• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
Firma yetkilisi yaptı başvuruyu formu imza sirküsü ve ticaret sicil gazetesini istedim bunları il müdürlüğe sunacağım.Donra onaylanmasını bekleyeceğim doğru mudur??
 
Aynen öyle. Yalnız başvuruyu yaparken de Ticaret Sicil ve İmza Sirküsü'nün yüklenmesi gerekiyordu :) Bunlar atlandıysa başvuruyu geri çekip, tekrar yapmanız gerekiyor.
 
Ben sadece ticaret sicili yükledim problem olur mu

Başvuruyu geri çekmek için ne yapacağım eğer problem olur ise ?
 
Normalde yeterli olmuyor. İstenen evraklar arasında, kimin imzaladığını kanıtlayacak imza sirküleri isteniyor. Böyle sunmanız durumunda yüksek ihtimalle reddedilecektir açılış.
 
Anladım tekrar yapılması lazım o zaman ticaret sicilin pdf eklentisine imza sirküsü konulup tekrar işlemi yapacağım

Ben ek olarak sunayım şansımı deneyeyim kabul edilmez ise takrardan tesis ekleme işlemini yaparım
 
Son düzenleme:
Kübra hanım merhaba, tesis ekleme kısmında ticaret sicil gazetesi, vekâletname veya imza sürüşü eklerseniz hiçbir sıkıntı olmaz. Gerekirse başvuru hangi memura gittiyse öğrenin başvuruyu geri çektirin.
 
Merhabalar.
EÇBS'de yetkili kişi beni de atadı. Fakat sisteme girince ben uygulamaları ve firmayı aslında hiçbirşey göremiyorum. Atladığımız bir nokta mı var acaba?
 
Tarık bey,
EÇBS üzerinden firma kaydı yaptık. İl çevreye evrağımızı teslim ettik. Onaylandı. Tesis/ ŞUBE ekleyeceğiz şimdi. Şube ekleme yaparken nace kodu çıkmıyor. Ekleyeceğim şube ambalaj atıkları toplama ayırma şubesi. sadece firmanın diğer faaliyetleri için tanımlanan nace kodunu veriyor. Yeni nace kodunu ekle dediğimde ekleme de yapmıyor, haliyle tesis eklemek için ilerleyemiyorum.
Sorun nedir acaba, bu konuda yardımcı olablir misiniz?
 
Merhaba arkadaşlar,

ÇYB olarak bir iki aydır faaliyet yapıyoruz firmamızda. Danışmanlığı iptal ettirdik.

Sormak istediğim;

Acaba atıksu analizlerimizi sisteme ekliyor muyuz ? Nasıl yapıyoruz ekliyorsak da .. ( 2 ayda bir olan analizler)
 
Merhaba, sisteme ekliyorsunuz. EÇBS > TESİS LİSTESİ > TESİSİNİZ > UYGULAMA LİSTESİ > ATIKSU BİLGİ SİSTEMİ uygulamasına girip, her analizinizi eklemeniz gerekiyor. Ayrıca dün, Beril Hanım'ın yazdığı mesajı da ileteyim. Sisteme nasıl girdi yapılacağı PDF 'te anlatılmış:

Atıksu bilgi sistemi
 
Merhaba;

Bir firmamızın merkezi taşınacak ve danışmanlığını yaptığımız firma şube olarak kalacak. Atıksu deşarjı konulu çevre izni mevcut fakat taşınma olduğundan, çalışan sayısı 84 kişinin altına düşecek bu durumda çevre izni kapsam dışı olacak (arıtılmadan deşarj için uygun görüşü de aldık). EÇBS'de çevre izni iptali yapılıyor mu? Ya da nasıl bir yol izlemeliyiz sistem üzerinde? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
 
Merhabalar ,

Firmanız kapsam dışı olacaksa eğer İl müdürlüğüne dilekçe ile kapsam görüşü talep etmeniz gerekiyor. Daha sonrasında denetime tabi tutulup kapsam dışı olarak durumunuz belirleyip ona göre görüş yazısı tarafınıza iletiliyor.

Bu arada çalışan kişi sayısı ile çevre izni arası bağlantıyı nasıl kurdunuz orayı anlayamadım maalesef ?
 
Son düzenleme:
İşletmede evsel nitelikli atıksular söz konusu. SKKY göre kişi sayısı 84 kişinin altında kalıyorsa fosseptikte biriktirebiliyor yani deşarj izninden muaf olabiliyor. Dediğiniz gibi Çevre İl Md'den görüş alacağız. ECBS'de yeterlik uygulamasından danışmanlık yapılan firma listesinden çıkardığımızda yeterli olmuyor sanırım değil mi? Firmayı hesap-tesis listesinden nasıl çıkarıyorduk? Firma yetkilisinin bizi yetkili listesinden silmesi mi gerekiyor?
 
@Cem Yılmaz Firmanın kaydı yapılmış ve onaylanmıştı, ben ise tesisi kaydettim ve evrakı verdim bundan sonra onay mailinin gelmesini beklememiz gerekiyor değil mi? Onay geldikten sonra da tesise çevre görevlisi ataması yapılacak doğru mudur acaba?
 
@kubraeren Evet doğrudur Kübra Hanım, bazen mail attıkları hâlde ulaşmayabiliyor. Ara ara kontrol edebilirsiniz tesisin açılıp açılmadığını. Gerisi kolay zaten, E-Yeterlik uygulamasından tesise danışman ataması yapması kalıyor.
 
@Cem Yılmaz Nasıl kontrol ediliyor acaba? Tesis listemde yeni tesis ekle butonuna tıklayıp vergi numarasını girdiğimde (ara dedikten sonra) firmanın ismi çıkmaktadır. Bu durumda onaylanmış mı oluyor? ?
 
@kubraeren Ben EÇBS > HESAP (FİRMA,KURUM) > TESİS > TESİS/ŞUBE LİSTESİ yolunu izleyerek kontrol etmekteyim. Oraya tıkladığınızda "Onaylı" ibaresi çıkıyorsa tesisiniz eklenmiş demektir. Örnek ekran görüntüsü de şöyle:

22769
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst