• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni sistemde ilk defa Atıksu deşarjı konusunda GFB başvurusu yapacağım.Eskiden GFB başvurusu sırasında istenen evrakları "uygunluk" aşamasında yükledim.Uygunluğu aldıktan sonra sistem benden hangi evrakları isteyecek.Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar.
 
Merhaba ,

GFB Aşamasında istenen belgeler ;

- ÇED
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Kapasite Raporu veya Beyanı
- İş Akım Şeması ve Proses Özeti (Hammadde kabulünden başlayarak her bir ünitede uygulanacak işlemlerin ayrıntılı açıklaması, gerekli şema, vaziyet planı, formül ve şekiller, atık kodları, emisyon kaynakları )
- İl Müdürlüğü Uygunluk yazısı
 
Fatih Bey,
İlk dört belge yeni sistemde İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı alınırken yükleniyor.İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı da artık sistem üzerinden alınıyor.Yine de teşekkür ederim.
 
@MÇK Merhaba ,
Aynı şekilde GFB Sürecinde de o belgeleri yüklemeniz gerekiyor. İl Müdürlüğü uygunluk yazınız sistem üzerinden alınıyor ancak belge olarak indirebiliyorsunuz. Dolayısyla indirip oraya yükleme yapmanız gerekecektir.

Rica ederim
 
Aynı sorunu iki gündür bende yaşıyorum. Bakanlığı aradım kimseye ulaşamadım sorun bildirdim e yeterlik e mail atın dediler attık cevap yok. Adnan Beyi aradım daire başkanı ile toplantı sonrası kesinlikle yazılımla ilgili sorunlarla ilgilenmeyeceği kararına varmışlar. Sorunun hallolması için çıkmaz ayın çarşambasını bekliyorum.
 
Merhaba arkadaşlar, A firması B firmasına şirketi devrettiği zaman EÇBS de firma kısmında devir yapılmalı mı..(sanki öyle bir seçenek görünmüyor.) tesis şube kısmında unvan değişikliği ve devir başvurusu var. hangisi ile ilerlemeliyim
 
Son düzenleme:
EÇBS > YARDIM MASASI kısmından yeni talep açıp "..... UAVT KODUNU ÇOKLU AÇTIRMAK İSTİYORUM" şeklinde bildirim açmanız yeterli.
 
Merhaba, Firmama yeni tesis ekledim bugün. Daha öncekilerde hemen onaylanmıştı il müdürlüğüne dilekçe ile gidin yazmasına rağmen. Şimdi de aynı şekilde uyarı alıyorum. Artık bu şekilde mi oluyor? Önce buradan başvurup sonra kağıt mı götürüyoruz il müdürlüğüne?
 
Evin Hanım Merhaba, şirket devri olduğu zaman önceki firmanın çevre danışmanlık veya çevre mühendisi devrin sistem üzerinden gerçekleşmesine dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe vermesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sistem üzerinden devri gerçekleştirdiği zaman siz eçbs üzerinden unvan değişikliği başvurusu yapacaksınız ve belge olarak unvan değişikliğinin yapıldığına dair ticaret sicil gazetesi veya kira sözleşmesi vb. evrakları yüklemeniz gerekmektedir. Daha sonra bu işlemleri tamamladıktan sonra çıktı alarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapacaksınız.
 
Merhaba Gizem Hanım, bahsettiğiniz konu ilk açılışta Online Çevre'den EÇBS'ye aktarılanlar içindi maalesef. Sıfırdan bir tesis açılışında sizden yetki belgeleri yüklemenizi ister öncelikle. Bunlar Ticaret Sicil, imza sirküleri, vekaleten işlem yapılıyorsa vekaletname, danışman firma olarak işlem yapılıyorsa danışmanlık sözleşmesi vs.

Bu dosyalarla başvuru yaptıktan sonra "İl Müdürlüğüne Sunulmak Üzere" tek sayfa evrak veriyor size. Bu evrakı da İl Müdürlüğüne sunup açtırmak zorundasınız. Tavsiyem, bu dilekçeyi İl Müdürlüğüne sunarken ek olarak sisteme yüklediğiniz dosyaları da iliştirin. Bazen okuyamıyorlar, en azından reddetme sürecini engellemiş olursunuz.
 
Çevre yönetim birimine dahil edilecek bir tesis bu, sanırım bunun için artık protokol vs istenmiyor. Yine de yanımda ilgili evrakları götürmekte fayda var, bilgi için çok teşekkürler..
 
Merhabalar bir şey soracaktım.Firmamız eçbs kaydı yapıldı onaylandı mail falan geldi ben ise tesis olarak ekledim onay bekliyor diyor.Şimdi herhangi bir belge il müdürlüğe vermem gerekiyor mu?Yoksa sistem üzerinden onaylanmasını mı bekleyeceğim
 
@kubraeren Şu an EÇBS > HESAP > Firmanız > Tesis Listesi kısmında, eklemiş olduğunuzun yanında ne yazıyor? "ONAY BEKLİYOR" gibi bir ifade olması lazım.
 
Başuru kayıt formu, imza sirküleri ve ticaret sicil'deki açılış evrakı yeterli. Eğer firma sahibi değil de danışman ya da vekaleten işlem yapıyorsanız; bu dosyaların da eklenmesi gerekiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst