• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
çalışmaya başladığım firma 2015den beri eçbsye hiçbir veri girmemiş geçmiş zamanlı olarak hepsini girmeye başlayacacağız bunun bir cezası falan var mı? Her hangi bir sorun teşkil ediyor mu ?
 
EÇBS 2018 Yılında gelen bir sistem, ondan önce Online Çevre Bilgi Sistemi vardı. Girilmemiş bilgiler hangisi? Örneğin beyanlar mı eksik? Atık Ambalaj Beyanı, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyanı vb. yapılmamış mı? Bunların cezası 18.000 TL civarlarında. KDS'ler eksikse fark edilmeden önce yapılması iyi olur.
 
@Serenay S. Geçmişe yönelik atık beyanı, ambalaj beyanı maalesef yapamıyorsunuz. Çok düşük bir ihtimalle "benden önceki danışman hiçbir şey yapmamış, cezai yaptırımları önlemek adına beyan yapmak istiyorum" tarzında bir ibareyle açtırtabilirsiniz. Ama bu bir bakıma kendinizi ihbar etmek olur. İl Müdürlüğünüz ile şifahen görüşüp durumdan bahsedin. Anlayış göstermelerini beklemek gerek. Oldukça sıkıntılı bir durum.
 
Siz hizmet vermeden önceki durumla ilgili size bir ceza puanı uygulamazlar. Ancak hizmet vermeye başladığınız tarihten itibaren tüm bildirimleri güncel olarak yapmalısınız. Geçmişe dönük atık beyanı yapılamıyor ancak ambalaj bildirimi yapılabiliyor. Ambalaj bildirim sistemi değişirse o da muhtemelen yapılamayabilir. Burada firma bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediği için @Cem Yılmaz Beyin de söylediği gibi firmaya cezai yaptırım uygulanabilir. Hepsinden önemlisi firmanın Çevre İzin Görüşü, ÇED Görüşü, Atıksu Görüşü, Atık Yönetim Planı Onayı var mı?
 
Herhangi bir sorun yok açılıyor. Uygulamayı "Tesis" kısmından değil, "Hesap" kısmından eklemeniz gerekiyor.
 
@farukayhanaydın Merhabalar, bu sistemde neleri bildiriyorsunuz acaba??Ambalaj beyanları için başka bir ortamda beyanları yaptım ve firmalarım da bu uygulama aktif değil o yüzden sordum. Kaçırdığım bir şey mi var acaba?
 
Merhabalar,
Danışmanlık yaptığım firmada yeni tesis eklemek için firmayı çevre sistemine kaydettim ve şube olarak tanımladım, il müdürlüğüne dilekçelerini sundum ve onaylandı.
Fakat tesis listesinden yeni tesis ekle diyorum ve vergi numarasını yazıyorum tesis görünmüyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
 
Merhaba,
Aynı sorun bende de var maalesef, bir gelişme kaydedebildiniz mi ? Bursa il çevre ve çevre bakanlığıyla görüşmediğim kimse kalmadı ama onlarda yardımcı olamadılar.
 
Merhaba,

En son çare kendinizi firma yetkilisi olarak atayıp kendi e devlet şifrenizle yeterlilik uygulamasına girmeniz. Benim sorunum böyle çözülmüştü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst