• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,599
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,203
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 955
Moderatörün son düzenlenenleri:
merhabalar çalıştığım tat firması danışmanlık sözleşmesini yenilemedi bunun için herhangi bir yere bildirim yapılıyor mu ? Hala ambalaj beyan sisteminde benim haricimde sorumlu kişi olarak gözüküyorlar da.
 
Entegre Çevre Bilgi Sistemi,Yeterlilik Uygulaması,Kurum Kuruluş İşlemleri,Tesis Listesi kısmından devam eden protokolleri, bitiş tarihlerini inceleyebilir, yeni protokol ekleyebilir ve kaldırabilir çalıştığınız Tat firması.
 
Merhaba,
Aynı vergi numarasına sahip iki TAT'a biri merkez biri şube olmak üzere tek bir çevre görevlisi bakabiliyor mu? Eski yönetmeliğe göre bakabiliyordu ama yeni yönetmelikte çevre yönetim biriminden bahsediliyor.
 
ns_415 tesis listesinin üst sol kısmında 'Tesis protokol bilgilerini güncellemek için çift tıklayınız. ' yazısı bulunmakta fakat aktif bir yazı değil, protokolleri güncelleme işlemini buradan mı yapmalıyız.
 
Bizim de bahsettiğiniz koşullarda bir Tat tesisimiz var, bakanlıktan Demirhan Bey ile görüşmüştüm kendisi Çevre Danışmanlık yönetmeliğine göre çelişen durumlar oluyor bu nedenle iki tesise ayrı mühendis olmalı demişti.( Eski yönetmelik şartları altında sormuştum) Biz zaten 2 müh. olduğumuz için çok zorlamadık durumu ama Bağlı bulunduğunuz İl çevre ye danışıp onların da fikrini bize söylerseniz çok sevinirim.
 
@Ömer Es Sorun şu ki, bizde iki mühendisiz fakat diğer mühendis arkadaşımın çevre görevlisi belgesinin vize zamanı gelmiş olmasına rağmen vize eğitimi açmadıkları gibi, çevre mühendisleri için kazanılmış bir hak olan yeni yönetmeliği de yayınlamıyorlar maalesef. Bu süreç yüzünden tesisler arası geçiş yapmam gerekecek bir süre. TAT tesislerinde 30 gün süre var çevre görevlisi ataması için. 30 gün içerisinde yeni tesise GFB almam ve aynı zamanda çevre mühendisleri yönetmeliğinin çıkması ya da yeni vize eğitiminin açılması lazım.
 
@Leyla Emlek Yeni tesise geçiş yaparak belge işlemlerinizi tamamlayın bence , o arada diğer süreçler tamamlanır bizim bir TAT tesisimizde uzun süredir ÇG görünmüyor henüz bir sıkıntı olmadı , izin alma kısmı daha önemli gibi şu an
 
@Leyla Emlek Bu durum bence ancak ani bir denetim esnasında Çevre görevlisi belgeleri ve sgk girişleri istendiğinde ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Normal şartlarda çalışan arkadaşınız olduğu için neden yenilemediği şartları açıklandığında da çok ters bir memur değilse anlayışla karşılanabilir diye düşünüyorum.
 
MERHABALAR. Ecbs de yetkili değişikliği başvurusu yaptım. Başvurunuz onaylandı yazıyor ancak herhangi bi döküman cıkmadı. Ne yapmam lazım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst