• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
ÇYB(Çevre Yönetim Birimi) var olarak tanımlanmış sanıyorum tesislerimiz, aynı durum bizim toplama ayırma tesisimizde de var, böyle bir başvurumuz da olmadı kesinlikle. Bakanlığı arayarak çözüm bulamadık, İl müdürlüğü ile görüştük "Bakanlığı aramayın, Bakanlığa gidin yoksa çözemezsiniz" dediler. Orada ki ilgili arkadaşın bilgisayarın mouse ve klavyesini kullanarak 2 dakika da çözeceği iş için Balıkesir'den Ankara'ya gitme fikri çok cazip gelmedi şimdilik kendi kendine düzelmesini bekliyoruz. :D Şaka bir yana çözüm bakanlığa gitmekten geçiyorum sanırım. Ama farklı bir çözüm yolu bulursanız benimle paylaşmanızı rica ederim.
 
Merhaba , belki bi yerde konuşulmuştur , ulaşamadım henüz ama , Tesise Tam zamannlı Çevre görevlisi atamamı yapmam gerek firma yetkilisi tarafından ,ancak tesis listede çıkmıyor protokolü kontrol etmeniz gerekli uyarısı alıyorum ,nereden yapmam gerek acaba ? Çok teşekkürler
 
ben de bir firmada tam zamanlı çalışıyorum ama kullanıcı işlemlerinde onay bekleyen herhangi birşey yok diyor. aynı zamanda kişisel bilgiler kısmında çalıştığı kurum kısmı da boş görünüyor....

bir de bir sorum olacak aylık faaliyet raporlarını bu sisteme eklemeye başladınız mı?

kuruluş işlemlerinden tesise tam zamanlı çevre görevlisi ekle diye bir kısım var. oraya işe giriş bildirgesini yükledim. sonra kullanıcı işlemlerinde 2 adet onay işlemi çıktı. onay tuşuna bastım ama sistem bakımdadır diye uyarı çıktı :)
 
Son düzenleme:
Herkese merhaba arkadaşlar
benzer bir sorun için yazan arkadaşlar mutlaka olmuştur ama beynim şuan hepsini okumak için müsait değil lütfen linç etmeyin :)
yeni başladığım firmada eçbs de yetkili değişikliği olacak ve il müdürlüğüne gitmemiz gerekiyor galiba. Sorum şu il müdürlüğüne illa yetkili olarak atanmış kişinin mi gitmesi lazım yoksa herhangi biri gidebilir mi yada çevre görevlisi olarak ben mi gitmeliyim. Eğer ben gideceksem yanımda vekaletnamem mi olması gerekir. Bir de ambalaj beyan sistemi kullanıcı adı ve şifresİNİ sanırım tekrar almam gerekiyor bunun içinde il müdürlüğüne dilekçe ile mi gidiyorum? help me
 
Merhaba,

Gözünüz korkmasın bu kadar yahu, linç bir kültürdür. Bir kere siz de katılın, anlarsınız :D Gelelim sorularınıza...
EÇBS Yetkili Değişikliği yapmak için, eğer yetkili yanınızdaysa gitmenize gerek yok. Direkt olarak EÇBS > HESAP > YETKİLİ LİSTESİ kısmından istediği kişiyi ekleyebilir. Ancak yetkili kişiye ulaşamıyorsanız İl Müdürlüğüne gitmek gerekecek. EÇBS > HESAP kısmına girip Yetkili Değişiklik Başvurusu yapmanız gerekiyor. Kime atamak istiyor tesisi önemli olan konu bu.

İl Müdürlüğüne gidebilmeniz için sizden dosya yüklemenizi isteyecek. Eğer tesis sahibine atama yapmak istiyorsanız sadece Ticaret Sicil Gazetesi yeterli. Eğer vekaleten iş yapıyorsanız; Ticaret Sicil Gazetesi, vekalet veren kişinin imza sirküleri, vekaletname yeterli oluyor. Danışman iseniz bunlara ek olarak sözleşmeler de yüklenmeli. Siz bu dosyaları tek dosya hâlinde yükleyince; İl Müdürlüğüne sunmaya hazır tek bir dosya verecekler. Onu elden ileteceksiniz.

Gelelim Atık Ambalaj Sistemi'ne. Öncelikle size kolay yolu söyleyeyim; (312) 586 32 41 nolu telefondan Atık Ambalaj Birimi Sn. Uğur Ekşi'ye ulaşabilirsiniz. Atık Ambalaj Sistemi'nde kayıtlı olan mail adresine kullanıcı adı ve şifreyi atabilir. Umarım kolayca bulunur; yoksa dediğiniz gibi İl Müdürlüğüne konuyla ilgili dilekçe sunmanız gerekecek.
 
@Cem Yılmaz Günaydın Cem Bey öncelikle teşekkür ederim. EÇBS > HESAP kısmına girip Yetkili Değişiklik Başvurusu yaptık ve sayfaya çıkan başvuru formu ile il müdürlüğüne gitmemiz gerektiği gini bir yazı çıktı. İl müdürlüğüne yeni yetkilinin mi illa gitmesi gerekiyor herhangi biri de gidebilir mi .
 
@cgdm doküman havuzu diye bir bölüm var tesis işlemlerinin altında. ve orada bir çok seçenek var. iç tetkik raporu, emisyon özet raporu vs vs. yani yükleyen var mıdır bilemiyorum ama sisteme eklenmiş.
 
Tesiste tam zamanlı çalışıyorum fakat onay bekleyen kutusunda hiçbir şey göremiyorum yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar? Nasıl yapmam gerekiyor
 
Evet gerçekleştirdi. Hatta oda şuan mevcutta yeni izni alınmış tesisi göremediğini söyledi. Kendisi de sorun yaşıyor biraz aratırdım ama nasıl yapılacağını bulamadık.
 
@hazel arslan Sizi yeni izni almış tesise atamak istedi, ama o tesis şu an kendisinde bile görünmüyor buraya kadar doğru mu anlamışım? Eğer durum böyleyse yetkilisinde bir sorun olabilir. Yanlışlıkla silinmiş olabilir. Ama "hayır mevcutta patronda görünen tesis" derseniz ve sizi bu tesise atamak istiyorsa aşağıda gösterdiğim yerlerde onay çıkması gerekiyor. Çıkmıyorsa ivedilikle Bakanlıkla iletişime geçmenizi öneririm.

22405
 
@Cem Yılmaz evet aynen bu şekilde oldu ve çevre iznini ben aldım atamıştı fakat şuan tam zamanlı atama mevzusu çıktığında baktığımda ekranda bu kısımlar boş görünmekte. İzni adığımız tesiste tam zamanlı tesisler içerisinde değilmiş.
 
EÇBS bir yoluna girse de bizlerde bu anlam karmaşasından kurtulsak artık değil mi?
merhaba arkadaşlar EÇBS üzerinden lisans alma sürecimi başlatmak için süreç yürütmekteyim fakat mağdurum !Raporları sisteme yüklüyoruz iyi hoş kütle denge raporu birinine ekliyorum diğer ilgili olmayan alan ilişiğinde de aynı rapor ekleniyor bunu nasıl aşabilirim?
 
@hazel arslan Aynı problem bende de var hatta benim atamamı sistemden girip bakanlık görevlisi yaptı , ama hala tesiste görünmüyorum , ancak kendi Çevre görevlisi sayfamda tesis çıkıyor , hiçbir şey anlamadım... o_O
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst