kimseyle danışmanlık firması imzalamayacağından otomatik ceza yeme gibi bir durumu olur mu? bilgisi olan var mıdır?
 
@Cem Yılmaz merhaba ben entegre çevre bilgi sistemine çevre görevlisi olarak kendimi atamak istiyorum ne yapmalıyım ? yardımcı olursanız çok sevinirim. Bireysel çalışıyorum herhangi bir danışman firmada değilim
 
@Sümeyraa08

Merhaba,

Öncelikle, umarım tek bir firma bünyesinde çalıştığınız için bunu istiyorsunuzdur. Çünkü buradan sadece bir firma eklenebiliyor. Birden fazla firmaya bakabilmek için Çevre Yönetim Birimi olan bir firmada ya da danışman firmada çalışmanız lazım. Nasıl yapacağınızı resimlerle ileteyim:

Tesis yetkilisi kimse öncelikle EÇBS'ye onun girmesi gerekiyor. EÇBS > ŞAHIS UYGULAMALARI > YETERLİK UYGULAMASI kısmına girdikten sonra, sol menüde yer alan "KURUM\KURULUŞ İŞLEMLERİ > TESİSTE TAM ZAMANLI ÇALIŞAN LİSTESİ" kısmından sizi eklemesi gerekmektedir.

TAM ZAMANLI EKLEME.JPG

Firma yetkilisi sizi ekledikten sonra, bu kez siz EÇBS > ŞAHIS UYGULAMALARI > YETERLİK UYGULAMASI kısmına girip, yine sol menüden "KULLANICI İŞLEMLERİ > ONAY BEKLEYEN İŞLEMLER" kısmından onaylamalısınız.

ONAY BEKLEYEN.JPG
 
@ezgig

tesisin faaliyetine son verdiğine dair herhangi bir belge varsa sikinti yaşamazsınız muhtemelen. faaliyete son verme basvurusu yaptıktan sonra sistemden dilekçe veriyor olması lazım. o dilekçeyi de müdürlüğe verirseniz hiç sıkıntı yaşamazsınız.
 
Firma ve tesis kayıtlarından emin misiniz? Eğer kayıtlar tamamsa protokol yüklenecek firma yetkilisi yeterlilik uygulamasına kendi sayfasından giriş yapmalı sonra tekrar denemelisiniz.
 
Merhabalar,
Bir firmada tam zamanlı olarak çalışıyorum. Ecbs sistemini incelerken o firma adına yapılmış taslak halinde "Danışman Firma Başvuru"m göründüğünü fark ettim. Ancak öyle bir başvurum olmadı. Belki de yanlışlıkla böyle bir başvuru yaptım ve yeni fark ediyorum. Bir de sistem de ""Danışman Firma Sertifikam" olduğu belirtiliyor böyle bir sertifika da almadım. Tüm bu işlemleri yapıp yeni fark etmem de biraz garp geliyor. Firmaya kendimi Çevre Görevlisi olarak atarken, 3 yıl üzeri tecrübem olduğunu düşünerek "Koordinatör Çevre Görevlisi" olarak işaretlemiştim. Ancak Firmada Çevre Yönetim Birimi yok, bundan kaynaklanmış olabilir mi? Sizce bu tanım bir sorun oluşturur mu? Düzeltmek için ne yapabilirim?
 
e-Yeterlilik sisteminde danışman firma olarak yeni firma protokolü eklerken hata alan var mı?. 3 gündür biz de "sistem bakımdadır" uyarısı veriyor. danışmanlık yapmak istediğimiz firmayı ekliyemiyoruz bu sebeple de..
 
Merhaba arkadaşlar,
Ara denetimimiz yapıldı. Aşağıdaki gibi uygunsuzluklarımız çıktı;
1- *Çevre yönetim sistemi kapsamında operasyonel proses kontrol kriterlerinin tespit edilip kontrol edildiğine dair kanıt
görülemedi .
*Planlı değişikliklerin kontrol edildiğine dair kanıt görülemedi.
2- *Çevre boyut etki değerlendirmesi ve boyutlardan kaynaklanan süreç risklerinin tespit edildiğine dair ve normal / normal
olmayan durumlar tanımlanıp analiz yapıldığına dair kanıt görülemedi.
* Üretim süreci çevre boyutları, satınalma süreci çevre boyutları görülemedi, müşteri ilişkileri ve satış süreci gibi.
3- * Çalışma izni hazırlanmalıdır. Kapalı alanda Çalışma İzni, Ateşli Çalışma İzni, Yüksekte Çalışma İzni hazırlanıp, örnek olarak sahada çalışma yapacak alt yükleniciye ilgili çalışma ile ilgili İSG Uzmanı tarafından uygulanmalıdır.
* Elektrik Tesisat Ölçümü, Topraklama ölçümü, Periyodik Kontrol yapan taşeronların iş izinleri görülemedi.
4- * Gerçekleşen iş kazaları ve ramak kalalara istinaden kök neden çalışması yapıldığına, olayın araştırıldığına ve
kaydedildiğine dair kanıt görülememiştir.
5- * İş kazaları sonrasında risk analizinin gözden geçirildiğine dair kanıt görülemedi. / Makina ve süreç
bazlı risk analizi yapıldığına dair kanıt görülemedi .
Nasıl kapatabilirim bu konularla ilgili elinizde dokümanlarınız yapılmış çalışmalarınız varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst