• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Gülin Ç. Aynı şeyleri yaşıyoruz resmen. Dün bakanlıkla iletişime geçtim mail attım bakalım nasıl bir dönüş olacak. Eğer sorunu giderebilme yöntemini öğrenebilirsem sizinle de paylaşırım :)
 
iyi günler akaryakıt istasyonu için atık beyanı yapacağım fakat tesisin yetkilisi ve çevre görevlisi yahut lpg sorumlu müdürü bile değilim eçbs üzerinden giriş yaparken tesis yetkilisi adına bir işlem yapabilirmiyim? e devlet şifresi vb bilgiler mevcut tesis yetkilisinden imza sirküsü ve ticari sicil gazetesi istemem yeterli olur mu?
 
Merhaba Selin hanım. Bir firmamda da aynısı olmuştu. Firmayı ana hesaptan EÇBS de aktifleştirme işlemi yapıldıktan sonra EÇBS' ne aktardım yine işlemleri yeniden yaptım. Sonuç olarak firma sistemde çıktı.
 
Arkadaşlar uzun süre iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyordum, mesleğime tekrar gerri dönmeyi planlıyorum. Çevre Bilgi Sisteminde 2013 yılında yer alan eğitim bilgilerim, çalıştığım firmaları yeni sistemde göremiyorum. Acaba bunları eski sistemden çağırıp yeni sisteme adapte edebiliyor muyuz? Bir de 2010 öncesinde çevre mühendisi olarak çalıştığımız işyerlerini sisteme dahil edip ekleyebiliyor muyuz? Teşekkürler şimdiden.
 
Manuel olarak girdileri yapılabiliyor ancak konu ile ilgili kayıtları yüklemeniz gerekiyor. EÇBS > ŞAHIS UYGULAMALARI > YETERLİK UYGULAMASI kısmına giriş yapınız. Sol menüde yer alan Kullanıcı İşlemleri > Kişisel Bilgiler > Deneyim Bilgileri yolunu izleyerek deneyim bilgilerinizi ekleyebiliyorsunuz. 2010 öncesiyle ilgili bir şey söyleyemeyeceğim maalesef. Yeterlik uygulaması, çevre mühendisliğinden öte çevre görevlileri için kurulmuş bir sistem (önceden diğer mühendislik bölümlerinden de olsanız bu unvanı alabiliyordunuz). "Çevre görevlisi" şeklinde çalışılmadıkça oraya eklenebilir mi emin değilim.
 
Merhabalar, entegre çevre sisteminde, uygulama listesinde MOTAT listede görünmüyor. Aynı durumu yaşayan var mı? Tehlikeli atık beyanınızı nasıl yapıyorsunuz?
 
"EÇBS > TESİS (ŞUBE LİSTESİ > UYGULAMA LİSTESİ"
Yukarıdaki yolu izlediğiniz zaman an itibariyle 4. sırada "Atık Yönetimi Uygulaması" var oradan yapabiliyorsunuz. Siz sanırım "HESAP" kısmından girmeye çalıştınız :)
 
Merhabalar, şuanda çevre görevlisi belgesi olmadan diplomamla bu sistemde görevlinin yaptığı bütün işlemleri yapabiliyor muyuz? Yapamıyorsak görevli ibaresi değiştiği için bu işlemler biz çevre mühendislerine ne zaman aktif olacak? Teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst